nestastny pokus o rozdelenie disku

Informácie o software, ankety...
Mimo
Amateur
Amateur

nestastny pokus o rozdelenie disku

Príspevok od používateľa Mimo »

Moj problem je asi taky:
-chcel som rozdelit disk tymto sposobom
-mal som v plane zmesnit disk C (vista) a zväcsit disk D, ale bola tam len moznost vytvorit dalsiu particiu zo ziskaneho miesta, tak som sa rozhodol, ze to radsej spravim nejakym programom (napr. Partition Magic), znemy velkosti particii som v zavere nukladal
-po opatovnom spusteni visty, system nenabehol, nemoze sa nacitat, stale hlasi chybu
-obnova systemu nefunguje, pretoze nie su k dispozicii subory na obnovu, hlasi, ze mam skusit spustit rstrui.exe /OFFLINE: C:/Windows ,ale takisto nenajde ziadne subory k obnove, mam len disk(particiu) X:[RECOVERY], ktora neviem akym sposobov vznikla:)))
-skuskal som cez prikazovy riadok spustit diskpart.exe pomocou, coho mozem vidiet povodne particie, ale nejako ich nemozem dat do povodneho rezimu ONLINE alebo "spristupnit" povodnu velkost C:

Dufam, ze som to v skratke zhrnul:)) ak by niekto mal nejaky navrh budem rad na vsetky reakcie.
A este dolezizty dotaz: chcem sa dostat k datam, ktore su ulozene na disku; riesienie typu preinstalovat vistu/xp mi nevyhovuje, kedze mi ide o data na disku..

DAKUJEM
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Hmm ... daky data recovery program, alebo take nieco. V podstate mam divny pocit, ze si zmenil fat tabulku a vdaka tomu mas vsetky data nepristupne. Pre laika je jedina moznost vsetko pekne sformatovat.

Teda nevidim vobec do Vist, ale neviem o moznosti vytvarania particii bez formatovania particie z ktorej bola vytvorena a formatovania particie ktora bola vytvorena.

Skus ale zgooglit programy, co ti vyflusnu subory aj ked si napriklad zmenil fat tabulku, malo by nieco take existovat.

Az nabuduce budes vytvarat particiu tak vedz, ze particia z ktorej vytvaras a takisto aj ktoru vytvaras, bude musiet prebehnut formatom, cim prides o vsetky data a ked som tak zbezne pozeral to video, tak ta to tam aj varovalo. Nabuduce viac citaj ked sa pustas do akcii, ktorym nerozumies.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Vyber disk, zanes ku kamosovi, skopiruj si data co potrebujes a sformatuj to, nebude to jednoduchsie?
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Vyber disk, zanes ku kamosovi, skopiruj si data co potrebujes a sformatuj to, nebude to jednoduchsie?
Ak vytvoril z existujuceho disku particiu ? No ano nepocital som s tym, ze si zparticioval len systemovy disk a data mal ne nedotknutom disku, kedze zjavne nevie moc co robil...

Ak ale skutocne si mal particiu C a D a povedzme C bola systemova na D mas vsetky dolezite data a ty si particioval len C, tak ano, doniest ku kamaratovi a skopirovat cele D bude riesenie.

(jo vidim, ze som ten post neprecital poriadne ...)

Ano ak mas dolezite data len na D tak ma Gangy pravdu :D
Gangy
Darca
Darca

Ak ma aj dolezite data na systemovej particii rozhodne by som ich obnovoval na inom pc kde by bol poskodeny disk len slave. Tak ci tak vacsina programov na recovery potrebuje data obnovovat na inu particiu, najlepsie iny disk.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No to ma pravdupovediac vobec nenapadlo, ze sa nestaci na tie data dostat, ale ich aj niekam dostat :D

No aj tak, stale to je bud Recovery Program alebo format :)
Mimo
Amateur
Amateur

Dalsi dotaz je, ze to riesim na notebooku:))

Pomocou programu Magic Partition som particioval aj disk, kde bol ulozeny system a nebol s tym problem, nic sa neformatovalo..

