RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Spalovaci motor chces dobijat? Si toho nejak vela vypil nie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Olihope - vrtulnik je 10x narocnejsi na zvladnutie ako lietadlo. Teda ak neuvazujeme Pic.ooZ.
Navyse nahradne diely(ktore budes na zaciatku dost potrebovat) su pomerne drahe. Pred tym, ako zacnes lietat s vrtulnikom je dobre si vsetko dokladne natrenovat na dobrom simulatore (prakticky hocico len nie FMS), k tomu budes potrebovat ovladac za 800 Sk alebo kabel za 500 Sk.
Napriklad kamos si kupil vrtulnik za asi 6k, trenoval na simulatore a za 2 tyzdne ucenia dal na nahradne diely dalsie 4 tisicky...
Vrtulnik so spalovacim motorom je lepsi, pretoze mozes lietat dlhsie v kuse, na druhej strane ale robi dost bordelu. Elektricky je pouzivatelsky prijemnejsi, ale na jedno nabitie si polietas tak 10 minut. Ak mas druhu baterku, tak ju sice mozes vymenit, ale aj tak musis nechat vychladnut motor.
Uprimne ti radim ist radsej do auta na elektriku, k jeho cene si pripocitaj cca 1000 Sk na nabijacku.
Tu mas jeden eshop: http://vasilko.sk/modely/shop.php?curre ... anguage=sk
Ked chces nieco lietajuce, tak si kup nejaky mensi hornoplosnik s elektrickym pohonom, ak chces spalovak, tak k nemu budes potrebovat dalsieho cloveka, pretoze si neviem predstavit, ako by si startoval motor bez toho, aby niekto drzal lietadlo :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

olihope, na motor este urcite nekupuj. na zaciatku nieco take ako mam ja a ked sa naucis natom tak potom motor a to uz bude ina kava 8)
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

Tak ja mám 14 rokov, tak vzhľadom na moje schopnosti a možnosti, rozmýšľam, že keď auto tak asi na spaľovák nie ? však sa až tak ťažko neriadi nie ? resp. oveľa lepšie jak helina ? .... resp. môže lepšie ťahať, lebo vždy keď som mal auto, tak som si zajazdil 2 hodky a 4x1,5V bolo dole, a to úplne vybité.

Preto rozmýšľam nad takým motorom, veľmi ma to láka, otázky:
- Koľko spotrebuje taký motor, cca. povedzte mililitre / draha alebo cas ...
- Čo sa týka http://www.starmarket.okshop.eu/rc-buggy-p-27.html vedelo by to ísť slušnou rýchlosťou po tráve a lúkach ?

Ďalej, som dosť nerozhodný, ako ťažško sa ovláda lietadlo, vedeli by ste v cene 5-6 tisic poradiť, čo sa týka toho štartu, musia tam byť vždy dvaja ? a ako je to pri pristávaní ?

thx
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito napísal:olihope, na motor este urcite nekupuj. na zaciatku nieco take ako mam ja a ked sa naucis natom tak potom motor a to uz bude ina kava 8)
No to neviem...male modely z EPP sa spravaju dost odlisne ako velke. Ja by som odporucil radsej ten simulator :)
Inak este k spalovaku: moj 12,5 ccm motor zozerie deci paliva za priblizne minutu behu na plny plyn.
olihope
Medium Star
Medium Star

čože ? 100mililitrov / 1minuta behu ? fuh ... to je dosť akú máš potom nádrž a konkrétne auto, chcem si kuknúť.

No mňa celkom zaujímajú aj lietadlá, len sa bojím štartov a pristávaní, koľko vydrží také lietadlo za 5tisíc vo vzduchu ?

thx.
Gothar
Moderátor
Moderátor

olihope napísal:čože ? 100mililitrov / 1minuta behu ? fuh ... to je dosť akú máš potom nádrž a konkrétne auto, chcem si kuknúť.

