prudovy motor

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
rixo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prudovy motor

Príspevok od používateľa rixo »

chlapci viem ze od vas ziadam nemozne a ze je to totalna blbost ale potrebujem to kvoli jednemu nasmu rekordu.neviete niekdo cirou nahodou ako zostrojit jednoduchy prudovy motor alebo male turbo proste nieco co by vidavalo taky zvuk.malo by to byt asi take velke asi ako plechovka zlateho baza**.za pochopenie mojej poziadavkY dakujem.ak mate nejake linky alebo nieco nejaky varez dajte na icq 299 992 908
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Preco vztvaras kopie tem ???
Ved raz postaci, a tie zvysne ádmini zmazu aj tak :?
Skusal si google
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord PROXI napísal:Preco vztvaras kopie tem ???
Ved raz postaci, a tie zvysne ádmini zmazu aj tak :?
Skusal si google
skusal ale tazko ale skusim este bearshare
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

A čo takto si pozrieť nejakú encyklopédiu, určite tam bude rozobratý motor.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

kasli na to :D ja som raz liehovu ulehmotnu flasu :) .. ale zabudol som ze na spodku je este tak 1dl liehu zapalili sa vypari pri otvore zacali slahat plamene flasu som pustil a letela 100m :D halus jak svina :D este ze nikto nebol na ulici
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pocuvaj to si dal do google?
ak ano co si napisal?ja som to kukal aj to tvoje ale pochybujem ze to spravim za par korun bo jazdene turbo stoji 20000,-sk,no co uz.hento je skorej raketovy s preplnanim asi lenze neviem ci si to uz videl ale ja som raz kukal taku relaciu a tam mal na bycykli mali prudovy motor,uplne jednoduchy -turbina,cerpadlo,hadice,nadrz (taky ako maju lietadla boeing 737 a pod ale bol velky asi ako plechovka od piva)
ShepDog napísal:kasli na to :D ja som raz liehovu ulehmotnu flasu :) .. ale zabudol som ze na spodku je este tak 1dl liehu zapalili sa vypari pri otvore zacali slahat plamene flasu som pustil a letela 100m :D halus jak svina :D este ze nikto nebol na ulici
hh tomu zaciatku moc nerozumiem ale ja som skusal lieh ale ten nehori nejakou zavratnou rychlostou...chcel by som skusit zohnat nejake nosove male cerpadlo s velkymi otackami a cez malu trysku pod velkym tlakom vstrekovat benzin prip lieh cez nejaku plechovku alebo pod a zapalit to mylis ze by to malo tah ?este kde zohnat cerpadlo na 12 volt?hh

aby som vam pomohol chcel by som nejak vyrobit alebo zohnat jeden turbinovy motor aky je vo videu na youtube -dajte si tu stranku a napiste tam turbinebike.no a ja chcem jeden z taky motor ake ma henten chlapik na tom biku

//kinjeril: Pouzivaj "Uprav".
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Hej, vsetko hladam cez google. Skus trebars pozadavat: Jet engine, turbine motor ... atd. Treba skusat vselico. Niekedy aj ked zadas uplnu hovadinu, najde vela uzitocnych veci ;)
Mozem vediet, z coho by si chcel spravit tu turbinu? :) Vies ako funguje taky motor?
Prílohy
components_01.jpg
components_01.jpg (51.12 KiB) 5725 zobrazení
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Hej, vsetko hladam cez google. Skus trebars pozadavat: Jet engine, turbine motor ... atd. Treba skusat vselico. Niekedy aj ked zadas uplnu hovadinu, najde vela uzitocnych veci ;)
Mozem vediet, z coho by si chcel spravit tu turbinu? :) Vies ako funguje taky motor?
ja viem ako funguje aj mam vseliake kraviny ale ja chcem toto http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Ja som doma ešte nezostrojoval žiadny prúdový motor, ale myslím, že motor ktorý je v tom videu asi doma na kolene neurobíš :wink:

