ludia taktoval som grafku, presnejsie ati hd2600pro
s povodnych 600core(MHz)/400memory(MHz) teplota pred taktovanim v povodnom stave bola priblizne 40-50stupnov(C)
po pretaktovani boli hodnoty 800core(MHz)/570memory(MHz),hodnoty teploty boli min 59 max 69 medzi tymito hodnotami to skace..nemoze vzniknut nejake poskodenie systemu pripadne grafickej k. alebo pretazeni , alebo ci mozem taktovat este dalej presnejsie zvisit hodnoty max o 10MHz u oboch..
ale hlavne preco sem pisem je dovod mam v plane taktovat procsor amd x2 4400+ , ktory zatial taktovany nebol..len potrebujem nejake zaucenie ako sa procesor taktuje ci uz v biose..alebo pomocou nejakych utilitiek..
nebojte googlit som uz googlil ale nic take zaujimave tam nebolo..program ako ClockGen som uz testoval , neuspesne..do biosu som este nezasahoval
podotknem ,ze operacna pamat(ram) je u mna 2000(2GB)
zdroj 400W
za nejake navody ohladne taktovania cpu(procesoru) budem rad..pripadne odporucit ci mam dokupit nejake chladice
//autoeditácia príspevku ( 11 Dec 2008, 14:53 )
zdrojak 400W..a doska je ASUS M2N4-SLI ramka 2GB myslim ,ze informacie by mali byt completne a inak da sa nejako pretaktovat aj ramka?
Taktovanie X2 4400+
-
Mosko
Expert
- Kontaktovať používateľa:
stiahni program CPU-Z a daj SS o procesore a samozrejme taktuj cez BIOS a myslim keby si si tu hladal tak najdes vela navodou ako sa taktuje procesor bud dvyhas naspbic alebo fsb , vacsinou je to vsak FSB co dvyhas a este rada do zivota : nedvihaj FSB sucasne s PCI frekvenciou, mozes si tym znicit HDD kedze ten bezi na frekvencii PCI zbernice a nemusi zvladnut jej pretaktovanie