moja(da sa povedat buduca)sestra-ANOREXIA
moja(da sa povedat buduca)sestra-ANOREXIA
ahojte mam mensi problem...kika ako sa ta moja buduca nevlastna sestra vola je 18 rocne skvele dievca ktore trpi anorexiou a predtym aj bulimiou...strasne trpi snou lebo by som jej verim rad pomohol....neviem len ako...snazim sa jej pomoct aspon slovom a rozpravame sa...chcem jej zohnat dokument alebo film o anorexii(sama povedala zeby bola rada keby to videla).....chcem sa svami spytat o nazov filmu,dokumentu a chcem sa poradit svami ze co by ste robili na mojom mieste....resp. co mozem robit a coby bolo najlepsie urobit....kika bola 4krat hospitalizovana....uvedomuje si ze ma problem ale nedokaze snim bojovat...chciet chce...ked cyti ze je uz moc hladna ze je jej na odpadnutie tak zje strasne vela a potom si mysli ze je tucna tak ide rychlo cvicit ako blazon...nedokaze povedat nie samej sebe...doktory nepomohli...zhovaram sa snou tak kamaratsky..a ked dojde rec na tu anorexiu tak jej poviem nieco co ju troska rozosmeje:napriklad ze no dievca mala by si trosicku pribrat ved ti gate padaju...vies ake je vsetko drahe opasok ti nebudeme kupovat
...proste nechcem aby mala depresie,takze narozdiel od ostatnych sa jjej snazim zhovarat tak v peknom a len tak rozpravame sa a torsku som nastudoval aby som jej mohol povedat nieco viac... lebo jej vydaj energie je vacsi ako prijem...tak sm jej povedal ze mozme to spolu merat tie hodnoty aby bol prijem o trosicku vacsi nech pribere a potom to pristavime a prijem sa bude rovnat vydaju.....ona v celku suhlasila len nechce pribrat....zda sa jej ze ma velky zadok....ale zadok ma najmensi aky som kedy videl...sam som jej to povedal ze ked som ju prvykrat videl tak som pozrel na zadok ze kde ho ma...proste ma skresleny pohlad vdaka tej anorexie.....viac menej som sa potreboval vypisat ale potrebujem pocut vase nazory+ak poznate nejaky film o anorexii tak by som bol rad...dakujem
tak toto poznam-skresleny pohlad na svoje telo a strach,ze priberies len o gram navyse...ale pokial ona sama s tym nebude chciet prestat,tak je to tazke...ja poznam film-for the love of Nancy..je to cele aj na youtube,ale neviem ci je to prave to co hladas,nie je to moc objektivne podla mna a hlavne strasne nadlahcene...ale stale lepsie ako nic 
Vzdy ked sa naje, ju riadne tresnut po hlave... preberie sa ked to bude straveneA7X napísal:ona chce bojovat....ako som pisal ona zje uplne v pohode ked je nejak hladna.....ale potom chyti paniku ze pribere tak zacne rychlo cvicit.....drasticky cvicit...fakt neviem co mam robit
Teraz trochu vazne:
Toto mi pride ako problem pre odbornikov, jedine co by si mal urobit je, dat jej vediet, ze stojis za nou a ze ju podporujes. Pochybujem ze by nejaky film nieco zmenil, chce to dlhodobe liecenie u odbornikov.
dlhodob liecenie bolo a nepomohlo....chcem jej zmenit stravovanie....nesmie sa najest do puknutia...lebo prave vtedy dostane ten pocit ze je tlsta....budem ju krmit v malich davkach a hlavne lachke zdrave jedla....je mi to vsetko luto...ona si mysli ze ma dobru postavu...rep. chce este trocha schudnut lebo ma vraj ze velky zadok a boky...uz som skusal kadeco...kedysi(pred rokom) bola bulimickou ale uz to nerobi...snazim sa ju chranit ked napriklad si isla robit piercing na brucho a predavacka nanu pozrela a povedala:boze ty vyzeras ty nemas brucho(je to predavacka nemalaby si to dovolit...nech vyzera akokolvek)....tak som jej povedal ze kazdy sme nejaky a ze keby bola sto percentna tak nerobi predavacku niekde v bizuteri....jasne ze bola urazena ale to mi je jedno...kika si hodne vytrpela...trpi a ma ztoho depky ze je aka je a nemoze sa zmenit-ze je anorekticka...chcela by byt normalna ale nedokaze povedat NIE uz chcem jest....
