Zdravim, mam NB Toshiba Satellite Pro A300-1NT, skusal som nanom zatial hry Far Cry 2, GTA4, po chvili hrania, hra zamrzne a naskoci modra obrazovka a NB sa restartuje. Windows mam XP SP3, ovladace ku grafike su posledne od ATI(8.55.2.0.0), ostatne ovladace su povodne od instalacie win.
Pozeral som teploty cez program Everest, vo win:
Procesro 43°C, CPU/jadro 35°C, Dioda GPU 42°C, teplota Toshiba 32 °C. Po spusteni a kratkom hrani GTA 4 sa teploty vysplhaju az na :
Procesro 57°C, CPU/jadro 49°C, Dioda GPU 49°C, teplota Toshiba 36 °C. Hral som asi 10 min. a teploty som sledoval tak, ze som cez Alt + Tab prepinal do win, takze verim ze tie teploty su a budu aj vyssie.
Su tie teploty podla vas normalne? Alebo kde moze byt problem? Pomoze, ked kupim chladic pod NB? Dakujem.
NB sa pocas hrania hier samovolne restartuje
teploty nie su v tomto pripade problem. skor by som to videl na kompatibilitu. tiez mam (asi) tento isty problem. teploty mam v poriadku (CPU 65, GPU 70) a pri hrani mi obcas vyhodi BSOD - hardware malfunction - contact local vendor support. alebo nieco v tom zmysle. tipujem to na nejaky vista bug. zatial som sa na to hlbsie nepozeral. bud OSku nesedi ovladac na graficku alebo zvuk. ostatne su tam povodne tie co nasiel sam OS.
-
Hossa1881
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
co by som ja dal za take teploty, ja mam po hrani gta 4 na GF 9600M GT okolo 80 a radsej si idem kupit daku podlozku pod notas. skus ine drajvre, ale skorej by som to tipoval na RAM, skus si spravit napr. memtest, ale kedze je to notas predsalen rozoberat a skusat nieco vymienat kus za kus je tahsie ak mozes daj do servisu
skus najskor pekne podlozit notebook pocas hrania, zo spodu by mali byt nasavacie otvory, tie su vsak obycajne dost male a ked sa troska zanesu + cez ne neprejde dost vzduchu vnutro sa ti bude dobre zohrievat
teploty je lepsie sledovat cez program, ktory dokaze zaznamenavat graf neustale, lebo uz len tym ze spravis alt+tab klesne zataz a teploty skacu
a minimalne podla teploty vyfukovaneho vzduchu by si mal urcit ci je pad sposobeny tvojim hw - teplo alebo sw - hra
teploty je lepsie sledovat cez program, ktory dokaze zaznamenavat graf neustale, lebo uz len tym ze spravis alt+tab klesne zataz a teploty skacu
a minimalne podla teploty vyfukovaneho vzduchu by si mal urcit ci je pad sposobeny tvojim hw - teplo alebo sw - hra