Zdielane dokumenty
optika od ORANGE alebo od TCOMU?DeJF napísal:neviem aky kabel to jeale je to optika...a dalej co si pisal nechapem...ale do teraz som tam tie zdielane nemaval...
ak orange.. tak mal by si mat za optickym prevodnikom (ano to je ta biela sranda) ... WIFI prisupovybod (AP - acces point) znacky D-link zelenosedej farby.. a cez ten pravdepodobne si bud wifi signalom alebo kablom ty konkretne pripojeny na net... ak mas pustene wifi tak sa ti napaja na to niekto iny a surfuje na tvoj ucet...
ak Tcom tak taktiež za optickym prevodnikom (tiez sa mi zda ze je bielej farby mas nejaky WIFI pristupovy bod (AP - acces point) VIGOR (to len predpokladam) a tiez sa nan napajas bud kablom alebo wifi ... no a takisto aj v tomto pripade ak mas pustene wifi tak niekto surfuje na tvoj ucet a ty vidis jeho veci...
oba pripady s wifi sa deju iba za podmienky ak mas nezabezpecene AP resp slabo zabezpecene (mas v okoli nejakeho dobraka co sa asi naucil zlomit WEP key resp obist filtrovanie MAC adries)
ak mas ineho providera tak napis ktoreho... a ake zariadenia mas doma
Fajn garantujem ti ze optiku nemas privedenu priamo do PC... zozerem si topanky ak to tak mas...DeJF napísal:technik...a net ide iba cez tento PC
optické maju oni asi rozvody po panelakoch a tak... a rozvody medzi jednotlivych uzivatelov su riesene klasickym FTP kablom s koncovkou RJ45 ktore su privedene do providrovych switchov tie opticke prevodniky ma on.. nejaky clovek ktory je spolu s tebou na switchi si jednoducho nazdielal svoje dokumenty ... tebe to moze byt jedno trapit ta to nemusi hlavne TY nezdielaj svoje veci zabranis tak uniku svojich dát k niekomu nepovolanemu...
tot vsio