Acess Point WL5460AP a internet

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bekes14
Amateur
Amateur

Acess Point WL5460AP a internet

Príspevok od používateľa bekes14 »

Mám Air Live WL5460AP a internet cez kábel, problém je v tom že internet je viazaný na MAC adresu sieťovej karty, IP adresy prideľuje DHCP server automaticky.
Chcem napojiť PC cez kábel a NB cez wifi, PC mi ide hneď po pripojení, ale NB cez wifi nie. Sieť mi NB nájde, ale nepridelí IP adresy, nap obmedzené, alebo žiadne pripojenie. Skúšal som aj samostantne, len wifi, ale nefunguje to. Podarilo sa mi to, len za vtedy, keď som naklonoval aj číslo wifi karty v NB (na číslo, ktoré má sieťová karta v PC, ktoré je zadané u providera).
Pravdepodobne je treba zadať túto mac adresu niekde v AP, ale neviem kde.
Sú, len 3 miesta v AP kde sa dá nastaviť "Clone MAC address", ale keď tam zadám to číslo, tak nevidím wifi v bezdrôtových sieťach.
Tu je manuál:
http://www.agen.cz/produkt/49046/Ovisli ... taveni.htm
Potrebujem rozbehať tú wifi, aby som sa mohol pripojiť aj cez telefón.
Ako to mám nastaviť, lebo už vážne neviem.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Nakopíruj MAC adresu PC na ktorom ti ide net do routru [TCP/IP Config. / Basic Settings] a zapni NAT. Takže si daj režim router + gateway. A malo by to ísť... Teda ak som Ťa správne pochopil.

A ešte: opíš si IP, ktoré ti priraďuje DHCP server a fixne ich nastav v AP. To by malo zabrať...
bekes14
Amateur
Amateur

AP

To AP má 5 módv: AP, Client, Bridge, Repeater a WISP.
Static IP address, Clone MAC address a ďalšie nastavenia sa dajú nastaviť vo WISP mode, ale keď to nastavím tak mi nevysiela wifi.
Jedine ako mi to všetko funguje je v AP móde, ale nemôžem tam nastaviť Clone MAC address, lebo ani potom mi nevysiela wifi.
Už nechápem ako by som v tom AP mohol zadať MAC a vysielalo by to aj wifi.
Nevieš o niečom ako by som to mohol spraviť?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

bekes14 > Akú verziu firmware máš? WISP bol u starších... Stiahni si a aktualizuj na vyššiu verziu a budeš mať aj AP + router a získaš presne to, čo potrebuješ.
patrick1
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa patrick1 »

tak ako písali iní - potrebuješ upgradnuť firmware Apčka, a potom by malo stačiť používať mód Wisp+Universal repeater

ďalej naklonovať MAC adresu sieťovej karty, ktorá bola predtým používaná v položke TCP/IP - Clone Mac address a nastaviť DHCP ako klient ak ti IP bola prideľovaná automaticky (ak tú istú sieťovú kartu chceš používať na pripojenie toho PC, tak MAC adresu v PC bude nutné zmeniť, aby neboli rovnaké)

a posledný bod: nastaviť si Rozšírené SSID ktoré bude používané pre tvoju domácu sieť + nejaké to šifrovanie... a malo by to fachať

EDIT: asi bude lepši mód AP+router ako písal týpek vyššie, teraz som si nie celkom istý.. treba poskúšať :)
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

patrick1 > WISP +Universal Repeater stačiť NEBUDE pretože ti spraví pravý opak čo chce spraviť autor. Ten mód je o tom, že signál by sa mal prijímať a zároveň opakovať a bude aktivované NAT-ko na eternetových portoch. Takže nie. Jemu treba doviesť net do eth. portu, skopírovať MAC a cez Wi-Fi napájať ostatné zariadenia. Riešenie je jedine upgradnúť firmware a aktivovať mód AP + Router. Vtedy autor získa presne to, čo potrebuje.

PS: Firmware pre 5460 nájdeš tu:

Kód: Vybrať všetko

http://airlive.com/support/support_3a.jsp?pdid=PD1217473992975
bekes14
Amateur
Amateur

Upgradoval som AP, stiahol som to "http://airlive.com/support/support_3a.j ... 7473992975" hneď prvý, pribudli mi tam ďalšie módy, medzi ktorými je aj AP + Router, ten som aktivoval, v TCP/IP som v kolonke Prepis MAC adresy napísal tú ktorá je u providera, ale pridelil mi úplne ínú IP ..., takže bol som cez wifi pripojený, ale žiadna stránka sa mi nedala otvoriť, skúšal som to aj manuálne pozadávať, ale nič a MAC adresa bola aj tak úplne iná akú som zadal.
Neviete ako na to? Vyzerá, že sa v tom vyznáte a mohli by ste mi s tým poradiť. Ak niečo treba odfotiť, aby ste vydeli čo všetko je v tých nastaveniach napíšte a ja to sem zavesím.
Potrebujem tam zadať: MAC adresu, IP, Masku podsiete, Predvolenú bránu, Server DHCP, DNS 2x.
Zatiaľ mi to funguje, len na móde AP, kde nič nezadávam, len naklonujem tú mac adresu Wifiny v NB a ide to-všetko pridelí sám.
Skúste mi s tým ešte helfnuť.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

