Projekt Dedinčan (The Villager)

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Bigbob
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Projekt Dedinčan (The Villager)

Príspevok od používateľa Bigbob »

Najaktuálnejšia verzia hry Dedinčan (The Villager) dostupná na strane 2

Asi pred dvoma mesiacmi som sa začal učit niečo o tvorbe hier s Blender Game Engine (BGE) a prvé výsledky sa dostavili prvé výsledky. Ja a pár ludí pracujeme na jednej "menšom" stredovekom RPG a neskôr možno aj MMORPG (Mini Multiplayer Online RolePlaying Game)

Hru môžete stiahnuť z:
http://files.filefront.com/The+Villager ... einfo.html
Upozornenie: Ide oba o alphaverziu 0.003 takže nečakajte žiadne zázraky.

Čo sme dokončili:

- pohyb po teréne... kolega vygeneroval terén pomocou lightmapy a ja som ho upravil, takže to aj tak vyzerá.
- možnosť jesť a piť
- smrť, spôsobená hladom či smädom

Bugy:

- fyzika sa chová trocha čudne: to som už pred chvílou opravil a verzia s opravenou fyzikou bude dostupná na stiahnutie na začiatku roku 2009
- hlad a smad pri jedení či pití pribúdajú šialene rýchlo
- hríby nemajú textúry: no teda majú ale nezobrazuju sa. Už som prišiel na to, kde je problém a opravím to
- Kolega (jeden s 2och grafikov) ma asi pred pol hodinou informoval, že sa hral s logic brics a do blendu s terénom ukryl jednu scénu, ktorá by sa niektorým nemusela páčiť.
- v hlavnom menu je treba klikať na prvé písmená textov, bug odhalil Supersonic 25.12

Členovia tímu:

Hlavný vývojár:
Ľuboš Mudrák (ja)

3d a 2d grafika
Lukáš Hruška
Adam Millar

Testovanie:
Adam Varačka
Lukáš Hruška
Adam Millar

Logo BTAGS:
"Dzafi" (nechcel zverejniť svoje pravé meno)

Ešte by som chcel dodať, že viem, že tento projekt zrejme nikdy nedokončíme no aj tak sa posnažíme.
Nie. Naozaj som dnes nič nepil (teda, žiadny alkohol)

Posledné slová: Možno, že dostanem ban, takže na vaše pripomienky budem môcŤ odpovedať neskôr

EDIT: naozaj posledné, čo sem píšem: Ak vám hra nejde spustit, tak stiahnite c++ redistributable zo stránky http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

EDIT 6.3.2010: Tak som si túto tému po dlhom čase pozrel :D. iba dodám, že naša stránka je http://www.btags.ic.cz
EDIT 5.5.2010: screenshoty: http://btagsgames.blog.cz/galerie/projekt-dedincan obrázky sú z rôznych verzií hry
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

mohol by si hodit aj priamo nejake screeny :)
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

no mne to pise naky error s xvidcore.dll
// ok uz ide som nemal kodeky :D
//neda sa mi pohybovat v menu
Bigbob
Light Star
Light Star

No, musíš kliknút na prvé písmeno, to som zistil až teraz. Budem musiet urobit pod to další objekt aby sa to chovalo normálne, díky za upozornenie.
A ak sa ti nezobrazuje kurzor, tak je to naozaj zlé ale mne sa zobrazuje

Thek_SVK: Tu je jeden odkaz ale je to staré. Od teraz budem priebežne robiŤ obrázky. Ale ako hovorím, je to len verzia 0.003, takže nečakaj žiadne zázraky. http://nd.blog.cz/b/btagsgames.blog.cz/ ... 075445.png
Stanlezz
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Stanlezz »

good ze sa snazite.. raz by ste to mohli dotiahnut daleko :P btw, WoWko je mini?
Bigbob
Light Star
Light Star

:D ee, to je massive muiltplayer atd, atd.

