Asus doska-flash

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Asus doska-flash

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosim vas straca sa zaruka na dosku ked si zo stranky asusus stiahnem bios a preflashujem ho? pada ami tým záruka an dosku? lebo asus normlane dava k svojim doskam utilitu an preflashovanie a tak isto aj v biose ma ASUS EZ FLASH tak teraz neviem..ja som si myslel ze nie ved ked to sam vyrobca dava k svojim vyrobkom tak preco by tym mala padat zaruka..sice tam sa mi s tymto nazorom bije fakt ze je to porusenei podmienok vyrobcu ale..neviem tak preto sa pytam..diki moc
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si, ze by si mal prist o zaruku, ved predsa je to oficialny BIOS od Asusu, ktory sa vydava pre riesenie niektorych problemov ci pre podporu novych technologii (napr. v pripade procesorov), takze podla mna sa zaruka nestraca.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keby to bolo porušenie podmienok výrobcu, tak by výrobca nezverejňoval nové biosy. Pokiaľ na dosku dáš oficiálny bios určený iba pre túto dosku a pokiaľ na to použiješ iba normálne postupy, o záruku neprídeš (raz som sa na to pýtal v obchode, vtedy som sa konkrétne pýtal na flashovanie firmwaru optických mechaník a bola mi daná táto odpoveď, ktorá údajne platí aj pre ostatný hw)
howoarang
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa howoarang »

no ale musis dbat aj na to, ze pri Flashovani biosu sa nieco nemusi podarit a nenabehne system. Ak stahujes novy bios priamo od vyrobcu, tak ten ta na to upozornuje! Tak neviem, ako je s reklamaciou dosky, ak sa ti ju nepodari naflashovat spravne.
brm
Darca
Darca

njn.. ale novšie dosky, už majú rôzne featuritky, ktoré chránia aj pred rôznymi podobnými nešťastiami. Napr. aktuálna doska P5Q má
CrashFree BIOS 3
Simply restore corrupted BIOS data from USB flash disk
The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.
Podľa mňa táto utilitka by mala zachrániť dosku, aj keď vypnú prúd počas flashovania..

:)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

brm napísal:njn.. ale novšie dosky, už majú rôzne featuritky, ktoré chránia aj pred rôznymi podobnými nešťastiami. Napr. aktuálna doska P5Q má
Podľa mňa táto utilitka by mala zachrániť dosku, aj keď vypnú prúd počas flashovania..

:)
Hej, snad uz tretia verzia aj stoji za nieco: http://www.hojko.com/flash-biosu-na-p5k ... 88506.html
brm
Darca
Darca

pato83.. njn.. skúsim doma, či to funguje? :D
howoarang
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa howoarang »

nj, zrovna P5Q mam, a nebol s flashovanim problem, flashoval som asi 4x, ale to iba pre to, ze sa stale vydava novsi BIOS...tak spekulujem
Napísať odpoveď