Fedora 10 problem s internetom

Všetko ohľadom Linuxu...
addictor
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fedora 10 problem s internetom

Príspevok od používateľa addictor »

Zdravim... nainstaloval som si Fedoru 10 na moj book a z mne neznamich pricin nejde internet na nej... :? Sa s tym hram uz asi stvrty den a nejak som neprisiel na to, v com to moze byt... Nevedel by mi niekto poradit, kde by mohla byt chyba...? uvytam kazdu radu... diky...
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

presnejsie udaje nedas? co je to za net wifi ci kabel tvoj hardware nejake logy co by pomohli.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Daj sem vystupy z tychto prikazov > lspci, lsmod, iwconfig. To aspon pre zaciatok. Taktiez by pomohlo napisat, co za notas mas.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jasne.. sry... takze jedna sa o ethernet, ale skusal som aj wifinu, a ta tiez nejde...
co sa tyka hardwareu, neviem, co by vas mohlo zaujimat... Zostava je TOSHIBA Satellite A200-1GS
NIC je: Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)

a co sa tyka vystupu z tych prikazov, presmeroval som ich do suboru, no kedze je tych vypisov viac, tak to radsej upnem cele, aby som to tu zbytocne nevypisoval...

snad vam to nejak pomoze, bo ja som z tych vypisov mimo... :oops:
Prílohy
vypisy.rar
(2.1 KiB) 85 stiahnutí
pato83
Addict
Addict

Takze zariadenia mas rozpoznane, ovladace nacitane, aspon co sa tyka wifi. Skus este ifconfig a hodit to sem, bo nejako tam nevidim ovladac pre to. Vlastne ani u mna, netusim preco. Ale aspon wifina by mala ist, malo by to byt len otazka nastaveni. Skus napisat, co si skusal, aky navod, pripadne ci to hodi dake chyby alebo ..... co najviac. :)

p.s.: Uz tusim preco, lebo modul je sky2 :) U teba neviem, co to je.
p.s2: Logy sa ti ukladaju do /var/log/messages . Tak skus v konzole zadat

Kód: Vybrať všetko

cat /var/log/messages | grep eth0
s pravami roota.
p.s3: Takze mas nacitany aj ovladac pre ethernet je to toto:

r8169  32132  0
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pripajam ti vypisy... BTW: vies, kde by mohla byt chyba?
som skusil reinstall ten linux... ono totizto ked som ho nainstaloval, tak siel... no po reboote na vistu a s5 uz ne... nevedno preco... ale teraz tiez nefunguje... nechapem kde by mohol byt problem... :? so svojimi minimalnymi skusenostami s linuxom som v koncoch... :(
Prílohy
Desktop.rar
(1.56 KiB) 74 stiahnutí
pato83
Addict
Addict

Nie som si isty, ale podla mojho nazoru to je kvoli tomu, ze sa to snazi pouzivat ipv6 protokol. Podla tohto postupu to zrusis: http://blog.taragana.com/index.php/arch ... linux-why/ a samozrejme, rovnako to aj zapnes spat, takze ziadne obavy. Fedoru som nikdy nemal, ale taketo nieco by sa tam malo dat nastavit aj v dakom GUI pre sietove zalezitosti, nejaky network manager by tam mal byt. Tvoj problem je cely o spravnom nastaveni, pretoze vsetko potrebne mas, t.j. zariadenie rozpoznane a taktiez modul nacitany. Skus pozriet v network managerovi a ked nie, tak ten postup.

p.s.: Pokial sa pripajas pomocou DHCP, tak skutocne len zmena ipv6 na ipv4 a malo by to ist.
p.s2: Tu sa riesia problemy inak ako reinstalom, to nie je windows. :)
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jj DHCP je nastavene na automaticke pridelovanie IPcky....
co sa tyka toho reinstalu, je mi to jasne... mal by som sa co najskor zbavit windowsackych vplyvov... :oops:
zatial dik za radu... :wink:
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa existpierre »

poprosim vypis:

ifconfig -a

lsmod | grep r81

bud gedit alebo kate

gedit /etc/resolv.conf   #tu je zoznam DNS adries

gedit /etc/network/interfaces 

vyskusaj

sudo -i

rmmod r8169
modprobe r8101

/etc/init.d/networking restart

alebo aktualizuj jadro, alebo pouzi starsie, mal som tu istu sietovku a pod ubuntu 8.10 som to rozbehal rmmodom a modprobeom

tento problem som mal na jadre 2.27.7 ci ake, to iste je aj v novej fedore, ale kupil som notas a predal som stary PC takze ten problem uz nemam. Sietovku ti tam naslo ale inu. ak toto pojde, napisem ti potom ako tu 8169 dat do blacklistu

najpv by som to ale skual cez lan, teraz pozeram ze mas wifi sietovku a ja som tam wifi nemal, ale tymto by si nemal nic stratit
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

skusil som tie prikazy, a niektore vobec nerozpoznalo, a nic to nepomohlo...
v adresari /etc neni ziadny podadresar network
a resolv.conf vypisal neajke chyby... to je pribalene do prilohy...

