Ebay pomoc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
andrew16
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ebay pomoc

Príspevok od používateľa andrew16 »

PLS poradte mi ti co mate skusenost s ebayom kolko by ma celkovo stal dovoz tejto srandicky http://cgi.ebay.com/2-8-TFT-MP3-MP4-16G ... m153.l1262. Myslim tym tie veci okolo cla a dph. Kedze je tam free shipping tak jemu nedam nic ale viem ze na slovensku budu odomna este nieco pytat. Vopred thx
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Pripada mi to ako z dealextreme.com....tie tam je free shipping a taktiez to je s hong-kongu
pozri:

Kód: Vybrať všetko

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15317
Neviem ci to je kvalitne mas tam dotyk.display aj fotak
andrew16
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vyzera to podobne ale ten tvoj stoji 60 dolarov a ma 2 gb a ten z ebayu stoji 64 dolarov a ma 16gb

inac som sa dozvedel ze tovar do 150€ nepodlieha clu, nepodlieha tym padom ani daniam?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

v tvojom odkaze je postovne zadarmo

neoplati sa ti objednavat z ebay, ked to iste mas na dealextreme a lacnejsie.. obidve veci su z ciny, takze to bude ten isty kus -.-
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

DeFeAt napísal:v tvojom odkaze je postovne zadarmo

neoplati sa ti objednavat z ebay, ked to iste mas na dealextreme a lacnejsie.. obidve veci su z ciny, takze to bude ten isty kus -.-
presne tak mas pravdu...a z dealextreme mas zarucene ze posielaju...ja by som siel do dealextreme...karta sa da kupit aj 16gb
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

este detail

tie veci su fake/i, tazko povedat ci tam budes mat celych 8gb pamäti, mozno ano ale radsej z dealextreme

spoluziak si cez ebay kupil mobil, z ciny a v "description" bolo ze interna pamät mobilu je 1 GB, bolo tam 1mb a k tomu 256mb karta, su to fake veci..

z dealextreme mam redukcie, su dobre, objednaval som aj baterky do mobilu, mozno lepsie ako original :lol:
andrew16
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no ja neviem ale ziadnu 16gb toho typu tam nevidim a podpora tych kariet byva max 4gb a co sa tyka tej z ebayu tak si myslim ze ked ma ten clovek taky feedback aky ma tak je pomerne spolahlivy a v tych pozityvnych feedbackoch som tam nasiel aj jedneho cecha

ale nikto mi neodpoveda priamo na moju otazku na zaciatku :roll:
ttt4
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ttt4 »

