Vista a max. RAM

Informácie o software, ankety...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Vista a max. RAM

Príspevok od používateľa Luxo »

Zdar, len sa chcem uistiť ....

že maximum Visty 32bit je 3.5 GB sys. pamätí ( rozdelenej pre VGA a RAM ) ako je to u XP ( 32b) . Alebo majú rôzne edície Víst (32 ) rôznu max. systemovu pamäť ? Myslím tým, Home, Home premium, Bussines a pod. ?
Pretože ak je to len tých 3.5GB tak to sa mi oplatí ísť do 64bit systému.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podporovana velkost pamate ram zavisi iba na tom, ci je system 32 (3.5 GB) alebo 64 (??? GB) bitovy, na ediciach to nezavisi. Ale ber Vistu 64bit ;)
Ked pohladas, tak tu o tom najdes niekolko tem.
//brm: ta hodnota vraj presahuje celkovu kapacitu pamati, ktore boli doteraz vyrobene :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

praveze to, ze mas obmedzenu ram na 3.5gb je preto, lebo mas 32bitovy system.. ak si nahodis 64bit tak budes mat full ram
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

"full ram" s možnosťou rozšírenia údajne až do výšky 2EB.. :D
(ale to asi bude platiť pre 64b systém, nie priamo pre Vistu)
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

v 32 bit viste mozes mat max 4 GB RAM ........ v 64 bit zalezi od vidanie ale max 128 GB co je dost si myslim :D

tu je link :

Kód: Vybrať všetko

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778.aspx
//brm: ta hodnota vraj presahuje celkovu kapacitu pamati, ktore boli doteraz vyrobene Smile
to platilo pre win XP (opravte ma ak sa mylim)
Luxo
Medium Star
Medium Star

128GB Ram, smiešne :D ale čo o pár rokov ? Teraz mi pripadá to využitie vhodné na Ramdisk.
No a asi máte pravdu, 64bit win vista + 32bit XP ( kedy dačo nejde na viste :D )
XtremeQTXX
Expert
Expert

Luxo napísal:128GB Ram, smiešne :D ale čo o pár rokov ? Teraz mi pripadá to využitie vhodné na Ramdisk.
No a asi máte pravdu, 64bit win vista + 32bit XP ( kedy dačo nejde na viste :D )
na 64 bit systemoch idu vsetki 32 bit aplikacie presne ako na 32 bit XP isli vsetki 16 bit aplikacie
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

XtremeQTXX napísal:na 64 bit systemoch idu vsetki 32 bit aplikacie presne ako na 32 bit XP isli vsetki 16 bit aplikacie
to tak uplne pravda neni, nedavno som si kupil tv tuner (s krasnym logom certified for windows vista) ku ktoremu vyrobca (msi) nebol schopny dodat stabilne a funkcne ovladace pre 64 bitovy system (fungoval pod winxp 32bit, pravdepodobne aj pod vista 32bit), ja konkretne som ho vratil ale keby niekto moc chcel tunerovat musel by nahodit starsi os :)
XtremeQTXX
Expert
Expert

zaggi napísal:to tak uplne pravda neni, nedavno som si kupil tv tuner (s krasnym logom certified for windows vista) ku ktoremu vyrobca (msi) nebol schopny dodat stabilne a funkcne ovladace pre 64 bitovy system (fungoval pod winxp 32bit, pravdepodobne aj pod vista 32bit), ja konkretne som ho vratil ale keby niekto moc chcel tunerovat musel by nahodit starsi os :)
to je pravda ze ovladace niesu ale okrem ovladacou ide vsetko .... napisal som aplikacie :)
Luxo
Medium Star
Medium Star

no, videl som pár nových hier čo majú vísť ( myslím že RA3 ale nie som si vôbec istý ) ktoré nebudú podporovať 64bit. systém.

