WIFI ROUTER

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pinewine
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pinewine »

Black1 napísal:Ako vidim vy ste vsetci velky odbornici co sa wifi tyka !

Router ma WLAN pripojku z toho dovodu ze, cez tu jednu RJ45ku "rozosiela" siet do (v nasom pripade) 4x RJ45 + wifi. Ten ESUS co si chces kupit ma WLAN ale nie RJ45 ale RJ11 tzv. ADSL. Ked nebudes uz mat tcom tak ten router mozes pouzit uz len ako swic. thx dopocutia :idea:

http://www.wireless-forum.ch/forum/file ... router.jpg
tu mas nazornu ukazku aby ste to vsetko pochopili.
jj mas pravdu. mam doma trocha starsi ale ok myslim modem od tcomu a ked potom do toho pripojim nieco taketo co ma RJ45 pripojku tak by to malo byt ok ne?

http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... 101504.htm

len dalsia vec je ci v buducnosti ten modem nebude obmedzovat rychlost netu lebo je trocha stary... pre zaujimavost - microcom ad 2622 :P
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sebci »

kup si toto a mas pokoj das to aj napriamo na kabel od ISP (RJ45).. das to aj na WIFI antenu externu.. a das to aj za ADSL modem... a mas pokoj

http://www.kkcomputers.sk/ovislink-wla5 ... 46271.html

s tym asusom sa toto všetko dalo riešiť tiež ale v opačnom poradi ale to ten človek nadomnou nikdy nepochopi lebo on žije v utopii že len cez WAN port je možne priviesť net do routru a že len RJ11 je WAN port... a že wifina bere net len RJ11ky... proste keca ale prax nulová
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

POZOR nedaj na rady uzivatela sebci nakolko nevie co pise.´
(az na to ze v poslednom linku pise o ovislink WL 5470 ktory ma 1x RJ45 wan plus 4X RJ45 lan takze v tom ma ocividne sam chaos....)

odporucam nekupovat router s RJ11 portom oznacenym ako jediny WAN port nakolko akonahle budes chciet odroutovat akykolvek internet prichadzajuci cez RJ45 nebude to tento ruter vediet!!!!

uzivatel black1 pise dobre
Router ma WLAN pripojku z toho dovodu ze, cez tu jednu RJ45ku "rozosiela" siet do (v nasom pripade) 4x RJ45 + wifi. Ten ESUS co si chces kupit ma WLAN ale nie RJ45 ale RJ11 tzv. ADSL. Ked nebudes uz mat tcom tak ten router mozes pouzit uz len ako swic. thx dopocutia

http://www.wireless-forum.ch/forum/file ... router.jpg
tu mas nazornu ukazku aby ste to vsetko pochopili.
zdoraznujem vetu
TIE 4X RJ45 SU AKO SWICH TAKZE NA ROUTOVANIE SIGNALU NEPOUZITELNE

snad ma pan sebci neoznaci ako cloveka s nulovou praxou :)

sebci: s tym asusom sa toto všetko dalo riešiť tiež ale v opačnom poradi ale to ten človek nadomnou nikdy nepochopi lebo on žije v utopii že len cez WAN port je možne priviesť net do routru a že len RJ11 je WAN port... a že wifina bere net len RJ11ky... proste keca ale prax nulová
dovolim si oponovat tejto hluposti co si napisal lebo
1 s tym asusom co je na prvej strane sa toto riesit nedalo
2 priviest net do routru je skutocne mozne len cez wan port nakolko ak ho privedies do lan portu v zivote ho neodroutujes.
a ze wifina bere net len RJ11ky? no tak to uz mi je teda veta ktoru mohol vymysliet skutocne niekto kto fakt "vie" co prave napisal
black1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa black1 »

sebci : http://black1.szm.sk/wifi01.JPG neaku prax s wifi mam :?

dakujem mathev
pinewine
Amateur
Amateur

thx mathew a black1. konecne niekto kto vie o com rozprava :smt023
jak vidim sa vyznate tak mi pls povedzte ci spravim chybu ak by som kupil router ktory obsahuje aj modem napr. Zyxel Prestige 660HW-T3 . net mam momentalne od tcomu ale chystam sa rozhodne prejst bud na upc alebo fibernet :roll: proste neviem ci by to bolo kompatibilne alebo tak proste ci by mi potom nebol ten router nahovno...