Ja osbne som kupoval veci okolo 60 dolarov a nic naviac som neplatil. Vacsinou to je tak ze ti predavajuci na krabici zaskrtne ze je to darcek a to sa nezdanuje ani necli aspon tak som to niekde cital.Ale mohol som mat len stastie na colnikov, ktori akurat tu moju vec nechali tak, co je nepravdepodobne kedze tych veci bolo uz viac.Ten mp3 prehravac sa da kupit vacsinou cez ebay este lacnejsie ak si pockas na nejaku drazbu a tieto mp3 prehravace(s malickymi rozdielmi) sa tam drazia neustale. :)
andrew16
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ttt4 napísal:Ja osbne som kupoval veci okolo 60 dolarov a nic naviac som neplatil. Vacsinou to je tak ze ti predavajuci na krabici zaskrtne ze je to darcek a to sa nezdanuje ani necli aspon tak som to niekde cital.Ale mohol som mat len stastie na colnikov, ktori akurat tu moju vec nechali tak, co je nepravdepodobne kedze tych veci bolo uz viac.Ten mp3 prehravac sa da kupit vacsinou cez ebay este lacnejsie ak si pockas na nejaku drazbu a tieto mp3 prehravace(s malickymi rozdielmi) sa tam drazia neustale. :)
kedze mas skusenosti z ebayom nepamatas si kolko si cakal kym ti paypal stiahne tych 1.5€ z uctu a da ti ten kod lebo uz len na to cakam. zatial tam mam na i-bankingu len rezervaciu
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ttt4 napísal:Ja osbne som kupoval veci okolo 60 dolarov a nic naviac som neplatil. Vacsinou to je tak ze ti predavajuci na krabici zaskrtne ze je to darcek a to sa nezdanuje ani necli aspon tak som to niekde cital.Ale mohol som mat len stastie na colnikov, ktori akurat tu moju vec nechali tak, co je nepravdepodobne kedze tych veci bolo uz viac.Ten mp3 prehravac sa da kupit vacsinou cez ebay este lacnejsie ak si pockas na nejaku drazbu a tieto mp3 prehravace(s malickymi rozdielmi) sa tam drazia neustale. :)
neni to celkom pravda, skoro vobec
velakrat sa mi stalo, ze som dostal balik ako "gift/darcek" a platil som CLO, islo iba o hodnotu
teraz uz je hranica, kedy sa plati CLO a DPH az 150eur, cize nejakych 4500sk bez postovneho..
to ze je to gift, neznamena ze neplatis CLO..
andrew16 napísal:kedze mas skusenosti z ebayom nepamatas si kolko si cakal kym ti paypal stiahne tych 1.5€ z uctu a da ti ten kod lebo uz len na to cakam. zatial tam mam na i-bankingu len rezervaciu
cakas 2 az 3 pracovne dni, tak si to pozri v IB vo vypisoch a pozri si detaily tranzakcie z paypalu
andrew16 napísal:no ja neviem ale ziadnu 16gb toho typu tam nevidim a podpora tych kariet byva max 4gb a co sa tyka tej z ebayu tak si myslim ze ked ma ten clovek taky feedback aky ma tak je pomerne spolahlivy a v tych pozityvnych feedbackoch som tam nasiel aj jedneho cecha

ale nikto mi neodpoveda priamo na moju otazku na zaciatku :roll:
robi sa to tak, ze ty si to objednas, pride ti to, zistis ze tam neni celych 16gb alebo napr iba 1gb alebo 4gb, napises to sellerovi a on ti ako odskodne posle urc. ciastku aby si mu dal pozitivny fitback

ak kupujuci udeli fitback skor, ako si vsimne chyby na tom, je to jeho problem..

..no nehovorim, ze to musi byt fake alebo nezodpovedat popisu :)
andrew16
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

este mimo temu bol by som velmi povdacni keby niekto nasiel presne ten isty mp3-player este lacnejsie bo sa blizia Vianoce a kazda korun dobra :P
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jatmz »

sevas, takze idem poradit.
co sa tyka free shippingu a hlavne ludi z hong-kongu tak sice napise free shipping, ale potom vo fakture ktoru mas cvaknut ma zrazu zauctovane nezmyselne 30 dolarove poistenie ... treba si len dobre popozerat celu stranku, niekedy to uvedu tuto vec len tak medzi riadky aby tam proste bola. ak tam nie je (ako v tvojom odkaze) a stane sa ze bude chciet aj poistenie, treba si to len vyhadat, popripade nepristupit na obchod

ten kod ti pride cca za 3-4 dni, takisto platby realizovane cez paypal do zahranicia trvaju tolko ... obrat este nemas potvrdeny, ale peniaze na ucte uz fyzicky chybaju

