ale no, nie je to je vinaades napísal:je to borec
Krvný tlak
co ja viem tak ziadne...bell napísal:a mas nejake neziaduce ucinky ?
//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2008, 22:58 )
no ti poviem...nic nie je lepsie ked si tak pomalky vykracujes po chodniku...a sa ti tak zvysi tlak ze sa hned obzeras kde je nejaka lavicka popripade uz ma kamosi pridrziavaju aby som tam nespadol...je to fakt vyhra...ades napísal:je to borec
a napise mi niekto aka je to esencialna HT?...alebo aspon odkaz kde si to precitam
esencialna hypertenzia je vysoky krvny tlak neznameho povoduPeter15 napísal:no ti poviem...nic nie je lepsie ked si tak pomalky vykracujes po chodniku...a sa ti tak zvysi tlak ze sa hned obzeras kde je nejaka lavicka popripade uz ma kamosi pridrziavaju aby som tam nespadol...je to fakt vyhra...
a napise mi niekto aka je to esencialna HT?...alebo aspon odkaz kde si to precitam
imho nie je tazke diagnostikovat esencialnu HT, ale vylucit sekundarnu HT, kde je znama pricinaPeter15 napísal:aha..vdaka...tak je to mozne....lebo kardiolog sam nevie od coho to mam
v tvojom veku by som to tipla na tu sekundarnu, ale kardiolog ta musel dobre vysetrit aby vedel jednoznacne, ze je to esencialna HT
ale vysoky systolicky, diastolicky je v norme. alebo sa mylim? ako priklad sa udava 140/90bell napísal:esencialna hypertenzia je vysoky krvny tlak neznameho povodu
bell: sekundarna? z coho? pise sice, ze fajci, no v 19 fajcia 2/3 ludi. sportuje (ak to teda nebude sach), ja teda neviem, ale skor by som sa priklonil k tej esencialnej. ale zase ked to vravis ty, predsa len toho vies viac
edit: aha pises, ze echo ok, tak srdcova vada to zrejme nebude
tak neviembell napísal:imho nie je tazke diagnostikovat esencialnu HT, ale vylucit sekundarnu HT, kde je znama pricina
v tvojom veku by som to tipla na tu sekundarnu, ale kardiolog ta musel dobre vysetrit aby vedel jednoznacne, ze je to esencialna HT
lebo ma poslal aj na ine vysetrenia...bol som na ocnom...tam nic nenaslo...isiel som na nefrologiu...tam tiez nic nenasli...a kardiolog mi robil aj ECHO...a vsetko v poho..