Hdd je rozdelený ale nejde komplet naformatovat

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
adic
Light Expert
Light Expert

Hdd je rozdelený ale nejde komplet naformatovat

Príspevok od používateľa adic »

Takže.V lete som si chcel rozdeliť hdd na dva oddieli C a D.Predtym som mal len C.Chcel som mat na D odieli vistu a na C XP.
XP čko som už mal anechcel som ho odinštalovať.takže som ccel v xpčkovom prostredí rozdeliť Cčkový oddiel na dva.Použil som na to acronis true image tuším.
Celé sa to však dosralo.Nevedel som spustiť ani windows hlasilo chybu.nejak som to potom dal dokopy ani neviem ako.
Lenže zostal mi ten 300 GB disk rozdelený takto 280GB a 20GB.Teraz na nom mam windows xp.problem je ze s tymi 20GB sa neda hnut.odiel (napr D)neexistuje a ani naformatovat sa neda.(chcel by som ten hdd teraz naformatovat komplet cely na jeden oddiel)Ked som instaloval toto xp tak naformatovalo len 280 GB a tych 20GB sa neda dostat ani formatovat skratka neda sa stym pohnut.Co by som mal robit?Mojim cielom je reinstal windows tak aby som vyuzil celu kapacit disku na jednom oddieli.Teraz ho mam sice na jednom odieli ale len 280 GB.zvisnych 20GB sa neda hnuť)

PS: ano viem ze vyrobcovia nedavaju plnu kapacit HDD Ale toto je inak.tych 20GB je presne tych ktore som predtym rozdelil teda z 320GB HDD by malo ukazovat 298GB ale mne ukaziuje 278GB
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

pocas instalacie windowsu by sa to malo dat bez problemov sformatovat (zmazat particiu a nasledne vytvorit novu)...toto robim aj ja vzdy, ked sa mi neda nijako sformatovat disk - zoberiem instalacku windowsu a cez to to sformatujem..ak by to neslo ani tymto sposobom, tak uz vazne neviem, co by som robil.. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ked budes nahadzovat win a hodi ti tabulku kde uvidis jednotlice disky, deletni kazdu tu particiu... tu 278GB a 20GB...
das tlacitko D.. ono to zmaze a automaticky spoji dokopy.. potom to uz len ako to je cele sformatujes.
adic
Light Expert
Light Expert

no ved ani tam mi to nejde .ta particia nejde zmazat ona ani nie je partíciou (nemá na compe označenie C , Dvo indowse ju nevidieť)vidím ju len pri instalaci vindows a pri správcovi diskov.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

no ved ono ju nemusi vidiet vo windowse, ale pri instalacii (z bootovania) budes vidiet ako je ten disk rozdeleny, teda aj to nealokovane miesto..

\\moja chyba.. :)
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

konyk87 napísal:no ved ono ju nemusi vidiet vo windowse, ale pri instalacii (z bootovania) budes vidiet ako je ten disk rozdeleny, teda aj to nealokovane miesto..
no ale on pise ze jemu tu 20 gb cast vidno len s nou nepohne... to iste sa mi stalo ked som si na stary 40 GB disk niastaloval Linux. ked som formatoval normalne vsetko islo pohodka ale doteraz mi chyba 5 GB s ktorimi sa neda hnut... skusal som spojit cez acronis aj cez partion magic no nic nepomohlo.
adic
Light Expert
Light Expert

presne tak. ako vravis
Napísať odpoveď