Zatial nemáme k dispozícií internet, ktorý by utiahol viac ako 10 hráčov, takže to v najbližšej dobe bude iba MiniMORPG.
BTW, teraz sa snažíme rozbehať skripty, ktoré by umožnily hru viacerých hráčov. Zajtra to skúsim rozbehať cez sieť a ked budem mat konečne internet so statickou verejnou IP adresou tak by sme to mohli skúsit aj cez net. Ak sa mi taký internet nepodarí zohnat tak mi s tým hádam jeden z členov týmu pomôže.
Stanlezz
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Stanlezz »

odporucam CHELLO internet :P

// (MMORP) - aha :D
/// ked budete slavny, nezabudnite mi poslat autogram dakujem :D
Bigbob
Light Star
Light Star

No, to mi asi v tom zapadákove kde bývam nepôjde (Kraj Trnava->okres Piešťany->obec Hubina). Nikto nám nechce nové internetové pripojenie, pretože ich linky sú vraj pretažené. Zrejme si budem musiet nájst niekoho v piešťanoch, niekoho, kto má normálny internet, a mohol by som sa s ním stretnút osobne.

A trochu k téme: Včera sme opravili další bug, teda teraz už hlad a smäd pri jedení nebudí pribúdt tak rýchlo. Dnes sme chceli rozbehnúť prvú sieťovú hru cez LAN (kedže ten počítač čo som zničil už je opravený) ale zistil som, že nemám zosietované počítače. :oops: Zosietujem to a napíšem, čo a ako.

Prvý príspevok budem priebežne aktualizovať vždy, keď uverejním novú verziu alebo dačo také :wink:
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tie textúry.... nie sú niektoré z hry Stranded 2? Docela sa podobajú.
Bigbob
Light Star
Light Star

Priznávam, textúry dreva pochádzajú z hry Stranded 2 ale cez víkend si pôjdem nafotit vlastné. Všetky ostatné textúry sú mojej vlastnej výroby

Ešte k sieti: PC1 je nastavený ako server a je hluchý. PC2 posiela po spustení hry dáta bohviekam a padá mi siet :(
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Pekne, vidieť že sa snažíte a dúfam že vám to vydrží dlho. Kamarát kedysi dávnejšie robil niečo na tento spôsob ale prestal s tým. Aj keď mal toho dosť hotového..ale to je jedno. Nechcem sa vam starať do toho, ale najprv by som urobil poriadnú hru bez LANu, a vychytal všetky bugy, urobil viac funkcií atd, a potom keby všetko vyhovovalo tak by som poriešil grafiku a potom až multiplayer. Ale to je len moj skromný názor, nechám to na vás :P
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Minimálna konfigurácia:

- procesor AMD 1,2 Ghz alebo Intel pentium 1,5 Ghz
- Grafická karta s podporou OpenGL a GLSL materiálov
- internet: min download - 50 KB\s min. upload - 20 KB\s (až od verzie 0.1)
- zvuková karta
- klávesnica
- myš
- 524MB RAM
- 500 MG voľného miesta na disku

Odporúčaná konfigurácia:

- procesor AMD 3,1 Ghz dualcore
- Grafická karta nVidia 8600 GT alebo vyššia
- internet:download - 100 KB\s upload - 30 KB\s (až od verzie 0.1)
- zvuková karta
- klávesnica
- myš
- 2 GB RAM
- 1 GB voľného miesta na disku

To akože vážne?:D
Bigbob
Light Star
Light Star

.:M4jco:.: Náš postup bude trocha odlišný aj ked nie až tak moc. Najprv chceme vytvoriť tie najzákladnejšie herné mechanizmy , pri čom samozrejme sem-tam urobíme aj nejaké 3d modely a ostatné veci. Ak budeme mať hotové herné mechanizmy, tak stačí tomu, čo ku hre dorobíme neskôr doslova "vdýchnuť život" pomocou pár klikov, pretože skripty a také veci už budeme mat pripravené.

