Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Peko00001
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peko00001 »

Šu-Do napísal:Windows Vista SP2 :)
zatial beta
Ako ze nie Beta? Nevies citat?
Windows 2008 Service Pack 2 Beta and Windows Vista Service Pack 2
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hm ?

//autoeditácia príspevku ( 18 Dec 2008, 2:31 )
mam teraz nahodenu Vistu Ultimate x64... (priloha 2)
neukazuje mi po niekolkych hodinach hodnotenie, CPU a RAM...
toto iste mi urobila aj 32 bitova verzia.. :? ta 32 bit bola uplne ina v tom, ze to bola upravena verzia Black Edition, cize nie je to "cista" instalacka ako 64 bit verzia.. robi to aj niekomu inemu ??

a este som sa chcel opytat, som tak premyslal, preco mam prvy screen po zapnuti PC (obrazok gigabyte (menu pre vstup do biosu, flash biosu atd)) tak dlho zobrazeny.. asi o 3-5 sek.
ma tak napadlo, ci to nema nieco spolocne s activatorom na Vistu...
konkretne sa jedna o tuto Microsoft Windows Vista ULTIMATE x64 SP1 Integrated December 2008 OEM DVD-BIE, iba sa nainstaluje bez serialu a pod... po prvom spusteni sa restartuje a zrejme nahodi activator.. lenze, zrejme to robi daco s biosom.. nikdy som netusil co... ono to tam daco emuluje alebo co ? :P

// a este.. ked je tam napisane, ze OEM, tzn. ked si dam novu VGA, mozem to cele reinstalnut ? ci sa to na VGA neviaze... inak teraz som v XP 32bit. som len chcel skusit nejake hry... Vista strasne zere z FPS.. skor teda robi fps dropy, ale to nebude zapricinene CPUckom podla mna.. skor VGAckou.. cize ak ma User dobru VGA, tak potom neni problem (vsak za par tyzdnov to zistim :P)... zrejme zere z pamäte alebo ja neviem.. kazdopadne som velmi spokojny s vistou, programy bezia velmi svizne.. aj ked z RAM uz zere 1.5GB.. nech si popapa.. to je fajn :) aspon vsetko ide rychlo.. i ked niekedy HDD pracuje a to bez priciny :?
Prílohy
Schránka01.jpg
Schránka01.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Grafiku môžeš meniť, to oem je viazané na základnú dosku, ostatné môžeš meniť. Aj na SP1 problémy s aktiváciou nie sú, mne to prejde vždy kontrolou aj keď je nainštalovaná tá známa aktualizácia na zisťovanie softveru na nelegálne obídenie aktivácie.

Dosť sa čudujem, že už tak skoro príde SP2, tešíme sa na ďaľšie placebo zrýchlenie ako to bolo pri Vista-VistaSP1. :D
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Mam otazku :

Zda sa mi ze microsoft teraz preto vytvara Windows 7 pretoze nieco ako zaplata za chybou menom Vista cize otazka : Ked vyde Windows 7 prestane sa predavat a licencovat Vista ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

nie vindows 7 je VISTA len zaplatana. to ze sa vola windows 7 to ho tak nazyvate vy inac je to len VISTA zaplatana. a vista je nahodou super. mam ju a 100x lepsia ako xp. nechapem co na nej vy mate furt
:? :P
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Michaelo napísal:nie vindows 7 je VISTA len zaplatana. to ze sa vola windows 7 to ho tak nazyvate vy inac je to len VISTA zaplatana. a vista je nahodou super. mam ju a 100x lepsia ako xp. nechapem co na nej vy mate furt
No otom ze to bude zaplatana Vista som sa az teraz dozvedel ale to ze je 100x lepisa ako XP stym nemozem suhlasit pretoze musel si si sam vsimnut ze ma vecsie naroky a podla mna je to len taky mulimedialny balik nic na pracu zbytocne vycackane ale neviem som dost zvedavy na ten Windows 7 a ties prave by mi mal prist Pavilion na reinstall Visty tak sa snou trosku pohram a mozno zmenim nazor
Stanlezz
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Stanlezz »

Michaelo napísal:nie vindows 7 je VISTA len zaplatana. to ze sa vola windows 7 to ho tak nazyvate vy inac je to len VISTA zaplatana. a vista je nahodou super. mam ju a 100x lepsia ako xp. nechapem co na nej vy mate furt
hej,. presne, ma ovela vyssie naroky... taktiez podla mna nie je 100x lepsia nez xp. myslim ze xp nema konkurenciu... okrem linuxu samozrejme :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Calvin SFX.. súhlasím!

..Vista je šmejd.. však to je len grafický balíček na Windows XP.. a tie hw nároky na Vistu.. grrr!

..ale aj Windows XP je šmejd.. však to je len grafický balíček na Windows 98.. a XP má omnoho väčšie hw nároky ako Windows 98..

..ale aj Windows 98 je šmejd.. však to je len kozmetická úprava Windows 95.. a 98 má omnoho väčšie hw nároky ako Windows 95..

..ale aj Windows 95 je šmejd.. však to je len grafický balíček na Windows 3.x.. a 95 má omnoho väčšie hw nároky ako Windows 3.x..

..ale aj Windows 3.x je šmejd.. však to už radšej si nechám DOS 6.x.. Windows 3.x má omnoho hw väčšie nároky ako DOS..

Najlepší je DOS, ten ide aj na 286ke úplne svižne..

;)
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

sorry ludia ale ja mam s vistou len horsie skusenosti, mam notebook s procakom core 2 duo taktom na 2.40 a 2 gb ram a na nom windows vista business. Pomalsi system som fakt nevidel, nevravim ze sa na tom neda robit ale obcas mam fakt castejsie spusteny spravcu uloh ako ine veci :D ked to porovnam s UBUNTU 8.10 ktory je na inej particii, tak ten mi na tom notebooku bezi svizne a jednoducho. Nevravim ze inym ludom nejde vista optimalne ja mam zial taketo skusenosti.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

ja mam len dualcore 1.66, 2gb ram a intel grafiku a ide svizne (beaz aero). ty mas vykonejsi notas a ide pomaly? Nechapem co ludia s vistami robia ked im ide pomaly. Tento rok som preinstalovaval vistu len raz (aj to mojou chybou) xp som vzdy preinstalovaval aj 3x do roka. tak asi tak..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Josa napodobne
Mam NB s Pentium Dualcore (2x1.6GHz 1MB Cache) a 2GB RAM ... a ide nadherne.
Jedinu vec co som spravil naviac je ze som si dokupil 4GB Robson Modul a Boot time sa zmensil asi na 50s a Apps ktore denno denne pouzivam sa otvaraju v priebehu 1s kedze zostavaju ulozene v Robsone.
Doteraz mi krivka spolahlivosti neklesla pod 8,1 a ked uz tak kvoli nejakej chybe programu.
andylarkin0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa andylarkin0 »

Ja som s Vistou spokojný ! Je to asi tým že som ju kúpil v OEM verzii a tam ovládače fungujú na 100% .Programy fungujú .A Aero je pastva pre oči .Sice sú vyššie HW požiadavky ale stojí to zato .Hlavne Windows Vista Ultimate ! Takže vaše názory nemajú pravdu ! Pravda len je že keď si ju nainštalujete na počítač ktorý mal pred tým Win XP tak 100 ovládačov nefunguje .Ale v OEM verzii to stojí za to ! 8)
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

ja nevravim, ze je to uplne nahovno system, len chcem poukazat na to, ze JA mam horsie skusenosti, ak vam to ide tak dobre, tak vam prajem, nech vam to tak ide co najdlhsie, nechapem preco mi to ide tak pomaly, ale uz od zaciatku, co uz, este vdaka tomu ze je tam aj to ubuntu.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Vo Viste konecne dotiahli Automatic Updates do konca. Nemusim sa trapit s instalaciou ovladacov, jedine ak sa pri instalacii nechyti sietovka, tak tu treba manualne, ale zbytok uz cez AU. Mam istotu, ze sa nainstaluju WHQL ovladacae - nehrozia BSOD's atd...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

tAK JASNE TI CO MATE JEDNO JADROVKY 1.5GHz grafiky 128Mb hdd 30Gb tak tam vam je vista na nic dokonca aj XP. sak to sa vsade pise: vista ma vysoke hw naroky preto lamy so slabymi PC mozu cupiet v kute ale pockajte ked sa xp uplne prestane predavat asi to viete: Od noveho roku sa medoda legalizacie WIN uplne meni a bude drahsie ako je teraz a zlozitejsie (ochrana proti crackom vysoka), XP strati uplne podporu a prestane sa predavat (jedine ak dopredavanie zasob aj to uz neaktivujete asi koli tej novej metode aktivacie) a ine veci. Proste XP pojde EOL
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

moja skusenost...
na AMD2500+, 1.5GB ram... bootovanie visty bolo celkom dlhe.. + este potom nahadzovanie do ram.. HDD pracoval po starte ako divy.. kym mi to vsetko pozapinalo.. :( .. potom pohybovanie po programoch, zapinanie atd.. strasne...

teraz Q6600 a 4GB ram.. skusal som 32 aj 64 bit vistu ultimate... omg ty kks.. boot rychlejsi ako XP.. po starte mam len comodo a nod.. aj na XP aj na Viste.. vista okamzite pekne naskoci a hned mozem robit.. FF pustim a hned sa otvori.. :P hocijaky prog.. disk vobec nehrabe... je to strasne svizne..
akurat tie hry noo.. :? cakam, ze s novou VGA to bude uz lepsie... neviem ci Vista brzdi moju VGA alebo co.. ale procakom to nemoze byt urcite
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

takže po menšom update pc som dnes nainštaloval vistu ultimate slovenskú... zatial všetko fičí a pozdáva sa mi to len jedna vec ma štve ..

ked dám.. ovládací panel/programy a súčasti.. tak to spraví toto :windows prieskumník prestal pracovať..
pak sa prieskumník reštartuje a stále dookola proste si neviem kuknúť čo všetko som tam už nainštaloval..
Prílohy
info.jpg
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

32 Windows nevie adresovat 5GB ramky(pokial spravne vidim)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nevie.. ono to len napise info.. ale pracovat s tym nevie.. napriklad v task managery uvidi tak 3.3.. viac nepusti... a hodnotenie 1.0.. fuuuuha..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šu-Do napísal:a hodnotenie 1.0.. fuuuuha..
No chlapík ešte nespustil hodnotenie, takže iné číslo tam asi ani nemôže byť..

;)
Napísať odpoveď