Keď končí všetka sranda...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Grim-Reaperka napísal:Som toho názoru že buď je prasknutá niekde vnútri podbehu, kam sa ja nedostanem, alebo len povysunutá.
Spoluziaci sa ti tam ale dostali, poskodili ju a ty si od nich zhrabol 300 korun, urobil si z nich kriminalnikov, zo seba obet a este si chcel aj policiu volat?
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

sorry ze tu este pisem teda ale neviem aj keby ze mi po takejto manipulacii s autom neslo predne svetlo tak ho dam zaplatit tym ludom

Stale sa na to pozerate z pohladu tych chalanov, ktory mu to urobili... ze preco by to mali platit

Co by ste robili keby to urobili vam na aute? nechali by ste to tak?
Ked je vsetko v poriadku niekto s nim pohne a nieco nejde, je jedno ci to mali ako urobit alebo nie, jednoducho je to ich vina nemali sa hrat s cudzou vecou
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

wolodo: Pokial nemam ako preukazat, ze mi poskodia svetlo, tak predsa nebudem pytat peniaze a nebudem sa vyhrazat policiou, ci ty by si sa zachoval inak??? A ked uz to idem opravit a ukaze sa, ze to poskodit len tak lahko nemohli, teda podla toho co robili, tak by sa patrilo ospravedlnit sa a vratit peniaze, ci aj na toto mas iny nazor???
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Jedna vec je, že sa chlapci nemali cudzieho auta čo chytať........ Druhá vec, ako tu už bolo spomenuté je pomerne komplikované dokázať, že zrovna touto manipuláciou došlo k poškodeniu........ Takže vyhrážanie políciou je viac-menej na smiech.......... Na mieste autora témy by som podobnú situáciu riešil........ hmmm....... takým nekonvečným spôsobom....... je síce pomerne hrubý...... ale spolužiaci by určite mali príučku do budúceho života, že sa nemajú chytať cudzieho majetku bez dovolenia........
Niekto mi určite bude vytýkať hrubosť a násilné jednanie, ale niektoré situácie treba riešiť aj takto......... je to jednoduché, má to vysokú efektivitu a zabraňuje to opakovaniu závadného jednania, nakoľko dotyčný vie, že potom príde nevyhnuteľná (a preňho bolestivá) reakcia........
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak co ja viem... zober si zaparkujes si auto, vsetko komplet funguje, kamarati ti ho nadvihnu a pohnu dajme tomu o meter a pol(vyklonia z parkovneho miesta) a oni su strasne hrdy lebo su happy ze sa pobavili no ty sadnes do auta a vobec nezapnes svetla, napriek tomu vies ze je vsetko v vporiadku ked si auto odparkoval. A neviem napriklad oprava ta vinde 1 000sk nechas to tak?

viem priklad je fakt blby... ale co ak by sa ti to stalo neverim ze by si si od nich nepopytal aspon dake odskodne.
A aby spoluziaci nedali 300sk na blbu hadicu ktora je max. 30cm od toho miesta kde to chytali a manipulovali s autom je na zasmiatie.

A toboz ked vies ze to auto neni najnovsie "zavres dvere odpadne puklica"
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

hojko: tak skus navrhnut riesenie, trebars co by si robil ty keby ti niekto urobil nieco podobne s tvojim audi...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

wolodo a co ked by sa ta chyba prejavila aj bez toho. Vies niektore auta su vo vinimocne zlom stave.
Rano zaparkujes, vecer ti nechce nastartovat lebo mas zle kable k zapalovaniu a je prilis vlhko. Cize keby sa mi take nieco stalo tak by som 100krat overoval ci sa to da spravit. Az potom obvinoval.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