mal by si jej porozbijat vsetky dovody preco to robi, proste jej ukazat ze tie argumenty co ma, su postavene na zlom zaklade...
hned prve co som si vsimol bolo ze tvrdila ze ma velky zadok...
ty jej proste musis logicky zdovodnit ze to nieje pravda... povedz jej nieco v zmysle ze: pretoze je chuda zadok sa zda byt vacsi oproti zvysku tela, a mozes dodat ze cim bude chudsia tym sa jej bude zdat jej zadok vacsi a vacsi... a navrhnut jej riesenie: "musis pribrat aby ti zadok pekne pasoval k zvysku tela"
dalej by si ju mal presvedcit že ideal ženskej krasy v ziadnom pripade nieje byt chuda, ale vypadat zdravo... ze tzv "chudost" u peknych zien je len vedlajsi produkt toho ze vypadaju zdravo.... proste ze ked nebude zdravo jest tak nebude ani zdravo vypadat, mozu nastat komplikacie pretoze nebude mat potrebne ziviny a ze v najhorsiom pripade sa moze stat ze uz nikdy nebude mat deti ( to som si vymyslel, ale moznoze je to aj pravda )
dalej jej natlac do hlavy ze vobec nieje dobre mat vacsi vydaj ako prijem energie, pretoze takyto nieje ani podla fyziky mozny (nieco v tom zmysle) ze keby to robil nejaky zivocich tak by na nedostatok energie umrel
no a tak dalej...
zoberies kazdy jeden argument kt. ona ma - ukazes jej ze tento argument vobec nieje pravda, alebo ho prevratis naruby - no a navrhnes logicke riesenie(preco vravim ze logicke? preto lebo ked jej povies tvoj subjektivny nazor tak ho bude mat v riti. musi to byt nieco co ju donuti sa nad tym zamysliet a uznat ze to moze byt pravda)
dufam ze chapes kam ta chcem nasmerovat
a este jedna vec... viem ze by si ju rad vo vsetkom podporoval, ale musis si aj ty uvedomit kedy ju mas podporovat a kedy nie... mal by si ju podporovat iba v rozhodnutiach kt. znamenaju zmenu k lepsiemu... to ze si ju podporil v situacii s tou predavackou, tvojej segre len ukazalo ze vsetko je s nou v najlepsiom poriadku (nepotrebuje sa zmenit) a ze predavacka je krava
uff... skoncil som
hned prve co som si vsimol bolo ze tvrdila ze ma velky zadok...
ty jej proste musis logicky zdovodnit ze to nieje pravda... povedz jej nieco v zmysle ze: pretoze je chuda zadok sa zda byt vacsi oproti zvysku tela, a mozes dodat ze cim bude chudsia tym sa jej bude zdat jej zadok vacsi a vacsi... a navrhnut jej riesenie: "musis pribrat aby ti zadok pekne pasoval k zvysku tela"
dalej by si ju mal presvedcit že ideal ženskej krasy v ziadnom pripade nieje byt chuda, ale vypadat zdravo... ze tzv "chudost" u peknych zien je len vedlajsi produkt toho ze vypadaju zdravo.... proste ze ked nebude zdravo jest tak nebude ani zdravo vypadat, mozu nastat komplikacie pretoze nebude mat potrebne ziviny a ze v najhorsiom pripade sa moze stat ze uz nikdy nebude mat deti ( to som si vymyslel, ale moznoze je to aj pravda )
dalej jej natlac do hlavy ze vobec nieje dobre mat vacsi vydaj ako prijem energie, pretoze takyto nieje ani podla fyziky mozny (nieco v tom zmysle) ze keby to robil nejaky zivocich tak by na nedostatok energie umrel
no a tak dalej...
