V prílohe je large obrázok mojej dosky, bol by niekto taký dobrý a zakreslil mi ( napr. v skicári ), kde zapichnúť kábliky od vetracikov Rasurbo basic ? Jeden nasávak,druhý výfuk
zial na doske mas len jeden konektor pre 3 pin.. druhy mas pre CPU... cize jo... bud tu redukciu alebo inak to nevidim.. ostatne fany budes musiet pozapajat do molexu.. cize iba si kupi 3pin-->>molex redukciu
myslis molex ? ak jo tak ano molex je tahany zo zdroja.. to je ta koncovka ktore su tam dve.. jedna sa napoji do zdroja a druha funguje tak ako keby si zdroja ani nepouzil molex.. cize ma tu istu koncovku ako zdroj.. cize mozes napojit do toho ine zariadenie.. napriklad dalsi chladic ak ho mas cez molex
pana to je veda uplny obycajny vetrak ... nema regulaciu otacok kedze nemas redukcie kup si hocijaku rozdvojku zo zdroja a posledne dva krajne su napetie ... je tam 12 cerveny je + cierny gnd (-) napoj ich tak isto ako vetrak cerveny na cerveny zlty na cierny a pojde ... ja to mam ties pajkovane a dobre .... redukcia na doske na taky vetrak nieje kedze tie vystupy co su na doskach su regulovane ... cim teplejsie tym sa viac krutia .... preto maju 4 vystupy ale zapojene su aj tak 3 +- a regulacne napetie ... iny napad ako to napojit bez toho aby si musel nieco rozstrihat a zapojit nemam ... navod som ti dal no ..
ps koncovku nevidim vidim len droty neviem ake tam napojenie ... ak mas predsa 3 vystupy tak ten stredny (zeleny ) byva signalove napetie ... na dosku to napojis tak ze treba zmerat z ktoreho vystupu idu signalove napetia a tak to spravit ...
Nakolko su 4PIN A 3PIN spätne kompaktibilne,vies to zapojit priamo na dosku.Bez toho aby si nieco potreboval strihat,pajkovat...Modry vodic zo 4PIN-u nema byt zapojeny.Viac na nasledujucom odkaze-http://www.intel.com/support/motherboar ... 012074.htm