info o pouziti hardisku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Preetro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

info o pouziti hardisku

Príspevok od používateľa Preetro »

Caute. Stala sa mi taka vec, ze mi zhoralo pc a ked som chcel zistit, ci sa mi neodpalil aj hardisk, tak som ho vlozil do novsieho pc a zistil som, ze je tiez poskodeny.. kedze som chcel mat 100% istotu a chcel som zachranit nejake data, tak som ho dal este do servisu. Ked som im povedal, ze som skusal funkcnost hardisku na inom pc, tak sa chlapik chytil za hlavu a povedal, ze sa take daco nesmie robit za ziadnych okolnosti, ze vraj je to moc nebezpecne a dokonca to moze ohrozit funkcnost systemu a pokazit pocitac. Preto sa vas chcem opytat, kto sa v tejto oblasti vyzna, ci je to tvrdenie pravdive, lebo mne sa to moc nezda. Dakujem za odpovede
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najskor by bolo dobre vediet, co znamena, ze je disk pokazeny. Pretoze chyby mozu byt rozne, moze byt problem s hlavou a tam by sa skutocne pri manupulacii, teda pri hybani s diskom v pripade otvarania bedne, vytahovania disku, prenasania disku... mohlo nieco stat. Ale mozes tam mat len chybne sektory a podobne a to je uz ina vec.

Ako si ho skusal na druhom PC a ako si zistil, ze je pokazeny??? Pouzil si nejaky program na detekciu a skontrolovanie disku alebo ten disk len nenabehol v druhom PC??? V serviser ti co na to povedali, dostali ti tie udaje a ak ano, tak kolko si za to zaplatil???
howoarang
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa howoarang »

No tak to ti ten "odbornik" v servise povedal riadnu kravinu. Ak je disk poskodeny alebo aj nie, ako moze poskodit iny pocitac, nechapem!!! Mozno myslel len to, ze ak si skusal ten disk znova rozbehat a on je fakt poskodeny, mozno by sa poskodil este viac a nedali by sa neako zachranit data na nom, ale rozhodne by ten disk neovplyvnil funkcnost ineho PC, do ktoreho ho vlozis.
Preetro
Light Star
Light Star

hojko napísal:Najskor by bolo dobre vediet, co znamena, ze je disk pokazeny. Pretoze chyby mozu byt rozne, moze byt problem s hlavou a tam by sa skutocne pri manupulacii, teda pri hybani s diskom v pripade otvarania bedne, vytahovania disku, prenasania disku... mohlo nieco stat. Ale mozes tam mat len chybne sektory a podobne a to je uz ina vec.

Ako si ho skusal na druhom PC a ako si zistil, ze je pokazeny??? Pouzil si nejaky program na detekciu a skontrolovanie disku alebo ten disk len nenabehol v druhom PC??? V serviser ti co na to povedali, dostali ti tie udaje a ak ano, tak kolko si za to zaplatil???
No v tom pokazenom pc sa hardisk ani nenabootoval a ked som ho dal do ineho pc, tak mi nabootoval ale vypysal modre okno a dalej sa nepohol.Napadlo ma, ze by som ho mohol skusit sformatovat a znova nainstaovat windows ale to by som automaticky prisiel o data. Ale ten disk musel nejako zhorat alebo take daco cez tu maticnu dosku, lebo ona sa odpalila ked blikla elektrika tak poskodeny mohol byt jedine takto. udaje dostali ale povedali, ze pc je uz nefunkcne a zaplatil som 500 sk na hodinu a robil to tusim hodinu a pol
howoarang
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa howoarang »

Preetro napísal:No v tom pokazenom pc sa hardisk ani nenabootoval a ked som ho dal do ineho pc, tak mi nabootoval ale vypysal modre okno a dalej sa nepohol.Napadlo ma, ze by som ho mohol skusit sformatovat a znova nainstaovat windows ale to by som automaticky prisiel o data. Ale ten disk musel nejako zhorat alebo take daco cez tu maticnu dosku, lebo ona sa odpalila ked blikla elektrika tak poskodeny mohol byt jedine takto. udaje dostali ale povedali, ze pc je uz nefunkcne a zaplatil som 500 sk na hodinu a robil to tusim hodinu a pol
No mozno ten disk je v poriadku. To ze ak si ho vlozil do ineho pc a pri bootovani nabehla modra obrazovka je uplne normalne, pretoze v tom inom pocitaci je pravdepodobne ina maticna doska s inym chipsetom a windows preto nenabehne...
Moja rada: Skus nabodovat system s disku co tam v tom druhom PC bol, nebootuj z toho tvojho co si tam dal na vyskusanie. Ak system nabehne (mal by bez problemov), tak potom chvilu pockaj, mal by sa nainstalovat ovladac na tvoj disk a potom otvor "Tento pocitac" a tam uvidis ci sa zobrazil aj tvoj disk a ci sa da otvorit.

//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2008, 12:24 )
a pravdepodobne ta v tom servise ofajali, pc mozno je nanic,ale kedze udaje dostali, tak disk asi nebol poskodeny.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

howoarang napísal:No tak to ti ten "odbornik" v servise povedal riadnu kravinu. Ak je disk poskodeny alebo aj nie, ako moze poskodit iny pocitac, nechapem!!! Mozno myslel len to, ze ak si skusal ten disk znova rozbehat a on je fakt poskodeny, mozno by sa poskodil este viac a nedali by sa neako zachranit data na nom, ale rozhodne by ten disk neovplyvnil funkcnost ineho PC, do ktoreho ho vlozis.
Nie je to ziadna kravina.Kludne sa moze stat,ze poskodeny disk odpali zbernicu,popr.zdroj.
Preetro
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Nie je to ziadna kravina.Kludne sa moze stat,ze poskodeny disk odpali zbernicu,popr.zdroj.
A to sa stane na základe čoho? Či len keď mám smolu tak sa to stane, ale nemusí sa to stať?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No zalezi ako je poskodeny disk...Jasne ze sa to nemusi stat a myslim,ze je malo pravdepodobne,ze sa to stane.Ale kludne sa moze.
fifty88
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fifty88 »

omg a to sa ti ako podarilo odpalit cely komp??? Prepatie??
alebo si jednoducho pouzival nejaky shit zdroj napr LC power za 300SKK ze??
Preetro
Light Star
Light Star

fifty88 napísal:omg a to sa ti ako podarilo odpalit cely komp??? Prepatie??
alebo si jednoducho pouzival nejaky shit zdroj napr LC power za 300SKK ze??
ne to bol uz starsi pocitac a uz bol aj dost opotrebovany a zazil nejeden vypadok elektriny za svojho chodu, cize bolo len otazkou casu, kedy ho takyto vypadok neodpise a doplatil som aj na to, ze som nemal prepetovu ochranu, ale uz som sa poucil
Napísať odpoveď