satelity a sneh
satelity a sneh
chcem sa opytat ci vadi satelitom sneh?
-
Sagittarius
Guru
-
Sagittarius
Guru
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: satelity a sneh
Vadí. Teda pokiaľ sa bavíme o zasneženej parabole s konvertorom.matetko napísal:chcem sa opytat ci vadi satelitom sneh?
No vsetko zalezi na pouzitej frekvencii, nevies ake frekvencie pouzivaju?hojko napísal:Sagittarius: Aj v pripade digitalneho satelitu???
Pretoze ak by to bolo napriklad satelit od wifi (neviem ci take nieco je, ale proste satelit na prijem mikrovlnneho signalu), tak by vrstva snehu na parabole vadit mohla, kedze mikrovlnne ziarenie ma malu vlnovu dlzku a sneh ho preto moze dost zoslabit. Ak je to na prijem napriklad klasickych radiovych vln v pasme desiatok MHz, tak by tam sneh nevadil, pretoze vlna je dostatocne dlha a o nejakej vrstvicke snehu ani nevie.
ako bobor povedal. Vadi mame satelit na streche a ked snezi tak treba oprasit sneh inak sa zasekava signal a trha obraz. Sused co ho ma na balkone a nesnezi mu tam tak ma problem len ked prsi velmi. A mame Digi satelit. Tuto zimu neviem este ci to bude robit lebo sneh neni a vraveli ze by to malo byt lepsie, ale aj tak ked myslim ze ked je sneh na tom tak uplne super obraz nepojde.
co sa prijmania signalu tyka huste snezenie, nizka oblacnost a hmla mozu sposobit, to ze prijmac bude donuteny pouzit algoritmi na dopocitanie chybajucich dat co moze sposobit kockovanie obrazu, alebo jeho vypadky...
ked nasnezi, nastane odmak, ale v noci zacne mrznut odporucam nehybat motorom skor ako nezasvieti slnko, kedze sa moze stat ze motor sa bude neuspesne pohnut parabolickou antenou a zhori...
ked nasnezi, nastane odmak, ale v noci zacne mrznut odporucam nehybat motorom skor ako nezasvieti slnko, kedze sa moze stat ze motor sa bude neuspesne pohnut parabolickou antenou a zhori...
zalezi to od paraboly, ale hlavne od KONVERTORU, pretoze konvertory maju udavane sumove cislo 0,1 dB ale ked to premeriate tak ma 0,4 stalo sa nam ze mal aj 0,8. A to znamena onicom signal ked prsi, snezi. Treba vyberat fakt dobrz konvertor- najlepsie MEGASAT DIAVOLO 0,1dB, a ziadne problemy, aj keby traktory padali. Teda pokial vam neodtrhne parabolu