Úvahy

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Ciro
Novice
Novice

Úvahy

Príspevok od používateľa Ciro »

Život a všetko s ním spojené...
Ráno sa zobudím a rozmýšľam ako bude dnešný deň vyzerať... Posadím sa na posteľ a rozmýšľam, rozmýšľam čo asi robí bezdomovec, ktorý práve vstal, alebo vstal spolu s hlasmi vtákov, ktoré si len tak štebotajú. Rozmýšľam ako prežívajú ľudia, ktorí možno nemajú to čo ja, vy.. Nemajú možno DVD, nemajú PC, nemajú nové hodinky. Majú ale omnoho viac.. Niekto si pomyslí, majú víno , fetújú... Nikdy netreba posudzovať a súdiť jednotlivca na základe spoločnosti. Poznám ľudí, ktorí sú na ulici, ktorí prežívajú každú sekundu svojho života niekde na lavičke a nefetujú, nepijú víno.. oni len tak sediac a premýšľajuc možno niekde vnútri svojho srdca chcú len pochopenie. Veď kto by už len takým ľudom podal ruku nie? kto by im možno len povedal : Dobrý deň, ako sa máte. Nikto sa nepýta takých ľudí ako si prežil, ako prežívaš také dni.. Máš priateľov? Aj keď možno pijú víno, možno sú na niečom závisli, ale len tak mimochodom, koľko ľudí je závislich na iných veciach? Koľkým ľudom chýba to, čo oni majú. Treba si uvedomiť jedno. Podliehaju tak isto času ako aj my. Hreje ich to isté slnko, kvakpa na nich ten istý dážď, dolieha na nich ten istý mráz,sú chorí z tej istej choroby, smejú a plačú tak isto, ako MY. Ja nie som rasistia, nie som sexista, nie som speciesista (druhovo nadržaný). Pozerám na veci, možno z iného uhla pohľadu ako vy, ako mojí rovesníci. Som vegetarián a som vyrovnaný vo svojom vnútri. "Páči" sa mi ako ľudia súdia na základe niečoho, čo v podstate nerobí človeka človekom. "aha, ako vyzerá" , "preboha, veď on smrdí" , "on je róm"... mám pokračovať , nie načo. Každý kto číta tieto riadky a robí to, čo som napísal, sám vie, ako to je a prečo to robí. Ale vždy ak niečo súdite, pozriete sa až do hĺbky problému? Viete, prečo je to tak, ako to je? Pokiaľ človek,jednolivec v spoločnosti nezačne od seba, nikdy nemože nastať zmena. A čo taká láska? Veľa ľudí tvrdí - "veď ona neexistuje, ja neverím... Tí čo to tvrdia, neveria sami sebe. Neveria, že to može byť inak. Ak ste s niekym mali vzťah, tak, kto sklamal? Láska, či človek,ktorý vám ju dával? Poškvrnil ju ten, čo ju dal. Ide o to, robiť všetko zo srdca. Nepretvarovať sa. Odkaz pre všetkých: Keď chcete súdiť,súdte, ale prv seba a až potom sa pozrite na druhých. Ak chcete byť šťastný,kľudne može byť.Štastie je v každom z nás a všade. Iba to spojenie s okolím vám dá silu. Držte sa to vám z úprimného srdca praje, Ciro.
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Aiden »

no hej...tiez to robim...zazvoni mi 5:25 budik a ja 10 minut rozmyslam o bezdomovcoch

posielas aj na dobierku?...zda sa, ze mas kvalitu

///mozno som uplne hovado, ale mne naozaj akosi vadi, ked osoba v mojej blizkosti smrdi :idea:

////mi-chau pane boze ako ti to mohlo napadnut :nono:...ved je vseobecne zname, ze ty vonias krasne ako borovic(k)ovy les :oops:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Teraz vazne, co davate do puncu?

///Aiden, to hovoris o mne? :D
Ciro
Novice
Novice

Existuje láska? EXISTUJE!

