admin ucet XP help

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jaskal
Novice
Novice

admin ucet XP help

Príspevok od používateľa jaskal »

prosím kohokolvek...
mam Win XP essential, ktory pri instalovani vytvoril okrem skryteho adminu (nezaheslovany)aj klasicky default ucet Owner, xcel som len premenovat, ale zacal som sa f nich drbat, no proste babračka :) .Omylom som ho odobral zo skupiny adminov...uz len debuger. )Vysledok: prihlasuje ma automaticky ako hosta s obmedz. právami, nemozem open user account2 ani editovat registre, no proste nič. som bez logon obrazovky, ako admin nemozem prihlasit, hodi ma ako hosta aj tak...
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sebci »

nudzovy režim so všetkymi možnosťami... malo by to isť... ak nie snaha bola.. reinštalni a nešahaj do toho
jaskal
Novice
Novice

to som prave nexcel počut/čitát ,reinstal posledná moznost ,nudzový som skusal, skor nechapem preco sa nemozem login cez skryty admin ucet, ked je nezaheslovaný
sebci
Star
Star

citaj.. nabudce guugli

anglicka verzia

http://windowsxp.mvps.org/admins.htm

prelozena verzia

http://translate.google.com/translate?h ... l=en&tl=sk

jedna sa o povolenie moznosti zobrazovat v uvodnej obrazovke admin konto

edit// vydrz skusim neco najst... ine
jaskal
Novice
Novice

podobne linky som vyguglil uz davno, ale srandou v mojom pripade je ze aj ked sa v safe mode prihlasim ako admin nezaheslovany, automaticky ma naloguje ako guest... :?:
a tweakUI poznam uz davno, je to v poho power programik, odporucam, len skoda ze práva hosta nedovolia ani len txt vytvorit, nie tobôž instalovat nejaky tweakUI... :D
čo už. Nasiel som nejaky navodik na hack admina (hungry-hackers.com), ale kedze nie som clenom tejto komunity, moje schopnosti tento navod nezvládnu... :)
sebci
Star
Star

jaskal
Novice
Novice

tiež pekny link, niekolko krat mi uz pomohl pri tweakovaní, su tam uzitocne veci, len vsade narazam na editovanie registrov alebo programy na stahovanie, skoda ze s obmezd. právami v OS nemozem ani jedno, ani druhe :cry:
kazdopadne odporucam vsetkym co si radi tweakuju svoje XP: vyhybajte sa učtom ...mojou vinou :oops: som si uz odpalil win kvoli nim uz druhy krat...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

mozno som len mierne nechapavy - to ako nemas ani moznost sa odhlasit a na prihlasovacej obrazovke sa prihlasit ako Administrator? (ak mas graficku prihlasovaciu obrazovku, netreba ani chodit do safemode, staci pouzit ctrl+alt+del)

ak nejde, tak - to sa ti ako podarilo? :D
jaskal
Novice
Novice

takto, v normal mode pri pokuse o odhlasenie cez ctr-alt-del ma sice odhlasi, ale v zapeti automaticky prihlasi ako guesta, to je tym ze iny ucet tam okrem skryteho administratora nie je. V safe mode sice dostanem ponuku na prihlasenie sa ako admin. ale aj tak som na vlastnom NB ako host. a to je mi na draka...
existuju utilitky na ucty, kt vsak nemozem ako guest nainstal, a nemozem ani tweaknut registre, takze to nakonec vidím na re-install...
"učíme sa na vlastnych chýbách" - ja až dva krát... :D
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

ak máš grafické prihlasovanie tak tam stlač ctrl+alt+del ale 2x a dostaneš sa do klasického prihlasovania a tam napíš meno administrator
jaskal
Novice
Novice

nie som si istý, oprav ma ked tak, ale mam pocit ze 2x ctrlAltDel funguje len na XP Pro Edition, mam home Ed., a ked tak v safe mode ako som uz pisal prihlasovcia screen objaví, zadám Administrator (nemam ho zaheslovaný), potvrdím, sice ma normalne prihlasi, ale aj tak ako hosta, a to ma teda zaráža...nerozumiem tomu jemne, že prečo :?:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

No asi preto, ze sice sa prihlasis na ucet menom Administrator, ale programik mu zmenil prava na host :)
Kolko tam mas dokopy uctov aj so skrytymi aj vsetkymi co existuju?

Neviem ci to pomoze, ale skusil by som pred reinstalom taku srandu, ze uzivatelsky profil s danym menom presunies niekde inde, aby ho windowz nevidel (staci ze bootnes system z ineho media). Ako sa bude windoza spravat potom. Pravdepodobne hodi error, alebo sa to bude snazit opravit.
Resp. sa daju prepisat nazvy uctov medzi sebou, windows ich hlada ako cestu z registrov, tzn. nacitat moze nieco ine, len tusim ze prava su ulozene v registroch, nie suboroch.
Pripadne si mal skusa pri starte Last good known configuration alebo podobne moznosti, semtam to pomoze.
jaskal
Novice
Novice

okrem Admina (podla comp mang je stale v skupine Adminov-cez ten sa snazim prihlasit), su tam sice remote assistant a Support ucty ale tie su disabled, potom uz len guest a môj Owner, clen skupiny debugger user...
..a pls vysvetli ako by som v tejto chvili bootol z ineho media, na NB, (naposledy som sa s konzolou hrabal ked som instaloval win98?, ale teras...) :)
Napísať odpoveď