zle kodovanie ?
-
refr0
Star
- Kontaktovať používateľa:
zle kodovanie ?
zdravim robim teraz tuto str. http://bezocar.bemitra.sk/index.php?stranka=galeria a proste obcas ked kliknem na nieco uplne zblbne kodovanie a ked dam par krat f5 alebo ine tlacitdlo hned je to v pohode... vsak si kuknite prilohu...
Aj si pozeral, aké kódovanie je vtedy použité v prehliadači?
Takže teraz to zblblo aj mne, ale slovo Galéria tam mám stále správne, chybný je ten text "Ďalšie závody sa budú konať...". Odkiaľ berieš ten text? (vyzerá to na kódovanie windows-1250, či niečo podobné, ale do DB sa správne uložilo len pár základných znakov)
Takže teraz to zblblo aj mne, ale slovo Galéria tam mám stále správne, chybný je ten text "Ďalšie závody sa budú konať...". Odkiaľ berieš ten text? (vyzerá to na kódovanie windows-1250, či niečo podobné, ale do DB sa správne uložilo len pár základných znakov)
-
refr0
Star
vsetko co je tam je includovane kde nieje ziadne kodovanie nadstavene a to dalsie zavody je priamo v tom stranka=galeria (galeria.php) a do toho sa ostatok includuje co je podtym...
//autoeditácia príspevku ( 01 Nov 2008, 18:06 )
a co sa tyka ukladania tak db to som si teraz vsimol... tabulky su nastavene na utf8_slovak_ci a celkove zotriedenie db je latin1_swedish_ci
//autoeditácia príspevku ( 01 Nov 2008, 18:06 )
a co sa tyka ukladania tak db to som si teraz vsimol... tabulky su nastavene na utf8_slovak_ci a celkove zotriedenie db je latin1_swedish_ci
Nastavuješ tam aj v akom kódovaní komunikuješ s databázou? Teda niečo ako:
Kód: Vybrať všetko
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $link);
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link);
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_slovak_ci'", $link);-
programator
Medium Star
-
refr0
Star
to nastavenie kodovania co je tu som dal len k tomu kde sa to selektuje do admin menu nie...
//autoeditácia príspevku ( 02 Nov 2008, 13:19 )
a este vsetko neni selektovane z db ako napr dalsie zavody co tam je a umiestnenie...
//autoeditácia príspevku ( 03 Nov 2008, 8:13 )
halo moze mi s tym dakto helpnut ja uz neviem fakt co tam moze byt
keby zblblo len to co vybera z db nic nepoviem ale ono zblbne aj to co je priamo v suboroch napisane v echu..
//autoeditácia príspevku ( 02 Nov 2008, 13:19 )
a este vsetko neni selektovane z db ako napr dalsie zavody co tam je a umiestnenie...
//autoeditácia príspevku ( 03 Nov 2008, 8:13 )
halo moze mi s tym dakto helpnut ja uz neviem fakt co tam moze byt
-
programator
Medium Star
-
Kamosko
Medium Expert
Tam moze byt problemov viacej.. Ci je to zle ulozene v editore mozes spravit tak, ze to otvor v notepade a dole zvol ulozit ako utf-8 tak tym vyriesis tento problem. Ak si pisal tie db tabulky, ze su swedis tak to nevadi pokial maju jednotlive stlpce nastavenie na utf_8. Dost casto sa stava, ze to moze byt chyba v nastaveni prehliadaca.. No ked to robi aj na inych tak neviem...
skus este toto pre istotu nastavit
aj ked sice cele je to dake divne ked to naskakuje po nejakej dobe. Mozno nejake divne nastavenie servera ?? ..
skus este toto pre istotu nastavit
Kód: Vybrať všetko
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8"); mysql_query("SET NAMES 'utf8'");