co sa tyka cla a dph, tak dph je standardne 19 % a clo na spotrebnu elektroniku myslim 3,5 %. pokial si dobre pamatam tak clo platis aj za postovne, dph len za samotny tovar.
ano od noveho roka by mala byt hranicna ciastka 150 Euro. ale sam neviem podla akeho kluca robia colne konanie, pretoze som objednaval veci radovo za cca 8000 Sk, balik prisiel otvoreny (otvarali ho colnici) a colne konanie ziadne, nic som neplatil. hmm, takisto logicky ked ti pride balik, jedine co vedia presne urcit je vyska postovneho, teda pokial dnu nie je faktura. ale ako som pocul maju prepocitavacie tabulky a cenu ti urcia pribliznu na zaklade toho co najdu dnu a z tej ceny ti vyrubu clo a dph.
jj, ked posielaju darcek mas odpustenu dph, ale clo cvaknes, ale zasa je to len na uvazeni colnikov :(
na nete je popisane kadeco, osobne skusenosti mam ine (nic som neplatil a to neobjednavam prvy krat), takze korektnu odpoved asi nedostanes, jedine co ti poradit je skusat a zistit ;)

feedback, ano orientuj sa hlavne podla neho, ale nezabudni si aj pozret kolko transakcii urobil za posledny mesiac atd. moze mat sice feedback 99%, ale ked uz neobchoduje rok tak je to na prd

z DX by som neobjednaval, co som pocul na ten obchod od niektorych ludi, ale su aj taky co sa nestazuju (vid par postov hore), nemam s nimi osobnu skusenost a je to len moj nazor ... tak sa prosim zdrzat ukvapenych komentarov, nech netrepem :)

to ze ti pride cez ebay nieco ine ako si si objednal, abo ze ti nic nepride sa da riesit cez paypal (treba samozrejme vediet anglicky), ved nato tam je. mal som uz 3 krat problem .... nedosla zasielka, doslo nieco ine, doslo menej ako malo dojst. vsetko som riesil cez paypal a za cca 2 tyzdne som mal peniaze naspat na ucte ;) hlavne ak ti dojde nieco ine ako si vydrazil, treba to dobre pofotit

tu ho mas o 3 dolare lacnejsie:
http://cgi.ebay.com/DV-Camera-2-8-TFT-M ... 7C294%3A50

...snad vsetko
andrew16
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

thx
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Takže podľa toho, čo napísal jatmz, si mám ešte k cene a doprave pričítať 19% DPH, ale clo už nie?

A ešte niečo - ak by som kupoval napr. 2 veci od 1 predávajúceho, tak by som mal platiť dopravu iba raz, nie? Ale ak by som kupoval 2 veci napr. z USA od 2 predávajúcich, musel by som tú dopravu platiť 2 - krát, čo?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Pilifo napísal:Takže podľa toho, čo napísal jatmz, si mám ešte k cene a doprave pričítať 19% DPH, ale clo už nie?

A ešte niečo - ak by som kupoval napr. 2 veci od 1 predávajúceho, tak by som mal platiť dopravu iba raz, nie? Ale ak by som kupoval 2 veci napr. z USA od 2 predávajúcich, musel by som tú dopravu platiť 2 - krát, čo?
nie tak celkom, ak by to boli 2 veci od 1 predavajuceho, tak zaplatis postovne za 2 veci, len mas potom zlavu za "combinate shipping" alebo ako to bolo a zaplatis 1,5postovneho alebo ako to mam povedat :D
u kazdeho predajcu to je ine, zalezi od jednotlivcov..

a to DPH si nemusis pripocitavat, ak tvoj balik nepresahuje hodnotu bez postovneho 150eur tak neplatis nic
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

DeFeAt napísal:nie tak celkom, ak by to boli 2 veci od 1 predavajuceho, tak zaplatis postovne za 2 veci, len mas potom zlavu za "combinate shipping" alebo ako to bolo a zaplatis 1,5postovneho alebo ako to mam povedat :D
u kazdeho predajcu to je ine, zalezi od jednotlivcov..

a to DPH si nemusis pripocitavat, ak tvoj balik nepresahuje hodnotu bez postovneho 150eur tak neplatis nic
Takže za vec, ktorá stojí 60 dolárov a doprava stojí 40, zaplatím dokopy 100 dolárov? Už sa k tomu nebude nič pripočítavať?
Napísať odpoveď