zoberies kazdy jeden argument kt. ona ma - ukazes jej ze tento argument vobec nieje pravda, alebo ho prevratis naruby - no a navrhnes logicke riesenie(preco vravim ze logicke? preto lebo ked jej povies tvoj subjektivny nazor tak ho bude mat v riti. musi to byt nieco co ju donuti sa nad tym zamysliet a uznat ze to moze byt pravda)
dufam ze chapes kam ta chcem nasmerovat
a este jedna vec... viem ze by si ju rad vo vsetkom podporoval, ale musis si aj ty uvedomit kedy ju mas podporovat a kedy nie... mal by si ju podporovat iba v rozhodnutiach kt. znamenaju zmenu k lepsiemu... to ze si ju podporil v situacii s tou predavackou, tvojej segre len ukazalo ze vsetko je s nou v najlepsiom poriadku (nepotrebuje sa zmenit) a ze predavacka je krava
uff... skoncil som
vahu ma okolo 40 kg...vyska asi 165...
kupo:dakujem za nazor...skoro tak isto ako si povedal to aj riesim....prislo mi luto kiky lebo ta predavacaka fakt bola hnusna a to si nezasluzi...kika to ma fakt tazke a uveodmuje si vsetko co hovorima sama si to uvedomuje takze jej fakt neviem ako pocmoct lebo ona sa nemoze donutit prestat...anorexia je choroba...ja sa jej snazim pomoct....vnoci napriklad(este nebyvame spolu takze jej otec hovoril) cvicila a otec ju zacul ako dychii pri cviku...ona fakt nemoze prestat...hneva ma a zaroven je mi jej luto mam neskutocny chaos v hlave a pritom je to tak krasne dievca...boze...po tej mensej zvade s predavackou som jej povedal ze predavaacka mala mierne pravdu ale mala to inak povedat resp. mala drzat hubu kedze ju to nema zaujimat...decka ak by ste nejaky film bez titulkov po slovensky resp. cesky mali(o anorexii,buliimii)hodte to niekedy poslite mi SS surne to potrebujem....moc krat dakujem...dakujem vsetkym moc vas teraz potrebujem
kupo:dakujem za nazor...skoro tak isto ako si povedal to aj riesim....prislo mi luto kiky lebo ta predavacaka fakt bola hnusna a to si nezasluzi...kika to ma fakt tazke a uveodmuje si vsetko co hovorima sama si to uvedomuje takze jej fakt neviem ako pocmoct lebo ona sa nemoze donutit prestat...anorexia je choroba...ja sa jej snazim pomoct....vnoci napriklad(este nebyvame spolu takze jej otec hovoril) cvicila a otec ju zacul ako dychii pri cviku...ona fakt nemoze prestat...hneva ma a zaroven je mi jej luto mam neskutocny chaos v hlave a pritom je to tak krasne dievca...boze...po tej mensej zvade s predavackou som jej povedal ze predavaacka mala mierne pravdu ale mala to inak povedat resp. mala drzat hubu kedze ju to nema zaujimat...decka ak by ste nejaky film bez titulkov po slovensky resp. cesky mali(o anorexii,buliimii)hodte to niekedy poslite mi SS surne to potrebujem....moc krat dakujem...dakujem vsetkym moc vas teraz potrebujem
-
Te-wei
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
A7X ak by som mal ja takyto problém, tak by som určite vyhladal daku poradnu, alebo centrum kde sa tomuto venujú a íšiel by som sa tam informovať ako by som mal postupovať a čo by bolo najlepšie, myslím, že nikde ti neporadia tak dobre ako práve tam a treba si uvedomiť, že bulimia anorexia je psychycká choroba a aj keď kupo ide na to logicky myslím, že to nestači, lebo ona má vlastnú logiku a vlastný pohlad na to.
btw prečo práve film? na nete je kopu kampani a všetkeho možného ohladne tohoto pošlem ti ešte postu s linkom na jedno česke forum, kde je aj klub kde sa práve stretavaju doievčatá s týmto problémom a bavia sa spolu o tom,,,
btw prečo práve film? na nete je kopu kampani a všetkeho možného ohladne tohoto pošlem ti ešte postu s linkom na jedno česke forum, kde je aj klub kde sa práve stretavaju doievčatá s týmto problémom a bavia sa spolu o tom,,,
-
FX4087
Medium Expert
Tak ako hovoríš, tu pomôžu len odborné rady.mi-chau napísal:Vzdy ked sa naje, ju riadne tresnut po hlave... preberie sa ked to bude stravene![]()
Teraz trochu vazne:
Toto mi pride ako problem pre odbornikov, jedine co by si mal urobit je, dat jej vediet, ze stojis za nou a ze ju podporujes. Pochybujem ze by nejaky film nieco zmenil, chce to dlhodobe liecenie u odbornikov.