No mňa celkom zaujímajú aj lietadlá, len sa bojím štartov a pristávaní, koľko vydrží také lietadlo za 5tisíc vo vzduchu ?

thx.
To zavisi od velkosti nadrze a toho co s nim robis :) Ak lietas na pol plynu a mas pollitrovu nadrz, tak das 10 minut ako nic, potom pristanes, dotankujes a letis dalej :)
Lietadiel sa neboj, zainvestuj tu tisicku do ovladaca na simulator, simulator stiahni a trenuj (moj pripad), potom sa do toho dost dobre dostanes.
olihope
Medium Star
Medium Star

A pre mňa poradíš lietadlo alebo helikopteru ? inak take slušné lietadlo má koľko kanálov ?

btw. to je už trochšiu drahšia prevádzka ... lebo tie klasické majú 125mililitrovú nádrž :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

olihope napísal:A pre mňa poradíš lietadlo alebo helikopteru ? inak take slušné lietadlo má koľko kanálov ?

btw. to je už trochšiu drahšia prevádzka ... lebo tie klasické majú 125mililitrovú nádrž :)
Odporucam 4 kanal lietadlo, to je taky zaklad - motor, vyskovka, smerovka, kridelka. Na zaciatku je to sice narocnejsie na zvladnutie, ale potom ked ti to zacne ist, nebudes nuteny kupovat nieco lepsie.
Heli je uz pre skusenejsich, ktori maju zvladnute zaklady ovladania packami, pretoze uz len samotne naucenie sa toho, kedy a kam ktoru packu zatlacit(hlavne ked to leti proti tebe) vyzaduje nejaky cas a pri vrtulniku mas k tomu este dalsie veci na ucenie.
A ano mas pravdu...mensie lietadla tolko nezeru, tam ti staci nejaky 5 ccm motor, maximalne 7,5. Ta moja 12,5ka je uz na vlekanie vetronov.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

joejoe napísal:ja mam polistirenovu helikopteru ked sa naucis je to pecka...

a uz som na jednej rozbil som zadny rotor na druhej uz viem lietat vyletelo to 15m potom nedociahlo IrDa
Mas pi*****? A ako sa to zachovalo, ked si vyletel a stratil sa signal?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Olihope ja mám doma jeden Skylark, kupovaný ako set, vysielačka (ovládač) a lietadlo. Letel som s ním iba raz aj to som ho trošku zlomil.. Opravil som ho a od vtedy nebol na lietanie neaký čas, takže uvidím cez leto, keď bude teplejšie.. Skylark je elektrický vetroň, pri stálom motory na plný plyn vydrží s 1 baterkou letieť okolo 10 minút, samozrejme ak je už vo väčšej výške vypneš motor a lietaš 15 minút aj viac... Teraz ani neviem je to tuším 3-kanál (výškovka,smerovka,motor)... Ale vravím, ešte som s ním ani poriadne neletel... Nedokážem ho zhodnotiť.. Vzlietaš s ním tak, že ho chytíš a vyhodíš do vzduchu, pristávaš na tráve.. No ja keď sa budem učiť pôjdem niekam do žita :D Mám doma simulátor na ktorom som lietal, celkom mi to išlo, mám doma ešte RC auto, tiež s modelárskej predajne, ale dostal som chuť na lietadlo tak som ho kúpil, lietadlo ma vyšlo okolo 5 000,- ani nie.. 1 200,- simulátor, baterka ďalšia 500,- a model 3 400,- (na slovensku).. Uvažoval som či nezakúpim ešte neaký monster truck na spalovák, videl som ho na vlastné oči a poviem, bežal nádherne... :)

Ja osobne by som ti odporučil neaký elektro model lietadla... Pretože pri spalováku musíš nastavovať nádrž.. Teraz ani ja neviem... Ale 2 známym to nastavoval neaký starší pán, dlhoročný modelár.. Takže to asi nieje také jednoduché, alebo sa len báli hrať sa s tým..
olihope
Medium Star
Medium Star

Tak ja neviem, no láka ma tá helina, ale mám si kúpiť najprv dačo lacnejšie ? namiesto simulatora ? :wink:

thx, inak aký monster tack si vydel a kde ?

ja som stále tak nerozhodný chcem si užiť zábavu :)

