štart pc cez net

Informácie o software, ankety...
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

štart pc cez net

Príspevok od používateľa sebci »

Vytvoril som si FTP serv u kamarata tak ze sme zlozili nejaky ten jednoduchy komp a pripojili ho na jeho net... komp ma pridelenu VEREJNU STATICKU IP adresu... pripojeny je cez LAN rozhranie je možnosť ako zapnuť PC cez net ? bez fyzickych zasahov.. (samozrejme v elektrike je)

bolo by to riešenie pre pripad vypadku elektriny a dotycny by nebol doma a tak...

VIETE O NIECOM? ujec gugl mi moc nepomohol ako v slovencine tak v anglictine :?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

skus pohladat v googli "wake up on lan"..malo by sa to dat nastavit aj v biose, ale nie som si isty, ci to pojde pokial nebudete s tym PC v LAN sieti :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

sebci: V Biose v casti Power management (alebo nieco take) je moznost, aby sa PC automaticky zapinal v pripade vypadku elektriny. Takze by stacilo zapnut aj toto a v pripade, ze vypadne elektrika, tak sa PC automaticky zapne.

konyk87: Nestaci to nastavit len v Biose, treba to este cez system povolit a nastavit na sietovke.
sebci
Star
Star

hojko napísal:sebci: V Biose v casti Power management (alebo nieco take) je moznost, aby sa PC automaticky zapinal v pripade vypadku elektriny. Takze by stacilo zapnut aj toto a v pripade, ze vypadne elektrika, tak sa PC automaticky zapne.

konyk87: Nestaci to nastavit len v Biose, treba to este cez system povolit a nastavit na sietovke.
okej tieto veci viem nejak som to studol z gugla.. teraz nastava otazka je mozne spustit BIOS v rozhrani WIN XP? existuje na to soft?

v biose som nastavil wake up on lan.. a na sietovke v spravcovi zariadeni v power managmente som to tiez zapol potrebne veci na prebudenie cez nu... ešte som nehladal to čo si konkretne spomenul ty hojko.. teda power mangment v biose....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bios v rozhrani XP znamena co??? Nemam skusenost s nastavenim wake on lan, takze musis googlit, neporadim ti viacej.

A to zapnutie pri vypadku prudu nemusia mat vsetky dosky, ale tie vyrobene za poslednych par rokov, mozno od roku 2000 by to mali mat uz vsetky. Kedze sa mi nechce restartovat PC, tak ti to nepozriem, mozno zajtra ti to napisem ako sa to presne vola.
sebci
Star
Star

na tom wake on lan pracujeme.. aj sietovka aj doska ho podporuju len tazko to ide rozbehat...

bios v rozhrani win xp som myslel ze sa lognem cez remote control desktop na dany server.. a nejakou aplikaciou si proste spustim bios a mozem nastavovat ak nieco treba zmenit a tak... lebo prakticky zatial sa to da iba tak ze musim byt fyzicky pri tom pc a stlacit DEL pri starte...

edit// .. gut diky to som potreboval pocut
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bios nijak cez system nepustis, teda o takejto featurke som este nepocul, takze jedina moznost bude stlacat DEL (alebo inu klavesu) po zapnuti PC.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Do BIOS-u sa nedostaneš z iného systému cez žiadnu „vzdialenú“ obrazovku, pretože tá „vzdialená obrazovka“ potrebuje nejaký systém na to, aby bežala – tak ako píše hojko.

A PC takto na diaľku nezobudíš. To funguje len v sieti menšej ako je Internet 8).
Posiela sa elektrický impulz a ten nepošleš pretože aj meď máš verejnú IP ideš cez 1500 ďalších routrov ty sám...

Takže podľa mojich informácií je to nemožné. Ale AK BY NÁHODOU si vymyslel niečo, čím by sa to dalo spustiť takto na diaľku podel sa s nami.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

FABi2: Mozno by to aj slo, pretoze sa posiela nejaky magic packet a ak ta komunikacia prebieha cez isty port, tak co brani tomu, aby sa spravil port forwarding daneho portu na dane zariadenie, ktore ma zapnute wake on lan??? To je len moja teoria, cize by to mohlo ist, ale treba skusit pogooglit co a ako.

Edit: Tak som tak bezne pogooglil a vyzera to tak, ze to asi nepojde, kedze je to viazane na MAC adresu sietovej karty. Sice by si cez internet dokazal "zobudit" tak router, ale dalej sa uz asi nedostanes, jedine ak by si mal nejaky forwarding na MAC adresu a to asi tazko budes mat take zariadenie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LA ... Compatible
http://www.profshutdown.com/wakeonlan_troubleshoot.aspx
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Hojko > Áno magic packet ale nie každý router podporuje port forwarding [teraz mám na mysli napr. domáci router, ktorý je pred PC s ktorého sa má ten impulz poslať – keď máš niekto router za 400 Sk tak to pochybujem že tam nejaké presmerovanie portov nájdeš...] a potom to záleží od ISP na ktorú chrbticovú sieť je napojený... A tam posielať nejaký magic packet je nemožné:] Takže cez net určite nie, jedine v LAN-ke –pod jedným routrom – kvôli ten MAC.
sebci
Star
Star

mam soft WAKE ON LAN... nahodiš tam mac adresu sietovky + verejnu IP ktoru ma sietovka nahodenu ... a ten program vidi či je pc on alebo off... to funguje ... len proste neviem zosynchronizovat PCI sietovku aby nabudila dosku... obe veci podporuju WOL

je to na nete od UPC 10/1
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tu najdes vsetko co potrebujes:

http://www.ezlan.net/WOL.html
Napísať odpoveď