wifi router a sietovka OvisLink WL-8000PCI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

wifi router a sietovka OvisLink WL-8000PCI

Príspevok od používateľa Palin0 »

Caute, chcel by som si kupit wifi router aby som mal net v celom byte ale je tu jeden hacik, internet mam rieseny cez mikrovlnku, sietovku mam OvisLink WL-8000PCI do ktorej ide kabel z anteny co mam na balkone. Ako by som mal zapojit ten router aby som rozbehol net v celom byte ked mne vlastne do tej sietovky ide taky zvlastny cierny kabel a nie normalny krizeny kabel.V PC mam este sietovku : Realtek RTL8169/8110 Gigabit Ethernet. PLS ak by ste vedeli ako by som to mohol zapojit tak mi napiste DAKUJEM.
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

no mal by si to spravit tak ze kupis Ovislink WL5460AP V2 a do neho pripojis ten "zvlastny cierny kabel" a z neho pojdes sietovym kablom do PC
nasledne vies samotny Ovislink WL5460AP V2 zapnut do modu WISP+ universal repeater ktory ti bude internet od providera routovat a zaroven aj dalej cez wifi posielat dalej a tym by si mal splnit poziadavku mat aj wifi po dome....

tuto moznost ale velmi neodporucam radsej k tomu WL 5460AP V2 dokup este jeden prepoj obidva sietovym kablom a ten bude cisto dalej vysielat do celeho domu... toto riesenie bude stabilnejsie a aj jednoduchsie na nastavenie .

PS: zariadenia som odporucil take ake sa mi pacia kludne si ich vymen za hocico s podobnymi funkciami ale odporucam to co som napisal ja

cena za jeden ovislink je cca 1300 sk s dph
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

Takze vlastne tu sietovku co mam OvisLink WL-8000PCI mi bude nanic ze? A este sa chcem spytat co je ten mod WISP+ universal repeater a kde nahodim ip, MAC a DNS adresy??
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ano ta ovislink wifi sietovka co mas, bude nevyuzita inak to nejde,
a nastavenia toho ovislinku su pekne popisane v pribalenom manuali
(robi sa to cez web prehliadac) pokial to nebudes vediet nastavit urcite sa niekto taky v tvojom okoli najde nieje to nic zlozite, teda polda mna

jo a Wisp plus universal repeater je mod
laicky povedane,

Pride net do anteny, odroutuje sa na lan porty a zaroven sa odroutuje aj na dalsiu akoby oddelenu wifi siet od toho co prijima takze v konecnom stave prijimas internet cez wifi / vysielas internet cez wifi a lan dalej :)
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

A este tie IP-cky a DNS,MAC adresy kde to potom vsetko nahadzem.....do sietovky kde zapojim datovy kabel z routra??.....inac Dakujem ti
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak s tym ti takto odbrucha tazko poradim ze co kde nastavit.
nastavovat nebudes iba sietovku ale nastavovat budes primarne ten ovislink cez webovy prehliadac.

´hlavne by si mal mat nejaky papier od poskytovatela internetu kde budes mat vsetko co potrebujes
IP adresu, branu, masku, plus nejake jeho dns servery,
pokial ma sifrovanie tak zistit ake a aky je kluc, pokial pouziva provider mac filter tak musis v ovislinku aj mac adresu naklonovat pripadne providerovi nadiktovat novu mac.. to vsetko by si mal mat a potom uz samotne nastavenie v ovislinku by problem byt nemal ako som uz pisal...

ale ak sa tomu moc nerozumies asi by si si mal nejakeho znameho co ti to nastavi zohnat :)
Palin0
Medium Expert
Medium Expert

Tak normalne router viem zapojit ........aj ip,MAC a DNS adresy viem ja lenze som sa chcel uistit ci sa to vobec da spravit kedze vlastne ja mam wifi antenu na balkone cez ktru chytam ten wifi signal
Napísať odpoveď