rar - zmensenie
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
rar - zmensenie
Da sa nejak zrarowat nejaky , napr 5 gigovy subor na 200 mega? resp. ak ano , ako?
uz som viac krat videl, ze boli nejake subory zmensene napr. 10-nasobne a viac...
uz som viac krat videl, ze boli nejake subory zmensene napr. 10-nasobne a viac...
Pokial viem tak to "drasticke zmensovanie" si asi zbadal ked si si stiahol z internetu nejaky tzv Mini Image nejakej hry pre daemon tools, ze?
Ten mini image obsahuje len asi 3MB data (pre oblblnutie SafeDisc alebo podobnych ochran) a vsetko ostatne su nuly, doslova prazdne miesta na vyplnenie do tych 4GB. RAR z toho spravi maly subor preto, lebo tie nuly "spocita" a do vysledneho archivu len urci potom kolko ich tam ma pridat pri dekompresii, preto je archiv taky maly.
Ak chces dokaz, skus niekedy v hex editore vytvorit prazdny 20MB subor a zapis donho "ahoj" a ked cezen prezenes pakovac tak ti vysledny archiv bude mat menej nez 20kB.
UHARC je vynimkou, ten ma silnejsie kompresne pomery
Ak chces dokaz, skus niekedy v hex editore vytvorit prazdny 20MB subor a zapis donho "ahoj" a ked cezen prezenes pakovac tak ti vysledny archiv bude mat menej nez 20kB.
UHARC je vynimkou, ten ma silnejsie kompresne pomery
-
Šu-Do
Redeemer
takychto tem tu uz bolo.. 
ako pisal gangy.. velmi zalezi od typu suborov.. nejake WAV zmensis.. je to totizto nekomprimovany subor, taktiez BMP alebo z Videii nekomprimovane AVi...
cez Uharc to tiez nie je extra sranda a nie vzdy to skomprimuje na tvoju pozadovanu velikost.. väcsinou sa jedna aj o stratu kvality..
ako pisal gangy.. velmi zalezi od typu suborov.. nejake WAV zmensis.. je to totizto nekomprimovany subor, taktiez BMP alebo z Videii nekomprimovane AVi...
cez Uharc to tiez nie je extra sranda a nie vzdy to skomprimuje na tvoju pozadovanu velikost.. väcsinou sa jedna aj o stratu kvality..
-
Silmer
Darca
no jedna sa o windowse . mozno ste uz videli ..windows 6in1 z 3,5 GB na 10 Mb 
//edit: dufam , ze to sem mozem dat ...nejde o ziadnu propagaciu ale iba o priklad
http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=16 ... ht=windows
//edit: dufam , ze to sem mozem dat ...nejde o ziadnu propagaciu ale iba o priklad
http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=16 ... ht=windows
-
Makovnik
Medium Professional
WAV urcite neskomprimujes beznou kompresiou
) to nehrozi, aj ked je to nekomprimovany subor.
6in1 WIN, co ma na CD 3,5GB je preto tak velky, lebo niektore adresare su 6x linkovane na jeden adresar i386, v skutocnosti to ma len tych cca 700MB a kompresovat sa to da hadam na dakych 400-500MB, 10MB urcite nehrozi.
Zazracne kompresie nehladajte, lebo neexistuju.
Ako bolo niekolkoraz spomenute, zalezi od obsahu suboru.
napr. JPG s 6Mpix obsahom moze mat pri kompresii 85/100 0,1MB ale aj 1MB, podla toho ako zlozity obrazok sa v nom skryva.
6in1 WIN, co ma na CD 3,5GB je preto tak velky, lebo niektore adresare su 6x linkovane na jeden adresar i386, v skutocnosti to ma len tych cca 700MB a kompresovat sa to da hadam na dakych 400-500MB, 10MB urcite nehrozi.
Zazracne kompresie nehladajte, lebo neexistuju.
Ako bolo niekolkoraz spomenute, zalezi od obsahu suboru.
napr. JPG s 6Mpix obsahom moze mat pri kompresii 85/100 0,1MB ale aj 1MB, podla toho ako zlozity obrazok sa v nom skryva.