sebci, tvoje rady si nechaj pls pre niekoho ineho :wink:
black1
Medium Expert
Medium Expert

ten Zyxel je v pohode pre ADSL, ale ked budes fibernet alebo upc tak tento router nevyuzijes... jedine, uz len ako swic max. :)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

presne tak.
ak kupis router pre ADSL nebude mozne ho pouzit na odroutovanie "laicky povedane chella ani magia" lebo tieto obidva k tebe priplavu cez iny port a tym portom je RJ45 :)
tympadom treba kupit nejaky router ktory bude RJ45 na wan, a ho pouzijes podla toho kresleneho navodu co tu bol niekde vyssie
pinewine
Amateur
Amateur

ahaaaa uz konecne som pochopil :) takze ak by som kupil toto:

http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... 101504.htm

(ma to konjektor 1 x RJ-45 WAN 10 / 100 Mbit / s pre pripojenie širokopásmového internetu)

a momentalne to zapojil cez moj modem kt. mam od tcomu aby to slo a potom pri fibernete to len zapojim rovno do routeru? viem totizto akurat ze fibernet ide cez optiku ale ako to je so zapajim v baraku nemam moc predstavu :?

btw sry ze vas tu tolko obtazujem s riesenim blbeho routera ale moc mi pomahate :)
black1
Medium Expert
Medium Expert

s fiberom ti neporadim , ci je k tomu neaky modem .... alebo mozno to je riesene ako chello.... ale teoreticky ten ESUS vyuzijes skor :)
pinewine
Amateur
Amateur

ja nvm ako je riesene chello :P
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

k chellu mas taku krabicku do ktorej ti ide kablovka a z druhej strany mas RJ45 konektor na kabel do PC/ROUTERU

K fibernetu mas takzvany konvertor a z neho to ide do routeru takisto.

ak si aktivujes fibernet tak k nemu mas router v cene podla toho co maju na stranke
pinewine
Amateur
Amateur

thx :) ja by som rad zobral za polroka fibernet ale otazne je ci to zatial dotiahnut do rodinnych domov :?

takze to vidim asi na ten asus :smt003
holeckar
Light Expert
Light Expert

Re: WIFI ROUTER

Príspevok od používateľa holeckar »

Zdravim, kupil som tuto hracku http://www.alza.sk/belkin-n150-adsl-n15 ... 200726.htm, vsetko pekneee, vstup RJ11 (vid. v popise zariadenia). Doma to otvorim a co nezistim :/ vstupny port nie je RJ11 ale RJ45. Skoro ma svaclo. Jedna jedina otazka. Mozem pouzit tento kabel (redukciu z RJ-11 na RJ-45) http://www.jebcable.com/upload/product/ ... 746631.jpg na prepojenie tohto ADSL modemu s klasickou telefonnou linkou? Dakujem

PS: internet od T-COM-u
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

No neviem, píšu tam o ISDN. Radšej si zavojaj do T-Com. Už som roky mimo ISDN a ADSL T-Com, tak neviem presne.
ISDN je o prídavnej skrinke NT1 /nechcem písať moc odborne/ s rozbočením tel. linky na ďalšie dve čísla, a modem. A aj router ISDN, tuším Draytec 2000, ale sú to ozaj roky a píšem z voleja. Mám to niekde v pivnici. Sú tam 3 x RJ 45 - využité 4 stredné piny, a jeden sieťový konektor /elektrika/. Daj si do Googla - ISDN u T-Com. Ale je to ozaj pomalé, nemáš tam iného providera? Alebo optiku od T-Com?

V hornom konektore klasický telefónny dvojdrát RJ 11, a tie dva spodné ISDN 4 dráty v strede. Popozerám sa po routri Draytec 2000.
Prílohy
Alcatel ISDN.JPG
holeckar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa holeckar »

Pri aDSL routeroch je mozne pouzit kabelaz RJ11 na RJ 45, podmienkou je aby router bol router skutocne aDSL, teda s podporou G.DMT a G 992.5 modulacii a rozdelenim pasma podla Annex B . Avsak podla technickej specifikacie, ktoru udava vyrobca na svojich webovych strankach, Vas router nie je s podporou aDSL technologie, ide tzv. WAN router. Tzn. ze ak chcete takyto router pouzivat na aDSL technologii, musite ho pripojit k dalsiemu aDSL modemu/routeru, ktory bude pripojeny k telefonnej zasuvke pomocou RJ11 kabla.

... ha, takze mozem ist vratit :D
no v sedlakove som rad, ze je co je :D takze bud daku sitnu WiFi alebo DSL od T-COMu
Napísať odpoveď