Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lisa
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lisa »

Skusky na zbrojny preukaz mozes robit aj individualne. ide o to kolko je ziadatelov. otazky ti moze dat policajt. nie je urcene kolko ich ti da. je to na nom. ak ich neurobis, ides na opravak.
drzim palce.
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eXo »

neviem co je na tom pravda ale na rok 2009 schvalili vraj v BA len dva zbrojaky co neviem, neviem ale totiz sa zmenil zakon a policia ma pravo nedat zbrojak osobam ktore sice splnaju podmienky ale policia ich urci ako nesposobilych... co teraz robia skoro vzdy kvoli rozrastajucemu sa blazneniu par ludi (podsvetie)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

eXo,

kde si k tomu prišiel????
Dva ZP pre celú BA????? To mi príde trochu pritiahnuté za vlasy.....
Aby sme sa rozumeli, zákon sa nezmenil (pokiaľ áno, tak poprosím číslo novelizácie)........ tam sa o "nespôsobilosti" nehovorí..... tam platí "bezúhonnosť" (že dotyčný nebol trestaný) a spoľahlivosť (veľmi plastický pojem...... ale v zásade či nie si ko*ot)
Počul som ale, že v BA (hlavne v Petržalke) ZP sk.A (nosenie zbrane) veľmi neradi vydávajú...... ale zase je to vždy o človeku....... a kde je vôľa, tam je aj cesta........ :!:
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

cize to mam chapat tak ze C-cko je len na to aby som to mal doma v skrinke a sem tam na strelnici.. a a-cko je o tom ze to nosim normalne so sebou kde chcem. .az na par zakazanych miest...
no ja som chcel kupit zbran kvoli noseniu normalne. .v aute a pod. .. samozrejme v uzdre na tele.. inac aku zbran odporucate? co tak glock? ja mam zaostrene na jednu zbran izraelskej vyroby ale desi ma vaha a velkost.. :?
Pinhead
King
King

Skupiny zbrojného preukazu sú nasledovné:
A - nosenie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku
B - držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku
C - držanie zbrane a streliva na výkon zamestnania alebo oprávnenia podľa
osobitného predpisu

Ostatné skupiny menovať nebudem, nakoľko sú pre účely tejto debaty irelevantné....

http://www.hojko.com/post940708.html?highlight=#940708

pozri sa tam, nechce sa mi miliónkrát sa opakovať....

Akú zbraň odporučiť???

To sa nedá tak ľahko povedať........ To máš ako so ženskými, každému proste vyhovuje niečo iné....... Zbraň ti musí proste dobre sedieť v ruke a musíš vedieť s ňou trafiť a zvládnuť spätný ráz, jej veľkosť a hmotnosť ťa nemôžu výraznejšie obmedzovať........ Najrozumnejšie je ísť na strelnicu a tam si vyskúšať čo majú a na základe tejto skúsenosti sa potom rozhodnúť čo a ako.....

Glock????? Je dobrý, ak nie najlepší samozrejme, ale ako som už povedal, v týchto veciach sa musí rozhodnúť každý sám.......
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Masaker napísal:cize to mam chapat tak ze C-cko je len na to aby som to mal doma v skrinke a sem tam na strelnici.. a a-cko je o tom ze to nosim normalne so sebou kde chcem. .az na par zakazanych miest...
no ja som chcel kupit zbran kvoli noseniu normalne. .v aute a pod. .. samozrejme v uzdre na tele.. inac aku zbran odporucate? co tak glock? ja mam zaostrene na jednu zbran izraelskej vyroby ale desi ma vaha a velkost.. :?
Nie. C-cko je na vykon povolania. Na drzanie zbrane a streliva pre ochranu osoby alebo majetku potrebujes B-cko.
Imo, Glock je dobry akurat tak pre CS-ko :D.
MP-446 'Viking' rulezzz. ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

kinjeril napísal: Imo, Glock je dobry akurat tak pre CS-ko :D.
Ja a dvaja kamaráti ideme robiť B-čko cez leto.

Glock je jedna z najlepších pištolí na svete. Ja zvažujem nákup slovenskej
K100
A srdcová záležitosť je ten najspodnejší (s troma drážkami) Colt Python, s ktorým som už mal párkrát česť.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

begbeee napísal:Ja a dvaja kamaráti ideme robiť B-čko cez leto.

K100
A srdcová záležitosť je ten najspodnejší (s troma drážkami) Colt Python, s ktorým som už mal párkrát česť.
Mozem sa spytat, na co su vam vlastne tie zbrane? To budete mat doma v sufliku, keby vas nahodou niekto chcel vykradnut?