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2008, 14:54 )
Ešte Vás chcem poprosiť, nejaký dobrý shop nepoznáte ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Obchody: vasilko.sk, hobbyshop.sk (tam je cast obchod dole v lavom menu), na zaciatok vsak mozes skusit aj bazarovy kusok z http://inzerce.modelbazar.cz/
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

olihope napísal:Tak ja neviem, no láka ma tá helina, ale mám si kúpiť najprv dačo lacnejšie ? namiesto simulatora ? :wink:

thx, inak aký monster tack si vydel a kde ?

ja som stále tak nerozhodný chcem si užiť zábavu :)

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2008, 14:54 )
Ešte Vás chcem poprosiť, nejaký dobrý shop nepoznáte ?
Chlapce, neviem ppreco to nechces pochopit, ze RC modely niesu hracky, tam uz to neni iba o srande, obcas to je aj nebezpecne....a ani si neviem predstavit, co by sa stalo keby si vletel s nejakou neovladatelnou spalovacov helikopterou niekde do ludi.....
A zrejme nechapes pojmu simulator.....simulator si kup tak ci tak....ide tam hlavne o to aby si si nacvicil lietanie 'nasucho' a aby si sa vobec naucil odlepit od zeme....a aby si s tym niekomu neublizil.....
A este nieco, ked tak silou mocou chces nieco co spaluje.....pocitaj s tym ,ze to je nekonecne vrazanie penazi do paliva a do udrzby a vsetkeho okolo toho.....

Preco som mu to musel povvedat vsetko ja tak z ostra? Modelari kde ste? COm ste neboli uprimny? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Lubo$ vsetky vacsie modely su nebezpecne, s tym nic nenarobis :)
A mam pocit, ze ked niekoho trafis lietadlom, tak mu mozes ublizit viac ako ked ho iba sekne vrtula vrtulnika :)
Stale vsak trvam na tom, ze simulator je potrebny, kedysi sa ludia zaobisli bez simulatorov, ale bolo to takmer vzdy tak, ze prvy model sluzil na naucenie a po case aj tak skoncil rozbity.
Inak udrzba spalovaku nie je narocna, 5 litrov kvalitneho paliva pre bezne motory (bez nitra, so syntetickym olejom) stoji tak 400 Sk. Batpack pre elektro stoji tusim okolo 800 a viac, ten vydrzi take 2 roky a potom uz straca vydrz a potrebujes aspon 2. Cize financne to podla mna pri rekreacnom lietani vychadza narovnako, len s elektrom mozes ist v pohode lietat aj sam a nenarobi tolko bordelu. Pri spalovaku zas mas ten pocit, ze je to skutocny motor a aj ta vona jeho dymu je nadherna :)
olihope
Medium Star
Medium Star

thx, idem pohľadať simulátor :) alebo poradte nejaký good :)

rozhodol som sa že predsa radšej elektrinu :)

thx chalani, dobre radíte :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

olihope napísal:thx, idem pohľadať simulátor :) alebo poradte nejaký good :)

rozhodol som sa že predsa radšej elektrinu :)

thx chalani, dobre radíte :)
Ja mam Aerofly pro Deluxe, no dobry je aj Phoenix RC. To su asi 2 najlepsie. Potom je este Reflex XTR, ale k nemu malo niekolko modelarov nejake vyhrady. Kedysi som to sledoval a ako najlepsi my vysiel AFPD. Je do neho aj dost lietadiel a scenerii zadarmo.
olihope
Medium Star
Medium Star

myslíte, že by toto pomohlo ? http://www.realflight.com/
Gothar
Moderátor
Moderátor

olihope napísal:myslíte, že by toto pomohlo ? http://www.realflight.com/
No ten tiez, na neho som zabudol :) Ale mam pocit, ze mne sa nepodarilo najst linky pripadne dobry zdroj v p2p :)
olihope
Medium Star
Medium Star

Na lamkách http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=12 ... imul%E1tor

pls. neberte jak reklamu. už som to stiahol idem skúsiť.
Napísať odpoveď