RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

joejoe napísal:co tam vsetko je co znamena ze 6 kanal ?

2 kanal - hore dole doprava dolava
4kanal - -||- rychlost naklonost
6kanal- to co boa sa este da ? tempomat ? :lol: :lol: :lol:
Piaty velmi casto patri zatahovaciemu podvozku a siesty brzdiacim klapkam na vetroni, pripadne vztlakovym na normalnom lietadle. Siedmy potom vztlakom na vetroni a napriklad svetlam na normalnom, atd... vyuzitie sa vzdy najde :) Bezne sa predavaju 12 kanalove supravy, ale to je uz pre makety, obycajne lietadlo si vystaci so 6 kanalom uplne v pohode, 4 kanal je taky zaklad.
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

GothaR, thanks, lietadlo vyzerá suprovo, kde si ho kúpil a aký máš k nemu ovládač ak sa smiem spýtať ?

čo sa týka toho simulátora, oplatí sa asi aj pre lietadlo nie ?

čo sa týka môjho rozhodnutia, rozmýšľam aj nad lietadlom :)

inak to tvoje je také, že ho hodíš alebo ono vzlietne ? lebo má kolieska ...

a ešte ak sa smiem spýtať, čo stálo.
Gothar
Moderátor
Moderátor

olihope napísal:GothaR, thanks, lietadlo vyzerá suprovo, kde si ho kúpil a aký máš k nemu ovládač ak sa smiem spýtať ?

čo sa týka toho simulátora, oplatí sa asi aj pre lietadlo nie ?

čo sa týka môjho rozhodnutia, rozmýšľam aj nad lietadlom :)

inak to tvoje je také, že ho hodíš alebo ono vzlietne ? lebo má kolieska ...

a ešte ak sa smiem spýtať, čo stálo.
Simulator sa oplati vzdy, pretoze ta technika vo vzduchu je uz trochu drahsia :)
Svoje lietadlo som kupoval cez modelbazar.cz, stalo tusim 6000 Kc kompletne vybavene, treba este dokupit vysielacku.
Vysielacku este nemam, ale rozmyslam nad Hitec Optic 6 alebo Eclipse 7, pripadne este 2,4 GHz Futaba T6EX, kedze 2,4 GHz je bezpecnejsia technologia.
btw to liedatlo startuje zo zeme (ma 5,5 kg a rozpatie skoro 2m, takze z ruky by to bol dost problem :D ), najlepsie mu vyhovuje asfalt.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Ja by som ti odporúčal niečo lacnejšie, pretože prvý model určite niekde rozfliakneš... A za simulátor si sadni aspoň na 30min denne...

GothaR vravel si, že máš Aero Fly Pro Deluxe ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

GIGABYTE napísal:Ja by som ti odporúčal niečo lacnejšie, pretože prvý model určite niekde rozfliakneš... A za simulátor si sadni aspoň na 30min denne...

GothaR vravel si, že máš Aero Fly Pro Deluxe ?
Ano :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

A máš ho aj nakalibrovaný, pretože ja mám ten problém, že mi motor stále beží na plné otáčky a nemôžem to vôbec nakalibrovať...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aky mas k tomu ovladac? Hod sem screen z controls, tam sa to da vsetko presne nastavit.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ovládač od Art Tech
Prílohy
Bez názvu 2.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Sorry za mozno primitivnu otazku, ale chcem si byt isty: ked pohnes plynovou packou, tak sa hybe ktory cerveny obdlznik dole?
//pripadne mi napis SS, nech tu zbytocne nerobime bordel
///vyriesene
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MarkAurel »

ma tu niekto 6kanal rc vrtulnik daky belt cp/honey bee king 2/Trex 450 alebo daky podobny? rad sa dozviem nieco nove pripadne si poradime navzajom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

MarkAurel napísal:ma tu niekto 6kanal rc vrtulnik daky belt cp/honey bee king 2/Trex 450 alebo daky podobny? rad sa dozviem nieco nove pripadne si poradime navzajom.
Osobne nemam....ale zaujimam sa o honey bee 2 king....vlastnis taky? Ked an otak by som rad vedel nieco viac :)
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ano vlastnim HBK2 no uz po dost rozsiahlej prestavbe z povodnej klasickej verzie. Pouzivam 2.4GHz Spektrum DX6i.