už z princípu by som od tých detí (dopelý človek toto nerobí) chcel nejakú náhradu škody. Nemuseli ju priamo spôsobiť oni, no po ich manipulácii s vozidlom bolo ono v poškodenom stave. Stať sa to mne, je mi jedno či to je ich vina alebo tá hadička praskla Náhodou, poslední s ním manipulovali oni, zaplatia kompenzáciu, i keď len blbých 300sk. A z ich strany by som po tom ako bol problém zistený očakával sklonené hlavy a aspoň Prepáč a môžem ti nejako pomôcť? Mám v paži, či som v práve po Zákonnej stránke, tu ide o morálne práve domáhania sa odškodného.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:wolodo a co ked by sa ta chyba prejavila aj bez toho. Vies niektore auta su vo vinimocne zlom stave.
Rano zaparkujes, vecer ti nechce nastartovat lebo mas zle kable k zapalovaniu a je prilis vlhko. Cize keby sa mi take nieco stalo tak by som 100krat overoval ci sa to da spravit. Az potom obvinoval.
A akoze bez coho? Ze na tom nema vinu to ze s nim hybali? chapes po manipulacii s autom nebolo auto v poriadku... urcite po zvazeni vsetkych akceptov ci to mohli alebo nemohli urobit by som im povedal ci chcem za tu skodu nejake peniaze alebo nie... ale v tomto pripade kde chalani chytia blatnik auta na strane kde je nadrz, nadvihnu. auto posunu a potom je problem s vytekanim benzinu... tak si myslim ze to nema daleko od seba....

Stoporko to chape vcitil sa do koze "poskodeneho"
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

To je tak napr. mam MB a mam zhrdzavene uchyty motora.
Ci mi motor odpadne po tom co to auto nazdvihli alebo na lubovolnej diere by mi bolo jedno.

Btw keby tu hadicku chceli vytrhnut tak by ju museli tahat smerom dole.
Ked chytali auto podobne ako bolo ukazane na fotke tak jedine co mohli spravit je ju presunut ju len v horizontalnej rovine cize asi nemala daleko od samovolneho uvolnenia.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no nemala to mi je jasne, ale uvolnila sa ich vinou...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

wolodo: Blby priklad, ktory sa neda porovnat ani len s touto situaciou, nakolko svetla su uplne inde ako oni chytali auto, takze nema vyznam ani rozmyslat nad tym.

r2nger: To by museli mat chlapci trosku viacej sily, aby pohli s 2,3 tonovym autom.

Stoporko: Moralne pravo domahania sa odskodneho za nieco co ti vobec nesposobili a mohlo sa to stat normalnym opotrebovanim, nakolko to auto ma svoje roky a hrdza je jeho druhe meno???

wolodo: Kde je dokaz, ze sa uvolnila ich vinou??? Ked odchadzal zo skoly, nic si nevsimol, ziadne stopy po poskodenej hadici, az ked natankoval na benzinke. Kludne to mohol poskodit aj on, ked vlozil tankovaciu pistol do otvoru, ktory je na to urceny, pripadne sa to mohlo poskodit po ceste a neviem kde este... Ziadne dokazy o tom, ze to poskodili spoluziaci nie su..., zijeme v 21. storoci v demokratickom state, kde stale plati prezumpcia neviny.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

Hojko omfg ok modelova situacia: dojdes rano s autom do skoly (nic mu neni samozrejme) zachvilu zistis ze ty nejaky odje* hybal autom resp dvihal ho a drzal ho za podbeh kde je zhodou okolnosti benzinova hadicka ides natankovat a zistis ze To tece chybou bude asi benzinova hadička ktora je zhodou okolnosti pod podbehom za ktory ho oni zhodou okolnosti dvihali takze to urcite bude (kvalitou,vekom) auta vsetko si ti pekne zakesujes a hotovo takze toto mi chces povedat ze bi si ty urobil? ked vies ze sa pokazilo nieco co je pri niecom s cim sa oni "hrali"?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

JV: Pri dvihani podbehu ci blatnika alebo ako sa to vola sa dviha aj benzinova hadica, ktora je tam podla toho co pises vzdialena 30 centimetrov??? Myslim, ze nie, takze bez ohladu na to s cim sa hrali, tak tu hadicu poskodit nemohli.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

