Ako efektívne zrýchliť boot XP?

Informácie o software, ankety...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

Opak napísal:chlapec ty o čom snívaš :lol:
Chlapce ked raz budes dost velky a pohras sa s nejakym tym softom tak potom sa do mna mozes pustat...oki;) zatial tak ako som povedal bootvis...ak si myslis ze je to blbost tak si cakaj na bootovanie ako blazon a prijdi pri tom o nervy...(a nemyslis si nahodou ze to je blbost koli tomu ze s tym nevies robit????hmmm)

Edit:fabi2 na to je jednoduchy navod...sprav si spustaciu disketu z WIN98 nabootuj z toho pc a zadavaj a:-stlac enter
krok2:napis :format c: /q
Krok3:potvrd a cakaj....
najspolahlivejsi sposob ako urychlit pc...
ozaj krok 4:stiahni si WinXP a nainstaluj

prajem gl
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne sa podarilo zrychlit start windowsu asi o 10s vypnutim detekcie novych diskov, robi sa to v device manageri vo vlastnostiach radicov diskov.
kde mate Not Applicable, tak tam nastavte Device type na None.
Prílohy
untitled.PNG
surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

Ja som si prave stopol ako dlho trva moj boot, a je to 1min 10sec ,ale nejak sa mi to nezda velmi dlho, prave naopak, ale chcem sa s tym pohrat ci sa mi to nepodari zrychlit este. Ta ciarka pri nacitavani Windowsu XP mi tam prebehne 8 krat :)
vsetko som povypinal v msconfig, okrem Skype, Antiviru a este dvoch programikov, ktore potrebujem.
Skusim ten Tune 08 a bootvis uvidime ci to pomoze, potom dam vediet.

Inak kde mozem najst ten device manager??
Mek napísal:Mne sa podarilo zrychlit start windowsu asi o 10s vypnutim detekcie novych diskov, robi sa to v device manageri .
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Marko5211 napísal:Chlapce ked raz budes dost velky a pohras sa s nejakym tym softom tak potom sa do mna mozes pustat...oki;) zatial tak ako som povedal bootvis...ak si myslis ze je to blbost tak si cakaj na bootovanie ako blazon a prijdi pri tom o nervy...
Vieš ja nemusím prichádzať o nervy lebo moj compik ma bootovanie 21sekund a to som meral aj s peknou rezervou na konci aj začiatku..takže asi tak :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

surfista napísal:Inak kde mozem najst ten device manager??
pravym mysitkom na tento pocitac a tam zvol Manage a v lavom paneli klikni na Device manager, tam si v strome najdi IDE controllers alebo tak nejak sa to vola.
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

21s???v poho priemer....co sa tyka vypinanie detekcie novych diskov...pre mna nemozne...kedze ja menim disk kazdu polhodku...inak ako som uz povedal ten bootvis odporucam...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Caute bude to mierny OT, ale ked mam jeden disk C ako FAT32 a chcem ho zmenit na NTFS, tak sa to da vpohode urobit vtedy, ked preinstalovavam Windows?? Ako klasika, vlozim CD restart PC a nabootuje Cd .. A potom v niektorom kroku je, ze formatovat disk a tu sa to moze prave prehodit z FAT32 na NTFS?? Tak ze dam formatovat ako NTFS ten disk co je FAT32? Dakujem za odpoved na OT .. :)
Opak
Addict
Addict

Presne tak ako si to napísal :)
surfista
Expert
Expert

Marko5211 napísal:inak ako som uz povedal ten bootvis odporucam...
neviete mi niekto poradit ako pouzivat ten bootvis, lebo som si to stiahol ale nechapem tomu..
diki

21s, tak to keby sa mi podarilo tak paraadicka :0 a mas zapnuty antivirus, alebo si uplne vsetko vypol ??
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Pomôže mi BootVis aj na Viste?
Opak
Addict
Addict

surfista napísal:21s, tak to keby sa mi podarilo tak paraadicka :0 a mas zapnuty antivirus, alebo si uplne vsetko vypol ??
mám samozrejme zapnuty aj antivir,CCC a ešte sprosty "spravce zvuku realtek" na menej to už dávať nepotrebujem..načo..a hovorím že som to stopoval ešte s takou rezervou takže možno v skutočnosti je to niečo medzi 19-21 sekund...
draco
Light Star
Light Star

boot

Príspevok od používateľa draco »

ja som mal ten isty problem dlho bootovalo, no dlho ako pre koho bolo to okolo 45 sekund, potom som skusil uz spominany Bootvis a vycistil som registre s CCleaner-om, dalej som pomocou CodeStuff Starter-a vypol zbytocne procesy, a voila bootovanie sa skratilo na priblizne 20 sekund, skus to mozno pomoze aj tebe :idea:
surfista
Expert
Expert

no skusim, len neviete mi niekto poradit co mam urobit s tym Bootvis ?? Lebo vobec neviem ako to pouzivat... :(
countryboy2
Amateur
Amateur

Re: Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza

Príspevok od používateľa countryboy2 »

Ja som použil program Soluto, tam sa dá jednoducho vypnúť program ktorý sa zapína pri štarte. Zapne sa až potom.
Mne sa upravil čas na 1:47min.
Prílohy
Boot.PNG
Napísať odpoveď