Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

aha uz vidim.. mno mne to totizto skocilo hned.. performance test mi to robilo pri instalacii :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Performance Test ti ulozi vysledok len v tom pripade ak mas vsetok kontrolovany HW riadne nainstalovany.
Inac hodnotenie neulozi a zhodnoti ho bodovanim 1.0
Urob si co najskor hodnotenie aby sa Vista plne prisposobila HW ktory mas.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

na dve veci
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nejak mi usla pointa :|
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Shark NX napísal:Nejak mi usla pointa :|
Myslim ze to bolo nieco ako "som postihnuty" alebo tak, kto vie :|
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

hodnotenie je 3,8 ale čo to má spoločné s tým že neviem robiť s polovicou vecí v ovládacom panely bo sa prieskumník reštartuje?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

no nechcel by som mat vase problemy, tiez som vistu velmi nemusel ale odkedy ju mam, nevidim ziadny dovod preco sa vracat k XP, vsetko funguje tak ako ma (ano, opakujem, vsetko). na jednom PC mam XP a na druhom vistu a velky rozdiel v tom nevidim, vista ide trosku rychlejsie (ale to bude dost zalezat od PC), vo viste hlavne potesi ovladanie hlasitosti pre kazdu aplikaciu zvlast (aspon mna potesilo :P ) graficke blboviny mam vypnute - vzhlad mam ten isty ako na xp takze to hodnotit nebudem v kazdom pripade pre grafikohonicov bude vista urcite lepsia :)
Gangy
Darca
Darca

triple napísal:hodnotenie je 3,8 ale čo to má spoločné s tým že neviem robiť s polovicou vecí v ovládacom panely bo sa prieskumník reštartuje?
Co za verziu si nainstaloval (rls)?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Už som na to prišiel asi... bude to v automatických aktualizáciách... nedalo mi to tak som vistu preinštaloval a sledoval od kedy to bude robiť.. po cca 1 dni som stiahol aktualizáciu ktorá mi narušila aktivátor (samozrejme že nemám origoš vistu) a od vtedy ten problém pretrvával... ted som aktualizácie vypol iba čo som ručne doinštaloval sp1+aktivátor a vše vyzerá byť v pohode.. bez sp1 mi to necelo zožrať 5 GB ram iba 3,25 ale po inštalácii spapá celých 5 GB...
Ďalší poznatok... zmena predvoleného instalation foldru v registroch (Program Files) na iný disk - v xpčku som to používal stále - vo viste robí problémy kedýže napr obyčajná win. fotogaleria je instalnutá na c-čku a niekde je nastavené že cesta je v predvolenom foldry a ja som ho zmenil z C:\Program Files\... na D:\.... vypisuje chybové hlásenie o nesprávnej ceste pri otváraní obrázkov... ale viem žiť s tým že pri inštalovaní programu si ručne zadám cestu kde sa to má inštalovať..

ďalší poznatok: musel som úplne zakázať prejsť do spánku pretože ked nechám niečo celú noc sťahovať ráno sa bez reštartu nezobudí a prd je stiahnuté

ale inak po inštalácií sp1 šlape všetko rýchlo a spoľahlivo .. žiadny vážnejší problém som nenašiel a s počiatku neprehľadný systém je jednoduchší na používanie ako xp

Gangy: Ultimate
Gangy
Darca
Darca

Po prve ked mas 32 bit tak ti viac ako 3.2 realne nezozerie ani ked tam nainstalujes tristo kadejakych patchov, takze utekaj preinstalovat na 64bit.

A myslel som konkretne aky mas rls, nie aku mas distribuciu. Ja mam napriklad Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x64.SP1.Integrated.August.2008.OEM.DVD-BIE

S touto verziou veselo stahujem komplet vsetky update a rozsirenia kotre mi windows update ponukne a ona si ich pekne spapa bez problemov. Fici ako v den kedy som ju nainstaloval (su tomu 4 mesiace), ziadne chyby, ziadne reci o nelegalnosti ci nieco podobne.

Takze ak chces ozvi sa mi, dam ti link na najnovsi rls, myslim ze uz z decembra. Budes mat 64bit (a teda ti realne bude system vyuzivat celu ramku) a tak isto plne funkcny system ktory mozes nechat updatovat sa cely cas.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ten decembrovy rls mam ja.. taktiez aktualizacie v pohodicke, bere pekne celych 4GB z ram... ziadne problemy, co sa tyka restartov zamrzania a pod. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

