RC - Vselico na dialkove ovladanie
Nazdar....mam uz v poradi druhu PiccoZ tu malu helikopterku....prvu som celkom uspesne rozbil, aj ked tvrdia, ze to je nerozbitne....klamu..
Cize lietat uz viem...
Teraz tato druha ma dost stve....lietala celkom v pohode a zrazu po niekolkych dnoch lietania sa mi na nej nieco nepozdava....ona vie zatocit iba do lava, takym penym oblukom, a do prava uz nie....ked chcem aby sla do prava tak sa zbesilo zacne tocit okolo svojej osi, a uz to nemozem nijak raz vyrovnant a klesa a klesa a potom spadne...
A to iste aj ked pustim smerovu packu na ovladaci....musim ju stale drzat do lava, lebo ked ju pustim tak helikopteru stoci a spadne....neviete co s tym? Robi to aj vam? Inac mam na nose nalepene dve tie hlinikove nalepky na zataz...
Cize lietat uz viem...
Teraz tato druha ma dost stve....lietala celkom v pohode a zrazu po niekolkych dnoch lietania sa mi na nej nieco nepozdava....ona vie zatocit iba do lava, takym penym oblukom, a do prava uz nie....ked chcem aby sla do prava tak sa zbesilo zacne tocit okolo svojej osi, a uz to nemozem nijak raz vyrovnant a klesa a klesa a potom spadne...
A to iste aj ked pustim smerovu packu na ovladaci....musim ju stale drzat do lava, lebo ked ju pustim tak helikopteru stoci a spadne....neviete co s tym? Robi to aj vam? Inac mam na nose nalepene dve tie hlinikove nalepky na zataz...
-
Stenky
Professional
pi***** nema trimy na ovladaci? ja si myslim ze vsetky RC helikoptery ktore nemaju mechanicky link ale iba elektronicky by mali mat trim... moj pi***** ma trimy. do novych uz nedavaju?GothaR napísal:Nieco sa ti tam rozhodilo a ako pozeram, tak trimy na tom ovladaci nie su...cize ostava asi iba reklamacia.
Dik, tak som sa na to pozrel a ma to digitalny trim na chvostovy rotor:Stenky napísal:pi***** nema trimy na ovladaci? ja si myslim ze vsetky RC helikoptery ktore nemaju mechanicky link ale iba elektronicky by mali mat trim... moj pi***** ma trimy. do novych uz nedavaju?
Cize Lubo$: musis sa s tymto pohrat a malo by to ist spravne, ak nepojde, tak reklamuj.
PS:trim je take cosi ako dorovnanie...aby si nemusel stale drzat packu dolava, tak si to vytrimujes do lava
-
Stenky
Professional
zadny rotor vrtulnika sluzi hlavne na vyrovnanie krutiaceho momentu ktory vytvara rotujuca hlavna vrtulaLub0$ napísal:Co je trim?
ked je to prepojene mechanicky hriadelom tak cim rychlejsie sa toci hlavny rotor tym rychlejsie sa toci zadny stabilizacny a tympadom je vsetko ok
ked je to elektronicky ako ma pi***** a male helikoptery tak hned po starte motora musis nastavit (vytrimovat) otacky zadneho rotora tak aby si ti heli nestacala do ziadnej strany.
cize ked vzlietnes tak si najprv tlacitkami trimu daj helikopteru do neutralu a potom mozes lietat
Do temy plus/minus niekto pisal 15m, ale osobne by som to neskusal, pretoze nie je iste, ako sa zachova pri strate signalu. Pretoze ak necha poslednu vychylku, tak sa bude snazit stupat aj bez signalu a moze ti odletiet velmi dalekoLub0$ napísal:Lietali ste s piccom aj vonku ci nie? Ako vysoko to vyleti?
Chcem to ist vyskusat, ale stale fuka
Nj to si viem predstavit, skoda, ze nemam take moznosti....ja si ten let vychutnavam aj v byte....strasne ma to bavi, ale pomaly ale isto to zacina byt pre mna dost....hm..neviem ako to nazvat, nieze nezazivne, ale uz by to chcelo viac kanalov asi...ved chapes snad..Stenky napísal:vies ako perfektne sa s tym lieta napriklad v telocvocni? uplna parada
Chalani čaute,
Ja sa tiež chcem pripojiť, čo a ako
Takže rozmýšľam, či kúpiť auto alebo helikoptéru (lod mi je nanic a lietadlo je na mna moc, zle pristava a startuje aspon pre zaciatocnika)
Rozpočet nie je až taký malý, cca. 5-6 tisíc ... +/- ako sa zadarí
Potrebujem buď auto alebo helinu, keďže som mal už dve autá (jedno rozbité, druhé funguje ale za 1200Sk si moc neužiješ)
Pri aute sa bojím, že keď to bude fachať 40-60kM/h tak môžem behať jak blázen
Tak prosím poradte, a pomôžte, a nezabudnite som úplný začiatočník, potrebujem niečo na zimu a leto, taký vrtulník v mojej cenovej kategórií, sa dá aký zohnať ?
čo sa týka pohonu, ktorý je podľa vás lepší pre mňa ? na www.starmarket.eu sa dá zohnať za 5500Sk 1:10 so spaľovacím motorom, asi to bude silnejšie nie ? a netreba to furt dobíjať ? alebo jak to je ? .... a ešte ohľadom helikoptéri v mojej cenovej kategórií, sa dá zohnať parametrovo aká ? (myslím čo sa týka pohonu, kvality ... nechcem ju zničiť, keďže neviem pilotovať, zatiaľ
Ahojte, ďakujem
Ja sa tiež chcem pripojiť, čo a ako
Takže rozmýšľam, či kúpiť auto alebo helikoptéru (lod mi je nanic a lietadlo je na mna moc, zle pristava a startuje aspon pre zaciatocnika)
Rozpočet nie je až taký malý, cca. 5-6 tisíc ... +/- ako sa zadarí
Potrebujem buď auto alebo helinu, keďže som mal už dve autá (jedno rozbité, druhé funguje ale za 1200Sk si moc neužiješ)
Pri aute sa bojím, že keď to bude fachať 40-60kM/h tak môžem behať jak blázen
Tak prosím poradte, a pomôžte, a nezabudnite som úplný začiatočník, potrebujem niečo na zimu a leto, taký vrtulník v mojej cenovej kategórií, sa dá aký zohnať ?
čo sa týka pohonu, ktorý je podľa vás lepší pre mňa ? na www.starmarket.eu sa dá zohnať za 5500Sk 1:10 so spaľovacím motorom, asi to bude silnejšie nie ? a netreba to furt dobíjať ? alebo jak to je ? .... a ešte ohľadom helikoptéri v mojej cenovej kategórií, sa dá zohnať parametrovo aká ? (myslím čo sa týka pohonu, kvality ... nechcem ju zničiť, keďže neviem pilotovať, zatiaľ
Ahojte, ďakujem