a po zadani modprobe r8101 mi vypisalo -> FATAL: Module r8101 not found
a navyse teraz mi stale pise, ze zariadenie bolo rozpojene... a doteraz bolo aspon pripojene..
a ked ho skusim pripojit, tak vypise hlasku, co je vidiet aj na obrazku... :?

zacinam byt uz skepticky... :(
Prílohy
2.png
1.png
resolv.rar
(715 Bajtov) 78 stiahnutí
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

nechapem naco robia distribucie ked tam nemaju zakladnu podporu pre hardware... dalej nechapem ze na weboch o linuxe sa propaguje sloboda vybrat si svoj operacny system... bezny pouzivatelia pc nemaju ziadnu moznost vybrat si OS.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Tebe je*e uplne uz na tu hlavu ???
Kupis si PC/ntb bez OS a hodis si tam to co ty potrebujes a o nejaky Win sa nemusis starat.
Zas zbytocny komentar...lebo perfektny windows podporuje urcite vsetok hw :roll:
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

omg sak som mal fedoru, nainstaloval som ovladace na graficku a uz system nenabehol.. KVALITA... taktiez ani wifi mi neslo.. a mne sa chce s tym srat, ked instalacia jedneho j*bnuteho ovladaca trva pol hodiny... ja mam najradsej distribucie ako sabayon, mandriva a pod sracky, staci nainstalovat system a vsetko ide... ale celkova rychlost systemu katastrofalna.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

addictor napísal:skusil som tie prikazy, a niektore vobec nerozpoznalo, a nic to nepomohlo...
Fedoru nepoužívam, skús niečo iné, distribúcie su všetky skoro identické na 80%.
Charger napísal: bla bla bla
Takému, kokoho práca s počítačom, výpočtovou technikou nebaví, nezaujíma ho to a je totálny antitalent bez logického rozmýšlania je to celé len trápenie. Nikto nikoho nenúti používať linux ale ani len počítač, ved hry môžete hrať aj na xboxe a podobných zariadeniach.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

To ze tebe trva instalacia jedneho ovladaca polhodinu nieje chyba systemu.
Pouzivam Fedoru10...celkove vytunenie systemu podla seba mi po instalacii trvalo asi 30 min. Vsetko slapalko ako ma...doinstalovanie grafickeho driveru bolo otazkou jedneho prikazu.
Bezim na KDE4+Compiz+SuperKaramba par dalsich grafickych prkotin (mam rad pekny system..cacany :lol: ) . To ze ty nieco nevies spravit, vyladit nieje problem linuxu...pokial nieco nevies sam...staci sa spytat...program pre podporu IRC je myslim v kazdej distribucii a na oficialnych IRC kanaloch ti isto pomozu.
Tym ze ti nieco nejde a skusas ine distribucie...tak sa problemy v linuxe neriesa...
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

ja nesom ziadny pocitacovy antitalent.. prvy pocitac som mal v roku 1997 s ms-dosom... instalovat ovladace na linux nieje problem pokial je poriadna dokumentacia.

btw. skusal som nainstalovat ovladace podla tohto navodu:
http://fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=155503

a vysledok? pls poradte, system sa nabootuje a objavi sa tam niekde na kraji obrazovky logo a nic viac
Prílohy
Snímka025.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ati kartu nemám, funkčné to bude aspon s driverom vesa, v súbore /etc/X11/xorg.conf je "Section "Device" a v tej sekcii pri Driver to prepíš na "vesa".

Nabudúce ked budes to mat funkcne hoci aj na Mandrive uloz ten súbor zide sa ti ako tahak. /horizsync-vertrefrest a ostatne opcie/. :D
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

dakujem, ale ako to teraz prepisat ked nenabehne system?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

liveCD
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

ja som to preinstaloval, vsetko zatial ide ale ako spravit 3D akceleraciu tak to neviem :( na ostatnych distrach to nebol problem...
Napísať odpoveď