Ide o 6kanal vrtulnik, momentalne sa predava uz aj v 2.4GHz verzii alebo klasika 35MHz, alebo v karbonovo-hlinikovom prevedeni. motor ma len jeden a zadny rotor je pohanany remenom ktory je vedeny chvostovou trubkou. Je to dobra volba aj kvoli dostupnosti nahradnych dielov a tuning dielov. Na SK su vsak tieto vrtulniky predrazene, a z velkym rozdielom ho kupis zo zahranicia. forum o vrtulnikoch samozrejme v anglictine odporucam heliguy .com

Ak este nieco opytaj sa. Na SK je to ohladne informacii o rc vrtulnikoch poslabsie co aj po stranke o nastaveniach a tak, ale vieme si poradit.
Prílohy
DSC00058.JPG
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hm, som vobec nevedel, ze to je 6 kanal, som si stale myslel, ze iba 4.....
heliguy,com poznam, da sa tam aj nakupovat....no neviem ci sa ja toho dozijem....velmi sa mi ta HBK2 paci, ale nemam momentalne peniaze....inac kolko stala teba? A kde si ju kupoval?
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ja ju mam uz rok je z holandska, stala s postou 6tisic, uz sa da aj lacnejsie, momentalne je uz HBK3 ale nepaci sa mi a v podstate ziadna zmena
olihope
Medium Star
Medium Star

Chcem sa spýtať, nejaký simulator, nikde som nenašiel aký soft je tam .... lebo ten phonetix rc a ten druhý čo vravel GothaR, tak obidva stoja cca. 100Eur vo vasilku :) :oops:

Tak ako teda ? S čím sú dodávané klasické simulátory a ktorý mám zobrať 4kanálový s dobrým softom ?

hcem sa spýtať, je možné, že to má 6 kanálov ??

http://www.helipal.com/honey-bee-king-2 ... 3godQFFXDQ

alebo odporučíte nejaký iný bližší shop (povedzme nemeckoa alebo podone ...)

thx :wink:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nepoznáte niekto neaký lacný zahraničný shop kde sú lietadlá ? Prípadne autá ? :)

rcmart.com poznám...
olihope
Medium Star
Medium Star

skús www.hobbycity.com snáď pomohne, ináč k môjmu predchádzajúcemu príspevku, tak čo aký ovládač poradíte ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No dobre simulatory su drahe, ja som zvazoval ClearView RC: http://rcflightsim.com/
Kupuje sa online, je celkom lacny a podporuje aj joysticky, cize s ovladacom nebudes mat problem. Ja mam 4 kanal protech, priamo do usb. Link som tu uz na neho kdesi daval :) Ale inak to je podla mna jedno, hlavne aby as to podobalo normalnemu ovladacu.
Inak k drahsim simulatorom mas bud interface kabel na pripojenie normalnej vysielacky alebo originalny usb ovladac, to sa vybera pri objednavke.

//GIGABYTE: presne tak, ovladac k pocitacu nemusi byt high end, ide hlavne o zvyknutie si na ovladanie dvomi packami. Az skutocna RC suprava by mala byt na urovni, pretoze ked mas dost kanalov, tak ju staci vymenit az ked sa pokazi, co je pri beznom pouzivani velmi dlha doba, kedze sa lieta tak 2krat do tyzdna po 2 hodiny a aj to iba v lete :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Je to proste jedno, nie zase neaký šmejd a ani nič do vitríny, ako som spomínal ja mám ovládač za 1 200,- k nemu som mal FMS simulátor, stiahol som si Aero Fly Pro Deluxe, GothaR mi to pomohol celé nakonfigurovať začo mu veľmi pekne ďakujem :) (Taktiež mám ovládač priamo do usb...

Inak práve uvažujem, že by som na jar/leto zobral neaký model, niečo popozerám a uvidím či nájdem neakého fešáka/fešandy.. No a možno nie ešte chcel zalietať a poriadne zabehnúŤ ten môj skylark :?

//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2008, 0:18 )
Hmm no takže teraz som sa stretol s pojmom ARF / RTF čo znamenajú tie skratky, žeby elektro / spalovák ? Čo znamená ktorá ? :)
olihope
Medium Star
Medium Star

OK, poradte ktorý simulátor:

http://eshop.modelhobby.sk/product_info ... j2ta98kpf0 mod 1
http://eshop.modelhobby.sk/product_info ... j2ta98kpf0 mod2

aky je tam rozdiel ?

alebo

http://www.starmarket.okshop.eu/simulator-p-25.html

alebo dačo iné ? hlavne nech funguje a nech je good... alebo poradte iný ako vy poviete.

Thx
Napísať odpoveď