Existuje Láska? EXISTUJE!

Tak toto víri hlavou len tým, ktorí na lásku prosto neveria alebo len tým, ktorí sa v láske sklamali , pretože niekto komu verili ich sklamal z nejakého dovodu. Lenže kto sklamal? Láska či človek, ktorý tú lásku niekomu dával a svojím podánim ju poškvrnil?
A tak sa zamyslime, čo nám prináša láska? Určite viac dobrého ako zlého. A ak aj je niečo čo je v láske zle, vždý sa to dá napraviť. Určite je vždy lepšie ak niečo zlé, sa premení na dobre ako opačne.
Prečo dnešná generácia podváca? Prečo pri slove "milujem ťa" je toľko faloše? Je to z viacerých dovodov. Dnešná doba je v znamení nezávaznych vzťahov.Prečo ľudia klamú? Aby získali, alebo naopak nestratili. Tí, čo chcú získať o to nakoniec aj tak prídu a tí, čo nechceli stratiť, aj tak stratia. A v obidvoch prípadoch s ťažkými úrokmi.Prečo ľudia zavádzajú a ukazujú sa svojmu novému partnerovi v tom najkrajšom svetle? Odpoveď je jednoduchá: aby neprišli o lásku, o tak nádejne začínajúci nový vzťah, aby neprišli o prísun tej príjemnej energie, aby neboli sami – netrpeli smútkom, clivotou, nenaplnením druhou osobou, nesplynutím, nezrkadlením sa, aby neprišli o objatie, milovanie či bozky, ktoré tak strašne chýbajú.Každé malé klamstvo je len zasadeným, klíčiacim a rastúcim problémom, otáznikom a v neskoršom období prinajmenšom hádkou.Ale zase ak sa partneri pohádajú, tak je to aj dobre lebo vedia načom sú, vedia čo sa im nepáči jeden na druhom a tak sa spozńavajú. Jedno je však ale určite isté. AK sa hociktorý vzťah očistí od klamstiev a falošných namotáviek, verte tomu, že ovocie lásky bude sladké a dlhodobé.
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

to bude niaky bot alebo keket :lol:
Ciro
Novice
Novice

Padawan napísal:to bude niaky bot alebo keket :lol:
Podľa čoho súdiš? Súdiš ale ani nevieš prečo. Si nevyrovnaný človek. Ale aj tak ti prajem veľa dobrého, drž sa :)
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

pozri sa na tie prispevky nad tebou zda sa ti ze tu niekoho trapi na co myslis ked sa rano prebudis???
Jirayima
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jirayima »

:smt044 :smt044 :smt044
sry neudrzal som sa,ako myslim ze clovek niekedy nad tym rozmysla ze co asi atd atd,co robi taky bush?brnka si ho alebo si ho brnka?a co moze robit taka besna srnka?mozno bezi a mozno spi-asi to vie len ona...
ehm zakladat kvoli tomuto temu
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

tema kde to teoreticky mozes dat tu uz je ...
po druhe kopirovat veci vie asi kazdy ... pochybujem ze si to pisal sam ... po tretie lock ... :lock:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Jirayima: ano, znie to vtipne ale v podstate je to velmi fascinujuce (aspon pre mna). Pretoze staci len jediny pohlad na mesto - kopa panelakov a domov a v kazdom jednom byte si kazdy zije svoj zivot a preziva ho rovnako ako ty, takmer pre kazdeho v tom byt je jeho byt vsetkym, pricom pre teba je to len jedna mala cast celku.
A tiez je zaujimave pomyslenie na to, ze aj ti vzdialeni ludia na druhom konci sveta su tiez len ludia a maju svoje problemy, ktore momentalne riesia.
Ja ostavam fascinovany uz len tym, ked v skole z okna pozorujem namestie a davy ludi, ktore sa nim hrnu, kde ma zas kazdy svoj 20-50 rocny zivotny pribeh.
Zamknuté