DejF: Eh.. pôvodne sme mali verejne uvolnit až verziu 0.100 ale uvolnili sme už verziu 0.003. Takže k tým hardwareovým požiadavkom by som chcel dodať toto: Čo sa týka minimálnych požiadavkov, tak to som opísal konfiguráciu svojho staršieho PC a požiadavok na rýchlost internetu je predpokladaná potrebná rýchlost netu pre získavanie informácii o pohybe ostatných hráčov a zmenách v prostredí. Na starom PC sa mi hra načítava asi 20-40 sekúnd a ide cca 18 snímkov za sekundu.
A optimálne požiadavky... trocha premršťené, priznávam. Moc by mi pomohlo ak by mi niekto napísal technické parametre svojho PC a to ako mu hra beží... teda ak máte čas :)
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

a ten programek s ktorym ste robily tu hru by si sem plz nemohol dat :?: :cry: :D
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

No neni to Crysis :-D Ale inak akoze dobre, az na to ze som velmi nepochopil co tam mam robit... mam tam aj nieco urobit, ci len tak sa tam tulat? :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

no ja som to chcel vyskusat ale nejak mi to na mojej Viste 64bit nejde, resp. najprv mi hodilo chybu ako Supersonicovy..s xvidcore.dll..stiahol som to dllko..hodil do adresara k hre... tak sa hra spustila..ale nejde mi na nic z menu kliknut..ked na nieco kliknem..tak to bud zamrzne alebo sa vypne a hodi ma do windowsu :/
Bigbob
Light Star
Light Star

Damon88: Program, sk ktorým som hru robil: Blender3d. Dá sa stiahnut na www.blender.org . Blender nieje herný engine sám o sebe ale engine je súčastou programu. Pre jeho lepšiu funkciu doporučujem nainštalovat c++ redistributable a python 2.5.2

BX: zatial sa len tak túlat, prípadne jest hríbiky a pit vodu klávesou E. Je tam BUGov jak nas...ehm, vela bugov ale pracuje sa na ich odstránení. Teraz som dokončil používanie kamenov ako zbraň a teraz odelujem nejaké zvieratká, ktoré by sa dali zabiť a zjesť.

Webmasterr: bohužial, hra zatial nieje optimalizovaná pre Windows Vista ale iba pre Windows XP. Na začiatku roku spolu s aktualizáciou, ktorá opraví bugy dám na net aj verziu pre Win Vista a Linux

UPOZORNENIE: na niektorých PC používajúcich Vindows Vista by mohlo dôjsť k fatálnej systémovej chybe, ktorá by mohla viesť k pádu a tvrdému reštartu celého systému!!!
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

uhm, mne pod vistou ide bezproblemov :)
Bigbob
Light Star
Light Star

???

Tak toto už vôbec nechápem, potom nebude problém vo verzii Windows ale zrejme to bude nejaká hardvérová záležitosť. Kamarád tú hru už odmieta spúšťat lebo sa bojí, že mu to zase padne. No uvidíme, ak vám počas "hrania" padne hra alebo celý systém tak sem pls napíšte

//autoeditácia príspevku ( 17 Jan 2009, 11:26 )
Nová verzia hry Dedinčan (The Villager) sa už ocitla na internete a je dostpná na stiahnutie. V tejto verzii sme opravili pár chýb a pridali niečo nové, vypíšem iba najzásadnejšie zmeny:

- možnosť hádzania kameňov
- zvuk chôdze
- oprava väčšiny chýb
- nápoveda aktivovaná pomocou klávesy F1
- odlahčenie hry oproti verzii 0.003

Link na stiahnutie hry Dedinčan (The Villager) 0.005:

http://files.filefront.com/The+Villager ... einfo.html

edit: nájdená kritická chyba. Hríby boli naviazané na dáta v mojom počítači, čo spôsobilo, že hríby sa v hre proste nezobrazia. racuje sa na oprave :(
edit2: je to horšie než som myslel, skoro nič nefunguje... niekde som urobil menšiu chybu.

edit3: uploadujem na net novú verziu (0.005a) ktorá odstráni túto katastrofálnu chybu. V priebehu 1-3 týždnov vydám novú verziu hry s nastaveniami rozlíšenia, pretože momentálne je hra prispôsobená iba pre širokoúhle monitory
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »