Ludska energia na mechanicku
Ludska energia na mechanicku
Zdravim vas
Dostal som v skole zadanie, no bohuzial ma nic nenapada. SKuste mi pomoct, potrebujem nejaky mechanizmus na zmenu ludskej energie na inu.
napr: tocenie kluky na aute a nastartovanie motora(starodavne auta)
Alebo bicykel, kde tocenim kluky za pomoci ludksej energie privadzame bicykel do pohybu.
No problem je v tom, ze to potrebujem do pondelka(15.12.2008). A musi to byt nieco, co neexistuje. POradte mi nejake napady.
BUdem velmi vdacny kazdemu, kto mi nejako pomoze.
Dostal som v skole zadanie, no bohuzial ma nic nenapada. SKuste mi pomoct, potrebujem nejaky mechanizmus na zmenu ludskej energie na inu.
napr: tocenie kluky na aute a nastartovanie motora(starodavne auta)
Alebo bicykel, kde tocenim kluky za pomoci ludksej energie privadzame bicykel do pohybu.
No problem je v tom, ze to potrebujem do pondelka(15.12.2008). A musi to byt nieco, co neexistuje. POradte mi nejake napady.
BUdem velmi vdacny kazdemu, kto mi nejako pomoze.
mozno ta nieco napadne podobne http://dsl.sk/article.php?article=6752
Re: Ludska energia na mechanicku
No tak to bude dost tazke ti poradit.pacho666 napísal: A musi to byt nieco, co neexistuje.
Ako ti mame poradit nieco, co neexistuje.
Btw taky hint - skus porozmyslat, akoby sa dala transformovat praca na tepelnu energiu, chemicku, kineticku, svetelnu, ...
-
Stenky
Professional
ak to nema existovat tak mam jeden strojcek v ktorom nadzvukova vibracia koncekov vlasov ovladana pohybom usi roztaca spiralu a to vsetko reguluje banda skriatkov 
a to ze neexistuje nemyslis nahodou tak ze je to uskutocnitelne, len je to prilis blaznive alebo sa to proste nevyraba? lebo videl som bicykel co sa pohanal takym kvazi veslovanim
a to ze neexistuje nemyslis nahodou tak ze je to uskutocnitelne, len je to prilis blaznive alebo sa to proste nevyraba? lebo videl som bicykel co sa pohanal takym kvazi veslovanim
presne si to vystiholStenky napísal:a to ze neexistuje nemyslis nahodou tak ze je to uskutocnitelne, len je to prilis blaznive alebo sa to proste nevyraba? lebo videl som bicykel co sa pohanal takym kvazi veslovanim
Predmet: priemyselny dizajn
Ukoncenie: vdakabohu iba klasifikovany zapocet
dakujem ti, dost mi to pomohlo, i ked ma musel este jeden kamos nakopnut
ZADANIE: navrhnite sposob vyuzitia ludskej energie ako zdroja pre mechanizmus, ktorý plní funkciu uspokojenia urcitej, zmysluplnej potreby
SURF alebo LODKA pre invalidov
Nezabudnite tí, co ste nepomohli s napadom okecat, ake to je hnusne, slo o princip, nie o vyzaz... je to zbuchane za par hodin v Solidworkse 2007 ktory pada kazdu chvilku
ano, nad riadenim som premyslal, funguje to ako na ponorkach, tie lopatky sa budu "akoze" dat natacat, len este neviem prist na nejaky princip, asi elektronikov... A nejakym snimacom na riadeni, alebo tak nejak.
NO rozmyslal som nad tym ze to zakryjem, ale nebude treba, vodou sa neospliecha
Kedze ani normalne nozne niesu zakryte a nespliechaju vodu, ale diky za napady 
NO rozmyslal som nad tym ze to zakryjem, ale nebude treba, vodou sa neospliecha