//vsak v poho, bagbeee, ja len tak zo zvedavosti, ze co niekoho vedie k tomu, aby mal doma zbran/okrem policajtov, polovnikov a mafianov/ :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Sám za seba ti môžem povedať, že mám od malička k tomu vzťah, mamka chodila športovo strilať z pištolí, často som chodil ako malý medzi strelcov na strelnicu, aj keď sa tomu už nevenuje, stále má doma dvoje také ženské pukačky + dakedy potrebovala aj zbraň na výkon povolania.

A áno, budú doma v šuflíku, občas sa pôjdeš prevetreť na strelnicu, alebo do nejakého opusteného lomu.. a čo je na tom? Presne také zmýšľanie, že zoberiem si kam chcem a budem machrovať pred kamarátmi vedie k nešťastiam a takým ľudom by som zbrane bral, mňa samého vie vytočiť keď vidím o druhej v noci poľovník, že ledva sedí pri bare a na pleci guľa. :evil:
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

begbeee napísal:Ja a dvaja kamaráti ideme robiť B-čko cez leto.

K100
Mas uz zohnane nejake materialy, z ktorych sa budes ucit na skusky? Ja sa stale marne snazim zohnat knihu, v ktorej je to vsetko kompletne napisane, ale vsade su uz vypredane :(
Pinhead
King
King

Chlapi,

Glock je perfektný, K100 má niečo do seba tiež (už len to, že má garantovanú životnosť 50 000 výstrelov), ale osobne nedám dopustiť a najradšej pri sebe nosím CZ 83 v kalibri 7,65 u ktorej oceňujem malé rozmery, 100% spoľahlivosť a vysoký palebný výkon (v zrovnaní s inými zbraňami v tom istom kalibri).....

Pryja,

načo zbrane???? To je predsa prosté, nato, lebo so sebou nemôžem nosiť policajta...... :D

Inak k ZP, tie inštruktážne knižky sú síce zaujímavé, ale za najlepšiu formu učenia sa považujem prečítať si zákon o zbraniach a trestný zákon a porozumieť im.......
Prílohy
Toť moje pistole.....
Toť moje pistole.....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja by som si CZ83 nekupil nikdy ale to je tym, ze ty to mas na ine ucely ako budem mat ja, ale tvoje dovody uplne chapem, ine naroky su na pracovne ucely, ine na sportove ucely a uplne ine naroky ma armada.

Ta K100 ma inac laka aj cenou (16.700 priamo u vyrobcu myslim, p. Kuracina v BB), takmer "nekope" a dlhodobymi skuskami z nej vystreli 112 tis nabojov bez zmeny geometrie a poskodenia hlavne, ma vynikajucu ergonomiu a v silver prevedeni vyzera dobre (napriklad pre mna je dolezity aj vzhlad). Uvital by som verziu s vacsim kalibrom .44 alebo .45 ale to by stratila asi cast svojich vynikajucich vlastnosti. Jedinecnym riesenim je napriklad otocenie hlavne o 35° stupnov po kazdom vystrele.
Existuje aj vo verziach k102 - strelba davkami po 2 K105 automatika - maly samopal, ale take veci nie su nic pre mna.

Dost zle referencie su na CZ100 ale pre niekoho moze byt zaujimava nizkou cenou 10.000, vela zalezi na osobnych preferenciach.

vsimnite si ze takmer vobec nekope
[/url]
Prílohy
K100
K100
Pinhead
King
King

O niečo vyššie som už napísal, že so zbraňami je to ako so ženskými....... Každému vyhovuje niečo iné, každý má odlišné požiadavky a preferencie.... Ja som sa k 83-ke dopracoval po úvahe, že potrebujem niečo malé na celoročné nosenie (teda ako v obleku, tak aj v bunde, tak aj v krátkom tričku cez leto), po tejto úvahe vypadli všetky Full-size pištole (G17, K100, CZ75/85, Walther P99, Beretta 92 a podobne)...... Ďalšie kritérium bolo to, aby som vedel zbraň napriek malým rozmerom dobre uchopiť a zvládnuť..... Tu zase vypadli všetky možné sub-kompaktné a vreckové pištoľky..... Dosť za mi začal pozdávať ruský Makarov, ale odradilo ma ovládanie vypúšťania zásobníku, pre rýchlu streľbu absolútne nepraktické...... A tak som sa nejako dostal k CZ 83, ktoré sú moderne spracované (obojstranné ovládanie, vysoká kapacita zásobníku), cena je viac než priaznivá, a mne osobne sa potvrdila 100% spoľahlivosť a presnosť (to bola alfa-omega).....
Kaliber????? No jednoznačne 7,65mm...... Presné strelivo s dostatočným výkonom a malými rozmermi (čo umožňuje stavať malé búchačky).....