Anorexia je o psychike, ty môžeš byť len oporou.
-
addictor
Medium Star
treba si uvedomit, ze je to najprv psychicky problem... takze to treba aj tak riesit... Film toho moc nedokaze... ona sama si musi uvedomit, ze na zenskej postave su najkrajsie krivky, ne priamky... Mna by zaujimalo, co ju k tomu nuti... IMHO v takychto pripadoch najviac pomoze asi nejaka odborna pomoc, oc ma s tym skusenosti... alebo moze skusit nejakeho odbornika skrz vyzivu... snad sa z toho dostane..
BTW: cely tento problem vznikol koli modelam a "idealom" krasy urcovany na molach... poznam vela dievcat a este ani jedna mi nepovedala, ze je spokojna s tym, ako vyzera... kazda sa stazuje na nieco...
//FX4087 ma predbehol...
BTW: cely tento problem vznikol koli modelam a "idealom" krasy urcovany na molach... poznam vela dievcat a este ani jedna mi nepovedala, ze je spokojna s tym, ako vyzera... kazda sa stazuje na nieco...
//FX4087 ma predbehol...
-
formaryland
Novice
Nasiel som na gugli nejaky dokument, vola sa Thin no bohuzial som ho videl iba v Anglickom a Nemeckom jazyku......
http://www.laurengreenfield.com/?p=Y6QZZ990 tu je take kratsie video....
http://www.laurengreenfield.com/?p=Y6QZZ990 tu je take kratsie video....
dakujem...rozpravali sme sa...povedal som jej co si myslim,mama moja povedala co si mysli rozplakala sa ale je hlupa chuda...mam pocit ze klame...vnoci cvici a povedala ze necvici a neviem ci jej mam verit alebo nie...mama hovori ze ludia stakouto chorobou klamu aj ked to moznohned nemyslia zle ale klamu aby potesili toho druheho(mame verim,je zdravotna sestra a dietna sestra)...odborna pomoc bola pouzita 4krat...mama sa snazi zahrat jej na psychiku aspon ako som to ja pochopil... je nanu mierne tvrda...kika ma raada moju mamu a mam pocit ze vnej vidi svoju nahradu biologickej matky...kedze biologicka matka je spodina zijuca v chlaste a vlastnom bordely...ale to neriesme...mama urobila vacsi rozhovor Kika sa rozplakala ale mam pocit ze to iba hrala...chvilami ma hneva.ona povedala ze nechce byt normalna ze chce byt chuda...s nervami som v koncoch bojim sa jedneho...ze ked mi prdnu nervy ze vytiahnem noz polozim na stol a poviem:ked sa chces zabit zabi sa...ale netrap ludi okolo seba,egoista.addictor napísal:treba si uvedomit, ze je to najprv psychicky problem... takze to treba aj tak riesit... Film toho moc nedokaze... ona sama si musi uvedomit, ze na zenskej postave su najkrajsie krivky, ne priamky... Mna by zaujimalo, co ju k tomu nuti... IMHO v takychto pripadoch najviac pomoze asi nejaka odborna pomoc, oc ma s tym skusenosti... alebo moze skusit nejakeho odbornika skrz vyzivu... snad sa z toho dostane..
//FX4087 ma predbehol...