To povedali len oni ze ho len dvihali co vies ci daktori z nich jednoducho nestrcil ruku pod blatnik a skusil ako to drzi a to bolo vsetko.

ehm to je jedno ci to spravili alebo nespravili, nemali sa bavit s autoom to je prvorade.. a neverim zeby si sa na to vykaslal hojko ze by si si povedal joj praskla mi hadica.... a nebral by si do uvahy manipulovanie s autom.... :wink:

Mne je to tak jedno no ja by som to riesiel presne tak ako Autor temy takze v pohode, uz len nech bude oprava, zistene vady v hadici a je dobre
K€NNY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

co sa tu hadate :D pane boze :D ved na take "auto" ti pasne aj hadica z vysavaca ktoru najdes kdekolvek :D:D:D a tema ma blby nazov...nie Ked konci vsetka sranda :D ale ked zacina :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

No neviem, ale na tých fotkách žiadnu palivovú hadičku nevidno. Palivová hadička má priemer možno dva centimetre, toto čo je na fotkách s palivom nemá nič spoločné. Takú palivovú hadicu nemá ani rušeň, nie ešte Tico.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

erytrocyt: To nie je palivova hadička, ale privodna rura od veka do nádrže. A tá musí byť hrubšia, aby stihala odviesť palivo čerpané z pištole stojana.
Hojko:Nemyslím si, že by tú hadicu poškodili zahnutými prstami popod lem. No je reálne, že ako to za ten lem (GR vraví, že je platový) nadvihli, zrejme to zapružilo a pri viečku tankovania sa hadica uvolnila a teraz netesní. Inak sa mi to nevidí, mechanické poškodenie je nepravdepodobne.

Inak mám pocit, že Tico bolo v niektorých štátoch zakázané - nesplňalo bezpečnostne štandardy. Takže by som sa nad tým až tolko nečudoval.
RedDragoNN
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa RedDragoNN »

to K€NNY:
no nepovedal by som že mi to pripadá zábavné možno jedine ak by si to zaslúžil aj tak by som to riešil inak.Takýchto magorov zbožňujem.Jednoznačne na šibenicu! :evil:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Frikso napísal:erytrocyt: To nie je palivova hadička, ale privodna rura od veka do nádrže. A tá musí byť hrubšia, aby stihala odviesť palivo čerpané z pištole stojana.
Hojko:Nemyslím si, že by tú hadicu poškodili zahnutými prstami popod lem. No je reálne, že ako to za ten lem (GR vraví, že je platový) nadvihli, zrejme to zapružilo a pri viečku tankovania sa hadica uvolnila a teraz netesní. Inak sa mi to nevidí, mechanické poškodenie je nepravdepodobne.

Inak mám pocit, že Tico bolo v niektorých štátoch zakázané - nesplňalo bezpečnostne štandardy. Takže by som sa nad tým až tolko nečudoval.
blatník je plastoý, ale za ten to nedržali. Držali to za podbeh a údajne to nemali nadvihnuté úplne. Jednoducho ho poddvihli a šúchali po zemi. Dnes som tankoval a snažil som sa aby nič nevytieklo. Nevytieklo nič, ale v aute som mal ešte stále ten benzívoný smrad chvíľu. Podľa toho som zistil, kde ta hadica prasknutá nieje, ale aj to že stále je tam diera cez ktorú unikajú výpary do interiéru. Zachvíľu sa to však vyvetralo.

Hojko: pripadáš si nadradene keď sa vysmievaš finančnej situácii druhých? Nie každý si môže dovoliť AUDI. To bolo najlepšie čo som si mohol dovoliť. Mám byť preto terčom výsmechu? Keď ti vadí že mám hrdzavé auto, tak sem nepíš a zamkni to. Neviem prečo to nechceš zamknúť. Môžeš mi to tu verejne odôvodniť?
Napísať odpoveď