Algoritmus pomoc

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

neviem sice ako ste sa ucili kreslit vyvojaky, ale:
1. zaciatok a koniec algoritmu sa oznacuje ovalom
2. vo vstupe by zrejme malo byt m, n, nie m x n
3. nacitanie a kontrola matice musi prebiehat v cykle a ten sa oznajuce sestuholnikom..
mozno to maju symbolizovat tie 2 stvorce I=1,2,m-1,m a J=1,2,n-1,n, ale nikde nevidim, ze by to bol cyklus - okrem toho v tom 6-uholniku je len napisane od kolko do kolko cyklus prebieha - teda: pre I=1..M, ale mozno je aj tvoj zapis korektny (neviem, ci je to nejake standardizovane), v kazdom pripade 6-uholnik a cyklus..
4. vystup opat v kosodlzniku a najskor by sa tie 2 vetvy podmienky mali spojit a az potom ist ku koncu..

\\btw malovanie ma aj moznost vlozit text :P
Prílohy
vyvojak.JPG
dragoon17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Pomoc

Príspevok od používateľa dragoon17 »

Prosim vas skontrolovali by ste mi moj vyvojovy diagram (prevod z 2 do 8 sustavy) a poupravili by ste mi ho ak ho mam nahodou zle? za odpoved dakujem potreboval by som to co najskor. uz sa s nim trapim asi 4 dni tak mi prosim pomozte..
Prílohy
vyvojak prevod z 2 do 8 sustavy
vyvojak prevod z 2 do 8 sustavy
konyk87
King
King

1. co je to N?
2. ten vstup je sice pekny, ale nie je pri nom napisane, ze co ti tam vstupuje
3. chyba ti tam cyklus a takto to funguje len pre 3-ciferne cisla v dvojkovej sustave
4. co ma robit ten cyklus tesne pred koncom?
5. naco vypisujes i? (a co to vlastne to i je?)
6. vystup ma kosodlznikovu znacku

takze..
1. nacitas cislo v dvojkovej sustave
2. das podmienku, ze pokial je cislo <> od nuly nech bezi cyklus, ak je splnena, tak pokracuj bodom 3., ak nie, tak 8.
3. do nejakej pomocnej premennej zv si priradis cislo modulo 1000
4. tie podmienky, co tam mas bubu vyzerat zv = 0, zv = 1, zv = 10..atd az po zv = 111
5. ak nebude splnena ani posledna podmienka, tak vypis nejaku hlasku, ze zadane cislo nie je v dvojkovej sustave
6. vypises a
7. do cisla priradis cislo div 1000
8. ukoncis program

kreslit sa mi to nechce..
dragoon17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Prevod z 2 do 8

Príspevok od používateľa dragoon17 »

Dakujem ti za vysvetlenie tohto diagramu ale prosim ta nemohol by si mi ho aj nakreslit? lebo som si myslel ze tam mam len par chyb, ale ze az tolko to som netusil...budem ti velmi vdacny
konyk87
King
King

mladez a na co ste vlastne isli studovat tu informatiku? lebo dokazete sediet 15 hodin denne pri PC sa hrat alebo na nete, tak ste si mysleli, ze mate predpoklady na to? :roll:
Prílohy
untitled.JPG
answer333
Novice
Novice

Príspevok od používateľa answer333 »

potrebujem surnu pomoc s algoritmom...mam previest cislo z dvojkovej do sestnastkovej sustavy...musim to zajtra odovzdat...potrebujem len to zakreslenie ako vyvojovy diagram...ak mi to niekto urobi som ochotny poskytnut nejaku financnu odmenu....prosiiim
konyk87
King
King

to by ta stalo tazke miliony :D
btw..plati pre teba to iste ako som napisal na predchadzajucej strane..a len tak uplne na okraj - mas tam aj vyvojak na prevod z dvojkovej do osmickovej sustavy (samozrejme da sa to aj inak) a ak si to nedokazes upravit podla toho na 16-kovu sustavu, tak v tom pripade napis okamzite mail dekanovi, ze sa vzdavas dalsieho studia na danej fakulte a zacni uvazovat, na aku NEINFORMATICKU skolu si vo februari podas prihlasku resp. do ktorej fabriky pojdes robit :wink:
answer333
Novice
Novice

Príspevok od používateľa answer333 »

z toho som vychadzal...ale tak neviem ako tam dopracovat napr to ked sa tam vyskytne 1010 tak ze je to v desiatkovej 10 a v sestnastkovej A...to mam nejako zadeklarovat ako konstantu?
konyk87
King
King

namiesto 8 podmienok, tam budes mat 16 a ak bude cislo vacsie ako 9, tak nevypises cislo, ale pismeno, ktore danemu cislu prislucha (A = 10, B=11 atd)..
Jofe2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Jofe2 »