To čo má na tom bycikly nie je asi doma zosmolený motorík... Podobné turbíny sa dávajú na modely lietadiel, tak skús tam... Ale taký malý prúdový motor (turbína) môže kludne stáť aj 100 000Sk... a to by bol asi trochu predražený bycikel :? :)
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

to je aj moj nazor, ze doma taky nespravis. Ale ak by sa zohnali nacrty a vsetko okolo toho tak v tom nevidim problem. Normalne si mi dal chrobaka do hlavy. Nic som take podobne nevidel, ale mozno by stalo za to to postavit. :? Co myslite kolko by to vytiahlo na rovinke?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

lol :) tak ten bike je super. Len chalan tu s velkymi ocami by sa uz len mal zamysliet nad pouzitymi materialmi, co budu vysokotepelne odolne kompozity ktore urcite nenajdes u deda v kolni alebo za mestom na skladke...
radsej ostan pri lepeni papierovych modelov z ABCecka ;)
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

dair napísal:lol :) tak ten bike je super. Len chalan tu s velkymi ocami by sa uz len mal zamysliet nad pouzitymi materialmi, co budu vysokotepelne odolne kompozity ktore urcite nenajdes u deda v kolni alebo za mestom na skladke...
radsej ostan pri lepeni papierovych modolov z ABCecka ;)
:DDDDDD
ale ti dal:D
smiem sa pytat kolko mas rokov?(autor temy)
ropku
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ropku »

a ak sa smiem spytat aki rekord to chces urobit ? Co si ty atlet ked si to strcis do rici 100-ku za 7sek nezabehnes... :arrow:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

no lol :D
To si len tak doma nezostrojis. Tie motory na bicykli vyzeraju ako modelarske, ale teraz neviem najst nijaky obchod, kde by ich mali.
//tak je to tu:
http://wrenturbines.co.uk/product.php?pid=4
1800 libier :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Rixo zobud sa zo sna prosim ta.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Kedysi som pozerával Smetisko na Discovery Channel, bola tam epizóda, kde vyrobili prúdový motor (http://www.aardvark.co.nz/pjet/scrapheap.shtml - to je prvé čo som vygooglil, daj si "Scrapheap Challenge Jet engine" a nájdeš aj nejaké video).

Princíp bol v tom, že sa do tej ohnutej trubky z jedného konca dostával vzduch, potom sa tam vstrekoval benzín a zapaľoval normálnou automobilovou sviečkou. Najväčšia sranda bola, ako sa tá celá mašina štartovala.. Zobrali taký ten záhradný vysávač, ktorým rozhýbali vzduch - potom začalo fungovať to zapaľovanie a už to fičalo ďalej samé.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Pekné že ste otvorili tak starú tému, vtedy ma to ešte bavilo no teraz je mi jasné že to asi nevyrobím doma, okrem toho ani neviem načo by mi to bolo, taká blbosť:D akurát že by som to predal niekomu nejakému modelárovi:)
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

No to co robili na smetisku je pulzny prudovy motor. Pouzili ho nemci ked s V1-tkami ostrelovali Londyn. Bol to vlastne prvy a najprimitivnejsi prudovy motor, ktory bol zostrojeny. Je uplne bez pohyblivych casti a prudenie vzduchu zabezpecuje len samotna konstrukcia (tvar tej rury) a to ze to rozduchas nejakym fukarom.

Ten fialovy motor co maju na bickykli je motor od tejto firmy

Kód: Vybrať všetko

http://www.quicktechhobby.com/Engines/QTH%20JET%20ENGINES.htm
.
Najsilnejsi motor od nich stoji v akcii nieco cez 5000 dolarov a ma tah tusim 17 kg co je slusne.

Ja by som si chcel doma vyrobit nejaky plynom pohanany klasicky turbinovy motor bez pouzitia turba z nakladiaku... Proste chcem aby to malo klasicky valcovity tvar.
Hned z pociatku je vsak obrovsky problem zohnat do vnutra listy turbiny a namontovat ich tak aby vydrzali 100 000rpm to odchylka 1/10 gramu na jednej mi rostrha motor.

Neviete o niecom ? :P
pulseman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pulseman »

Zdravym chcel by som sa opytat ci ten tvar pulzneho motora je dôlezity ci nemuoze byt iny

//autoeditácia príspevku ( 09 Dec 2008, 16:04 )
Chcel by som sa opytat ze ci je dôlezity tvar toho pulsneho motora

//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2008, 16:36 )
je tu niekto kto vie nieco o pulznych motoroch??????

//autoeditácia príspevku ( 14 Dec 2008, 20:01 )
chem sa opytat ci je tazke postavit turbinovy motor

//autoeditácia príspevku ( 18 Dec 2008, 18:43 )
newiete mi povedat niekto akym tlakom su natlakovane plechovky napr. od piva?? je to surne prosiiiim piiiiiste
Napísať odpoveď