nechcem urobit chybu ale v poslednej dobe som fakt mizerne s nervami...bojim sa onu a jedna sa tu o ludsky zivot...tato psychicka choroba je ako aids alebo ine choroby...proste ju to zabija...je to pomale umieranie
dvovod preco je Kika chuda(otec si mysli-)je ten ze ta nezodpovedna cast jej biologickej "rodiny" si znej robila srandu ze je tlsta...ona bola matkou zanedbavana...otec si ju sudmi ziskal az po dlhsom case(debilne SK sudy)
formaryland:ty krava sprosta...Kolko mas rokov??Tu sa jedna o ludsky zivot!to je sila kam to zachadza s ludmi...to ani kusok empatie vsebe nenajdes???hamba ti
Lub0$:dakujem moc krat
-
formaryland
Novice
A7X
je v rozpore s:ty krava sprosta
verim ti ze sa snazis pomoct, ale myslim ze dana dievcina potrebuje asi nieco, niekoho kto by jej v mysly sposobil poriadny naraz do sebaobrazu, ktory ma vytvoreny o svojom tele (a narusil zabehnuty bludny kruh) ... a ako sam pises empatia asi uz nepomaha,skor nici (nielen) teba...to co som uviedla v predoslom prispevku sa mi zda ako jeden zo sposobov(aj ked pre niekoho drastickych) ...Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie,.... Obchádzanie cenzúry vulgarizmov je považované za porušenie pravidiel.
-
addictor
Medium Star
2 A7X: s timito zenskymi je to hrozne...
oni su strasne citlive na svoj zovnajsok... vidim to na mojej segre... Ja ti kamarade neviem... ono ak si to neuvedomi sama, tak tvoja rola v tejto hre je nepodstatna... Vobec neviem, ako by som sa zachoval v tvojej situacii... Ale hlavne si neber jej problemi na svoje plecia... bo ta to podla tvojich postov dost nici... Kym si neuvedomi, co to ma za nasledky, tak vsetky kroky su podla mna zbytocne... 
A7X: nejake rozdielne tvrdenia nam tu podavas... na zaciatku si pisal ze kika s tou anorexiou chce bojovat len to nedokaze, a teraz citam ze ti vravela ze nechce byt normalna, ze chce byt chuda.... pri takychto psychickych poruchach je sakra velky rozdiel medzi "chcem, ale neviem" a "nechcem" ...
v prvom pripade som uz pisal na predchadzajucej strane ako by som asi postupoval, plus este by som nieco vymyslel na to jej cvicenie (aby to tolko neprehanala)... ma napada, ze by si sa s nou dohodol, ze by ste mohli cvicit spolocne (aspon urobis aj nieco pre seba) a budes ju trochu brzdit... proste budete chodit cvicit len co ja viem 5x do tyzdna (tipujem ze ona teraz cvici rano a vecer kazdy den tj. 14x do tyzdna)
v druhom pripade by som to ako brat asi ani nevyriesil, ale ako foter by som to riesil ultimatom: "dobre kika, ked nechces, tak si rob co chces... ale mam jednu podmienku: kazdy den sa odvazis a ked budes vazit menej ako 50kg (pozn. podla BMI je pre nu minimum 51kg) tak pojdes do nemocnice a poviem im aby ta nepustali domov kym nebudes mat nie 50kg ale 60kg!" a budem dufat ze bude radsej tolerovat tu 50kg hranicu ako keby mala ist az na 60kg
takze byt tebou by som si zistil ako presne je to s nou.., ci je to "chcem, ale neviem" alebo "nechcem" a podla toho postupoval dalej
v prvom pripade som uz pisal na predchadzajucej strane ako by som asi postupoval, plus este by som nieco vymyslel na to jej cvicenie (aby to tolko neprehanala)... ma napada, ze by si sa s nou dohodol, ze by ste mohli cvicit spolocne (aspon urobis aj nieco pre seba) a budes ju trochu brzdit... proste budete chodit cvicit len co ja viem 5x do tyzdna (tipujem ze ona teraz cvici rano a vecer kazdy den tj. 14x do tyzdna)
v druhom pripade by som to ako brat asi ani nevyriesil, ale ako foter by som to riesil ultimatom: "dobre kika, ked nechces, tak si rob co chces... ale mam jednu podmienku: kazdy den sa odvazis a ked budes vazit menej ako 50kg (pozn. podla BMI je pre nu minimum 51kg) tak pojdes do nemocnice a poviem im aby ta nepustali domov kym nebudes mat nie 50kg ale 60kg!" a budem dufat ze bude radsej tolerovat tu 50kg hranicu ako keby mala ist az na 60kg
takze byt tebou by som si zistil ako presne je to s nou.., ci je to "chcem, ale neviem" alebo "nechcem" a podla toho postupoval dalej