Inak a ako je to s tými podpísanými ovládačmi ? Ak to tu už je, tak prosím link. Keby to náhodou nenájdem :D
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

vratme sa k teme ma niekto teda daky napad ako spravit to aby Vista 32bit brala normalne 4GB ako ma ? kedze na http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... dows_vista sa pise ze Vista by to mala dokazat... a podpora 64bit je dost chaba som ju mal asi tak 2 dni potom som si povedal ze by som si radsej nainstaloval linux ako 64bit. absolutne minimum podpory
Prílohy
toto je moj problem ze v COMPUTER&amp;gt;PROPERTIES mi to pise 4GB ale v TASK MANAGERi len 3GB
toto je moj problem ze v COMPUTER&gt;PROPERTIES mi to pise 4GB ale v TASK MANAGERi len 3GB
Gothar
Moderátor
Moderátor

sINN3R napísal:vratme sa k tebe ma niekto teda daky napad ako spravit to aby Vista 32bit brala normalne 4GB ako ma ? kedze na http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... dows_vista sa pise ze Vista by to mala dokazat... a podpora 64bit je dost chaba som ju mal asi tak 2 dni potom som si povedal ze by som si radsej nainstaloval linux ako 64bit. absolutne minimum podpory
Blbost, ja pouzivam Vistu 64bit uz rok a zatial bez problemov. Len pri niektorych programoch treba pogooglit po novsej verzii, ktora uz ma podporu 64bitovych systemov. S ovladacmi a hrami nikdy nebol problem.
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Blbost, ja pouzivam Vistu 64bit uz rok a zatial bez problemov. Len pri niektorych programoch treba pogooglit po novsej verzii, ktora uz ma podporu 64bitovych systemov. S ovladacmi a hrami nikdy nebol problem.
mas stastie ze mam sklerozu a uz si nepamatam dobre preco som to hned po tych dvoch dnoch dal prec... ale ked mi tu niekto napise ze to je jedina cesta ako ziskat plny vykon tak si ju pojdem znova nainstalovat a poviem ti co mi tak strasne na nej vadilo
Gothar
Moderátor
Moderátor

sINN3R napísal:mas stastie ze mam sklerozu a uz si nepamatam dobre preco som to hned po tych dvoch dnoch dal prec... ale ked mi tu niekto napise ze to je jedina cesta ako ziskat plny vykon tak si ju pojdem znova nainstalovat a poviem ti co mi tak strasne na nej vadilo
Tak si ju pekne nainstaluj a potom sa vrat. Pripadne mozes skusit 64 bitove XP, ale ten system ma ako jediny naozaj vazne nedostatky v oblasti podpory.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

sINN3R
mne tiez v 32 bitovej viste tam pisalo 4GB.. ale len to pise.. normalne fyzicky dokaze vyuzit len 3.3GB to bolo tusim..
a ja mam tiez 64 bitovu Vistu.. a som spokojny.. co sa tyka ovladacov a programov.. nasiel som uplne vsetko.. v podstate 85% nasiel windows sam pri instalacii.. akurat mi chyba jeden prog ktory je 16 bitovy.. newa.. :)
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

cize v podstate to co som cital na tej stranke microsoftu ze vista 32bitova ma podporovat 4GB max tak je to fake mi tu chcete povedat hej ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presne tak, je to fake
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nieje to myslene ako Fake...
Proste Vista 32Bit pojde aj ked do nej nainstalujes 4GB RAM. Zobrazi ti 4,00GB ale bude vyuzivat cca 3,21GB Ale RAMky pojdu v DualChannel rezime co dost zvysi vykon
5,6,7,8GB uz neuvidis ani nepocitis. A je ti to maximalne zbytocne.
To pise ta tabulka.
juro522
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juro522 »

Pocujte doteras som mal 2GB ram a dal som tam dalsie 2GB ci ze uz mam 4GB Ram ale v systeme sa mi zobrazuje iba 3GB a v task managery ties 3GB a niekto tu pisal ze v systeme sa mu zobrazuje 4GB. Nieviete niekto kde by mohol byt problem ze preco sa to aj mne nezobrazuje? A v BIOS-e mi ties ukazuje len 3GB. Vista Ultimate 32bit.
Prílohy
Bez názvu.jpg
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Preinstaluj na 64bit Vistu
Napísať odpoveď