bekes14 > Nakopíruj MAC adresu tak sko si spravil. V konfigurácii „WAN“ alebo „Internet Configuration“ [neviem ako to tam presne je] si na pevno nastav IP také, ktoré si mal vtedy na PC priradené DHCP serverom. To isté aj DNS – opíš tie, ktoré ti priradzuje provider.
V TCP/IP si nastav IP napríklad 192.168.1.1 – to bude adresa IP AP
Masku by ti malo vyhodiť automaticky na 255.255. ... A potom si zvoľ aby bolo DHCP aktívne.
Takto by to malo ísť. Je podstatné nastaviť na pevno tie IP, ktoré priradzuje provider v WAN config. alebo niečo tomu podobné – nepoznám to menu routra naspamäť.

PS: Keď sa pripojíš cez Wi-Fi na tvoje AP mal by si mať IP už v tvare 192.168.x.y nie vo "formáte" ako poskytuje provider...
bekes14
Amateur
Amateur

FABi2 > Čauko skús sa toto ešte pozrieť, posielam ti nafotené menu AP a napíš mi čo a kde treba pozadávať. Skúšal som to nastaviť, ale nejak mi to nešlo, asi robím niekde chybu.

Moje údaje: MAC adresa: xxxxxxxxxxxx
IP: 10.0.45.x
Maska podsiete. 255.255.255.0
Predolená brana: 10.0.45.xxx
Server DHCP: 192.168.150.yyy
DNS: 87.244.199.ff
87.244.199.ee
Prílohy
HL menu AP
HL menu AP
AP+Router / klik
AP+Router / klik
AP+Router / klik
AP+Router / klik
WAN DHCP
WAN DHCP
WAN staticka IP
WAN staticka IP
TCP/IP
TCP/IP
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

bekes14 > Do „Nastavení WAN rozhraní“ napíš:
Nastavení WAN přístupu: Statická IP
IP adresa: daj tam tú IP, ktorú ti prideľoval provider na sieťovú kartu v PC [10.0.45.x]
Maska podsíte: ostáva pôvodná
Východí brána: 10.0.45.1 alebo taká akú si mal na PC.
DNS 1, 2, 3: je myslím že jasné...

A tú MAC adresu – tu nakopíruj MAC adresu sieťovej karty na ktorej Ti išiel Internet!!! Bez pomlčiek samozrejme.
A odškrkni UPnP – je to zbytočnosť.

V nastaveniach TCP/IP to máš správne...

PS: Skúšal si nakopírovať MAC adresu do „Nastavení WAN rozhraní“ a mať zapnutý „DHCP klient“? Akú IP ti priradilo? Malo by takú istú ako na PC.
bekes14
Amateur
Amateur

FABi2 > Díky moc, spravil som to ako si napísal a už to konečne funguje, vtedy som to robil tak isto, ale asi som spravil chybu v mac adrese (preklep). Ešte raz díky - klobúk dole.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

bekes14 > Neni začo:]
guty
Novice
Novice

Príspevok od používateľa guty »

Ahojte. Nechcem zakladať novú tému, keďže som našiel túto, ale nepodarilo sa mi urobiť to, čo chcem.

Mám internet z wifi siete, ktorá funguje na pridelení pevnej IP adresy. Keď som nastavil môj WL-5460AP v2 na mód "Klient" a nastavil som v menu TCP/IP adresu aká má byť, pekne mi všetko fungovalo. Príjem wifi signálu a následné pripojenie PC cez LAN. Akurát som sa dlhšie nemohol dostať do nastavenia, lebo sa zmenila IP adresa a mňa to hneď nenapadlo. Ale potom bolo všetko O.K. Chcel som ale, aby mi fungovalo toto zariadenie zároveň aj ako vysielač wifi pre môj notebook. Keď som prehodil zariadenie do všetkých možných módov a pokúšal som sa to nejako nastaviť, nič... žiadnu stránku mi už nenačítalo. Môže to vôbec tak fungovať napr. v móde WISP+Repeater? Inak mám najnovší Fireware 5460APv2e15_czech_b2_httpupgrade.bin
Ďakujem za všetky rady.
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pufo Callo »

heh dikes za navod, tiez to potrebujem ,o par dni sksuim:) len mi preboha tuto temu nezmazte :lol:

//autoeditácia príspevku ( 12 Mar 2009, 19:43 )
po dvoch hodinach OK.
Len nechapem, preco mi to teraz ja na PC prideluje IP routerom a nie priamo od poskytovatela(chello)?
Kym som nezapol wifi a nedal klonovat MAC adresu sietovky registrovanej u chella(pripojeny pc) tak IP adresa mojho PC bola normalne 89... teraz mam lokalnu 192...
nie ze by mi to vadilo, ale v navode sa nespomina ze aj PC pripojene cez LAN ziskaju uz novu IP ,dokonca sa tam pise ze novu IP bude router pridelovat len WIFI zariadeniam

//autoeditácia príspevku ( 12 Mar 2009, 20:28 )
este otazka:
odkedy som spojazdnil router a prideluje mi tuto IP,nefunguje mi FTP aktivny rezim, neviem cim to je a ako to napravit..
Napísať odpoveď