inak po SP1 si vela ludi mysli, ze ked im to ukazuje 4GB vo Viste 32b, ze im to aj realne 4GB dokaze vyuzit - ach jo, nevedomost je tak sladka...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jj presne tak.. ted som si to kukol a je to tak.. celkovo tam je 3325
Prílohy
Správca.jpg
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Vista vyzera dobre a v celkovom hodnoteni je aj celkom dobre ale u mna je furt number one XP. zlate XP :P :P
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Dal som si Vistu Business x64 na novy notebook. Chcem sa stat jej stalym uzivatelom (uz len kvoli podpore novych technologii ako dx10 a robson modul). Hardware na to mam :)
Cely den som stravil tym, ze som sa pokusal prisposobit ju obrazu svojmu. Aj zakladne veci su vo Viste neskutocnym problemom. Z veci, ktore ma nesmierne vytacaju, vymenujem len par:
  • Absencia zalozky File Types vo Folder options. Viem, ze sa to presunulo inam, no tak neskutocne to dodrbali, najma sa tam nedaju menit ikony pre typy suborov a pridavat nove typy suborov
    Chybajuce tlacitko Up, Delete v Prieskumnikovi, spolu s absolutnou nemoznostou si panely nastrojov v prieskumnikovi prisposobit podla seba. Naco mi je tam Burn, Share, a dalsie ptakoviny? :roll: Keby aspon tato lista sla odstranit, zbytocne zabera miesto
    Prilisna orientacia na "vyhladavanie". System stale cosi hrabe na disku, aj ked od neho nic nepozadujem. Pri najblizsej prilezitosti vypnem tie pitome indexovacie sluzby, aj tak vyhladavanie v suboroch nepouzivam, a start menu som si nastavil na classic (aj v xp som to mal tak a indexovanie vypnute)
    Vsade velke ikony ako pre slepych. Musel som sa hrabat v nastaveniach, aby som nasiel, kde sa to vlastne meni. A potom zasahom v registroch zmenit defaultne ikony adresarov a tiez zastupcov (taka mala sipocka pri ikone zastupcu, zaberala stvrtinu ikony velkosti 32x32). Budem musiet pomenit aj dalsie ikony, aby sa s tym systemom dalo ako-tak pracovat
    Preco je v dialogu Shut Down defaultne vybrate Sleep, aj ked som ho nikdy nepouzil? Dalsia ptakovina...
Celkovo mam pocit, ze M$ chcel Vistou prisposobit pocitace sirokej verejnosti tym, ze vsetko sa snazil zjednodusit, no podaril sa mu pravy opak. Neviem, ci v M$ nemaju nikoho, kto by sa staral o testing a user experience, lebo potom to aj tak vyzera. Novym veciam sa nebranim, ale mali by tam aspon ponechat taky pristup, ako bol doteraz, s tym, ze defaultne by bolo zapnute to nove (napr. s tymi nastrojovymi listami prieskumnika).
Aby som sa dozvedel, kde sa ako co meni a prisposobuje (najma v registroch), musim vkuse pouzivat google. A zistujem, ze nie som sam, koho spravanie noveho OS vytaca :roll:
Prechod na Vistu raz musel prist a aj z vyssie menovanych dovodov sa k xp uz nevratim. Dufam, ze staznosti uzivatelov vezmu do uvahy pred vydanim sedmicky. A pritom staci tak malo - precitat si internetove fora :idea:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Mek: to co pises som mal chut napisat, ked som prvy krat skusil vistu ja, no teraz nadavam skor na XP.
To vyhladavanie je podla mna fantasticke, doinstaloval som ho na xp. A indexovat som si dal kompletne cely disk, nesmierne to setri cas, ked neviem najst nejaky mail, subor alebo priecinok

Ak ti vadi praca disku, pozri, ci nemas zapnute automatic recovery a nerobi ti neustale nove recovery pointy.

Sipky zo shortcutov som skusil odstranit aj ja cez registre, no spolu s tym ti zmizne z foldrov favorite links, co moze byt niekedy uzitocne, mne to tam chybalo.

Velkost ikon sa meni tak, ze podrzis Ctrl a scrolujes mysou.

Ten Shut downbutton sa da nastavit v control paneli, tusim power options, ja som ho dal na hibernaciu.

Ako som uz niekde pisal, mam na NB spraveny dualboot XP+Vista. XP som pouzival do decembra kvoli jednemu simulacnemu programu, co pod Vistou nesiel. Je pravda, ze pod nim slo menej procesov a startoval rychlejsie...no ked som mal zapnuty komp v kuse cely den, tak cely system bol uplne spomaleny, robil problemy, toto pri Viste nepoznam, ani ked ide komp v kuse tyzden...

Medzi klady XP patri kompatibilita, napr Unreal Tournament sice ide pod Vistou, ale robi mi problemy...boli aj dalsie hry, co mi pod vistou bud nesli, alebo padali...ale to sa tyka tych starsich titulov.

Podla mna, ak vydrzis pri Viste, tak o mesiac-dva nebudes chciet XP ani vidiet. Ked je komp dostatocne vykonny, Vista je pre pracu radost. Moj nazor
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mek.. skade si si taký istý, že Tvoje požiadavky na Vistu sú požiadavky väčšiny používateľov Visty? ;)

Hrabanie disku po pár hodinách používania Visty skončí.. jednoducho na začiatku si musí všetky súbory zindexovať.. potom to už nebude otravovať..

Spočiatku sa mi tiež nepáčili veľké ikony (pri rozlíšení 1280x1024), zmenšil som ich cez ten Ctrl.. ale keď som si pustil Vistu na 32" LCD vo FullHD (1960x1080), pochopil som opodstatnenosť tých veľkých ikoniek.. aj všetkého veľkého.

Kto ešte dnes používa Prieskumníka, keď existuje Total Commander?

;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja ... Neviem preco ale TotalComander mi nejak nesadol. Najradsej mam Win+E a jedem Klasika CTRL+X,C,V,R, F2. Nic viac mi netreba :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Shark NX.. veď aj v TC fičíš s tými skratkami.. ;)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

TC som skusal asi 3 krat, ze dam tomu sancu, ked to vsetci vychvaluju, ale ani raz nejak nevydalo. tak som si dal na plochu dva toolbary, kde mam vsetky dolezite priecinky a fungujem tak bez problemov
Napísať odpoveď