Pri pokuse o rozdelenie v tom manageri som zmeny neukladal a po restarte mam len X:[RECOVERY] namiesto C: a D:
Gangy
Darca
Darca

Tak by som si dal nejaky live windows na usb a riesil to s nim. Spustil by som win, nainstaloval nejaky recovery program, pripojil externy disk a obnovoval.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nabootuješ nejaký linux live cd, skopíruješ čo potrebuješ z c: do d: potom z oddielu c: spravíš zálohu do d: /najlepšie s dd/ a môžeš sa s tým hrať a stále obnoviť ked sa nieco nepodari a skúsat aj tisicty krat kym sa to nepodari. Je možné, že stačí označiť win particiu ako aktivnu, obnovit mbr win instal diskom a pôjde to.

Ked je to notebook aj sata a nerozpoznava ti to nič tak existuje systemrescuecd s najnovsim kernelom s tym to pôjde určite, tam je aj gparted a testdisk a pod.
Mimo
Amateur
Amateur

Cesar napísal:Nabootuješ nejaký linux live cd, skopíruješ čo potrebuješ z c: do d: potom z oddielu c: spravíš zálohu do d: /najlepšie s dd/ a môžeš sa s tým hrať a stále obnoviť ked sa nieco nepodari a skúsat aj tisicty krat kym sa to nepodari. Je možné, že stačí označiť win particiu ako aktivnu, obnovit mbr win instal diskom a pôjde to.

Ked je to notebook aj sata a nerozpoznava ti to nič tak existuje systemrescuecd s najnovsim kernelom s tym to pôjde určite, tam je aj gparted a testdisk a pod.
Chlapi dik za tipy:))
Volim tu variantu s linux live cd ale zaujimalo by ma ci mi najde moje disky C: a D: ? V prikazovom riadku pomocou diskpart mam zobrazene particie a zvazky nasledovne:
Obrázok

Obrázok

Konkretne by som chcel obnovit "Svazek 2" co bolo moje C: ale kedze je tam RAW naniesto NTFS, tak ci to nebude problem?
Cesar
Addict
Addict

Keď tam napíšeš startx tak sa spusti aj graficke rozhranie, pozrieť sa tam s gparted alebo skús s vista instal dvd / prikazovy riadok

bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr

Keď si ten oddiel vymazal tak už len nejaký ntfs recovery software, nejaký warez alebo zo sysrescd ten testdisk.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

heh toto spravilo mne na xp ked som c zmensoval a vytvaral particie. a to ze len dalsiu particiu mal si dat aby to miesto bolo na konci disku a bolo unalocated potom po dokonceni si mal uz len dat d a pridat k nemu to volne meisto, ale k problemu: ja som hodil cd od winu nacitalo opravilo a isiel v pohode ale radsej mam vistu,.
Mimo
Amateur
Amateur

Cesar napísal:Keď tam napíšeš startx tak sa spusti aj graficke rozhranie, pozrieť sa tam s gparted alebo skús s vista instal dvd / prikazovy riadok

bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr

Keď si ten oddiel vymazal tak už len nejaký ntfs recovery software, nejaký warez alebo zo sysrescd ten testdisk.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
Po bootovani a som dal "Try Ubuntu without any change to your computer" a pri nacitani naslo nejake chyby a hodilo ma len do kolnzoly, kde pise (initramfs) a prikaz startx nefunguje. Ako sa inak dostanem do grafickeho rozhrania?
Cesar
Addict
Addict

Predtým, čo dáš Enter na to Try... stlač F4 tam safe graphics mode a tak, ak ani tak tak ešte + F6 a niektorú z tých možnosti.
mikimr
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

odpoved

Príspevok od používateľa mikimr »

najskor citam potom robim taketo zasahy do systemu. TO by si vedel ze vista a partition magic sa moc nemusia a najbezpecnejsi program aj na xp JE Acronis Disk Director

Skus to cez partition spojit to povodneho stavu ak to pojde ale podla vsetkeho ostava len zachranit data a format
Cesar
Addict
Addict

Vista a Partition Magic je nebezpečná kombinácia. :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak je to este aktualne tak odnes disk ku nejakemu kamaratovi ktory si na svoj PC nainstaluje toto:
- GetDataBack for NTFS 2.31
a pomocou tohto programu obnovi a vytiahne odtial subory ktore este neboli zmazane.
Inac to odtial nedostanes. Na nejaku obnovu Windowsu zabudni na to si mal mysliet skor a zalohovat si system napriklad pomocou Acronis True Image.
Napísať odpoveď