Oproti M1911A1 (kaliber .45ACP), ktorý vlastním tiež je CZ menšia a šikovnejšia, ale M1911A1 to vyvažuje silou a perfektným úchopom, napriek veľkému kalibru (9mm pištole sa môžu strčiť do p...e) je správanie sa pri streľbe ukážkové...... M1911A1 mám hlavne na zábavnú streľbu a občasné nosenie (hlavne teraz, pod viacerými vrstvami oblečenia sa aj väčšia pištoľ lepšie skryje).....

Inak taká osobná otázka, pre tých ktorí si idú robiť ZP sk. B....... A na čo Vám to bude????? Radšej sa posnažte, pošpekulujte a spravte si A-čko...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Musim uznat ze K100 vyzera fakt dobre, ale neviem, da sa z videa nejak "univerzalne" poznat ako velmi kope, nezavisi to ako to vyzera privelmi od strelca? Myslim ako sila v zapesti, styl drzania, mozno sposob upravy. Neviem, zo skutocnej pistole som strielal len asi dvakrat, tak sa pytam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hm, tak jasne ze ked mas ruky ako zapalky a nejaky "medvedí" kaliber .44, .45, nedajboh .50 vo verzii magnum ze ti to bude dvihat ruky az po plecia, na youtube je dost videii so vselijakymi najma zenami co to dostali do cela. Ja som to videl aj osobne na vlastne oci, colt python .357 magnum a 35 rocna baba.
Keby si ale postavil toho isteho strelca a dal mu rozne pistole videl by si rozdiely tiez - tj. zalezi aj na konstrukcii zbrane - a to dost. U K100 to zcasti eliminuje aj ta otocna hlaven , co je myslim patentovane a ina zbran to nema, ale nie som isty, a aj preto dosahuje take vynikajuce vysledky. Nechcem aby to vyznelo ze tu robim neviem aku reklamu ale ja tu zbran radim velmi vysoko. Ale naozaj zalezi na prefernciach, verim tomu keby zbran nosim 10 hod denne odovodnene tak ma zaujima aj vaha, kdezto ked idem 3 x do roka sviatocne na strelnicu a potrebuje "budit dojem" :roll: tak nech si kupi aj Deserta... Druha vec je ked strielas vela - ako myslim fakt vela ze chodis na strelnicu casto, snazis sa drilovat combat tak ta zacne zaujimat aj cena streliva co je dovolim si tvrdit najvyznamnejsia polozka.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme mi je jasne ze u toho isteho strelca sa budu dat vidiet rozdiely, ide mi o to, ci sa da posudit z videa bezneho strelca (povedzme muz 25-35 rokov s niekolkorocnymi streleckymi skusenostami) ako sa to asi bude spravat v mojej ruke.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Urcite sa to da priblizne odhadnut. Vsak daj o aku zbran mas zaujem. Mozno ti niekto poradi.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zatial o ziadnu :) nateraz som teoretik, mozno casom.
Pinhead
King
King

begbeee,

systém uzamykania otočnou hlavňou je používaný na viacerých modeloch zbraní (Beretta px4, Colt 2000 All american, Steyr M1912 a iné), ale J. Kuracina u K100 ho vyšperkoval skoro k dokonalosti, ALE cenou za to je vyššia náročnosť na strelivo..... Glock "spáli" všetko ale táto krásavica nie :(
Z tejto zbrane som strieľal, pozdávala sa mi celkom (dobrý úchop, naladenie spúšte, primeraná presnosť a ako ľavák ocením obojstranné ovládacie prvky)....... Na zbrani vidím ako negatívum rozmery (na skryté nosenie proste moc veľká) a citlivosť na strelivo (opakované problémy so strelivom značky Prvi Partizan a Winchester)......
Nakoľko túto zbraň vlastní jeden priateľ mal som možnosť z nej nie raz strieľať. S určitou dávkou patriotizmu (je predsa slovenská) poviem, že zbraň je to vynikajúca a pokiaľ sa podarí vylepšiť spoľahlivosť, môže bez problémov konkurovať Glocku.....
Čo sa týka mňa osobne, pokiaľ by som rozmýšľal nad zbraňou veľkosti Full-size, pripadali by len dve alternatívy buď Glock alebo K100.....
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

kinjeril napísal:Nie. C-cko je na vykon povolania. Na drzanie zbrane a streliva pre ochranu osoby alebo majetku potrebujes B-cko.
Imo, Glock je dobry akurat tak pre CS-ko :D.
sak ja hladam aj alternativi.. mne sa paci aj K105 al. aj starsia K100..
ale oko mi skuli po deserte.. len trosku viac sporit nan treba.. a neviem ci .50ae je legalny v SR tak asi .357..
inac kamarat ma taurus .357 a je to dost fajny kanon..
Napísať odpoveď