Zdravim,
dal som dokopy nieco taketo na prevod zo 16 do 2 sustavy moze byt?
Edit: novy navrh.
Prílohy
Diagram3.JPG
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

rychly pohlad na diagram mi hovori ze nie. mas tam cifra = 0. kym sa dostane k tej druhej podmienke tak tu hodnotu nikde nemenis. V podmienke potom testujes ci je vacsia ako 0 odpoved teda bude vzdy zniet nie -> a do cyklu sa nikdy nedostanes
Jofe2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Jofe2 »

Tak sa na to este niekto pozrie? Bol by som velmi vdacny..
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

[quote="audiotrack"][/quote]Mam podobne zadanie (zo 16 do 8 )

urcite to prevedie cislo z 10 do 8 ? Dosadzam si cisla a nevychadza :?
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skkiller2 »

hmm taketo.. ehm.. priklady sa riešia na vyškach?? Ja som sice štvrtak ale taketo veci sme sa učili už v tretiaku hned na začiatku roka..a myslim že terajší prvaci sa to učia už hned v 1. ročníku..
martinko510
Novice
Novice

Re: Algoritmus pomoc

Príspevok od používateľa martinko510 »

cUtOR napísal:Čaute, dostal som zadanie na UPS a neviem si s nim vôbec rady. Pomôžete mi ho dakto zostrojiť prosím. Potrebujem to do pondelka.
Takže tu to je. Potrebujem to len ako vývoják a k tomu výsledok/záver.

Navrhnite algoritmus, ktorý určí, či sa zadaný vektor vyskytuje ako stĺpec v zadanej matici. Zobrazte vektor ako riadkový, maticu a výsledok.

Tak isto nezabudnite na ten výsledok.

Ďakujem pekne
Caw caw ked ti niekto urobil ten algoritmus nemohol by si mi ho helfnut dikes sendi mi ho na email [email protected] dikes mas to u mna
patrick1
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa patrick1 »

hehe tema opat ozila po roku - opat sa ozyvaju tukani z technickej univerzity KE a ini :-D (este ze som prec odtial) :-D

sry za offtopic ale nedalo mi..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

skkiller2 napísal:hmm taketo.. ehm.. priklady sa riešia na vyškach?? Ja som sice štvrtak ale taketo veci sme sa učili už v tretiaku hned na začiatku roka..a myslim že terajší prvaci sa to učia už hned v 1. ročníku..
možno na úúúplne prvých cvikách nejaké predmetu typu algoritmizácia, prípadne neskôr keď sa na nich učí rátať zložitosť. Bežne sa ale s takýmito vecami na výške nestretneš
paralen napísal:Mam podobne zadanie (zo 16 do 8 )

urcite to prevedie cislo z 10 do 8 ? Dosadzam si cisla a nevychadza :?
nie, keby čítaš diskusiu tak neskôr som dal správne riešenie. Tam som to robil pre iné sústavy lebo som zle čítal zadanie. Je tam aj iná chyba ktorú som potom už neopravoval lebo nebolo treba. Na tú by si ale mal prísť sám, už dávno nie som samaritánom s veľa volného času aby som robil úlohy iným
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Cital som diskusiu a viem ze si dal neskor spravne riesenie :roll:
Preto som tam napisal z 10 do 8 (kedze si sa pomylil a robil pre toto zadanie) a nie z 8 do 2

Ale uz si mi odpovedal... je tam chyba...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

takychto kodov a algoritmov su plne "intrnety" , z hocjakeho OpenSource programu si take nieco mozete skopcit. Navyse matematicky to nie je zlozita uloha, tak ak to vie niekdo matematicky, tak nechepam preco by to nevel spravit programovo :D
hidden11
Novice
Novice

pomoc

Príspevok od používateľa hidden11 »

Dobry den,

potrebujem pomoc s vyvojovym diagramom...bol som koli chorobe mesiac mimo skolu a teraz potrebujem spravit do stredy jedno zadanie....snazil som sa to spravit sam, ale neviem nakolko je to spravne...
Mozete sa na to pozriet?

Zadanie:
Navrhnite algoritmus, ktorý vypočíta rozdiel dvoch časových údajov zadaných vo forme hh:mm:ss (hodiny, minúty, sekundy) a výsledok zobrazí vo forme hh:mm:ss.

Moje riesenie:

http://www.upnito.sk/0/ja6d2ar2dfrcbn4t ... dtvnp6.jpg
http://www.upnito.sk/0/ar3rgjdvytpgqye3 ... mj4ku4.jpg

Vopred dakujem.
Napísať odpoveď