Orange Internet Express a faktura za 13 000sk

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Orange Internet Express a faktura za 13 000sk

Príspevok od používateľa Andr3w »

Caute,

Obraciam sa na vas ohladom vasho nazoru na tuto uzasnu vec od Orangu.

Zacnem asi takto:

Pocas dvoch rokov som vyuzival Orange internet express s predplatenymi 3500MB a tym ze po prekroceni tychto dat dojde k obmedzeniu rychlosti na 64kbit. Zmluva bola ukoncena 15.11.08 avsak internet sa platil i po tejto dobe tak ako to hovori aj zmluva ze je nutne osobne prist az potom sa zmluva zrusi. Pracujem v CZ a moji rodicia vyuzivaju internet malo preto som sa rozhodol ze sa internet zmeni na Orange Internet Start kde je obmedzenie 1500MB a po prekroceni je za kazdy MB uctovanych 1.20sk. Ja som do predajni v Orangi prisiel 16.12.08, moje fakturacne obdobie zacina vzdy v 15den v mesiaci cize som prisiel ako keby po. 16.12 bol spraveny dodatok k zmluve stym a dokonca aj ustnym potvrdenim od pracovnicky orangu ze novy internet orange internet start bude aktivny az 15.1.2009 co mi prislo celkom logicke uz len z toho dovodu ze som bol aktivne este na orange internet express. Zial dnes t.j 29.12.08 mi prisla sms do modemu o zaplateni faktury vo vyske 13000sk z dovodu prekrocenia limitu dat, na tom som hned volal do orangu kde mi prva operatorka vysvetlila ze je to nejaky poplatok ale ani sama nevedela o co ide proste ze to treba zaplatit a ak nezaplatim internet zablokuju. Hned sa mi to nezdalo preto som zavolal este raz v dufani ze mi to zodvihne niekto kto sa bude tomu aj kus rozumiet, dalsia operatorka mi povedala ze jej je to luto a ze je pravdepodbne chyba na strane predavajucej pretoze mi podala zle informacie a danej sluzbe a povedali mi ze sa to bude reklamovat takze spisala s mojim ustny zvolenim reklamacni list kde som jej vsetko vysvetlil. Tak to snad uspeje, dokonca mam aj stale ulozene smsky v modeme kde je jasne napisane ze orange internet start bude aktivovany az ku dnu 15.1.2009 tak fakt neviem preco mi poslali tuto fakturu. neni to vlastne faktura ale informacna sms s cislom uctu, ciastkou a VS.
Ak by ste mi mohli este nejako poradit co by som mal urobit bol by som vam vdacny resp.ako este postupovat pretoze sa jedna o dost velku ciastku a hlavne 2.1 09 odchadzam do CZ. dakujem
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

ORANGE je strašny SHIT mna tiež tak podobne osrali len to nerobilo taku čiastku ako u teba. Treba aby si mal čo najviac papierov atď že to je tak ako hovoriš lebo čo oni nevidia na papiery to musiš ty zaplatiť! (ja som doplatil na to že ked mi niekto povie že niečo zruši tak to je zrušene až na to že tu na predajni to bolo zrušene aj po pol roku ale v BA v centrale tam to nemali nikdy zrušene) maju tam bordel a nato som doplatil :twisted:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

toto ma dosť zaujalo:
neni to vlastne faktura ale informacna sms s cislom uctu, ciastkou a VS.
pozeral si to číslo účtu či vôbec patrí orangu? To ti aj ja môžem takú sms poslať s mojím číslom účtu. Neverím že by orange takúto sumu žiadal len na základe sms, určite by došla faktúra (možno len dojde neskôr, ale je to podla mňa dosť divné)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

je to skutocne od orangu, resp. prislo to z cisla 905, fakturu klasicku papierovu ocakavam niekedy do konca tyzdna...fakt neviem asi mi neostava nic ine ako to zaplatit, btw v zmluve som nic nenasiel co by sa tohoto tykalo ze od kedy je platna nova sluzba...hlavne mi to pride dost nefer ze 29.12 pride ze musis zapltit 13 litrov a mas na to 2-3dni inac ta odpoja..fakt uzas
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Treba zobrať všetky papiere, zmluvy, maily a podklady a ísť ich presvedčiť, že chybu spravili oni. Najlepšie niekde na centrálu alebo aspoň do väčšej pobočky a vybavovať to s niekym iným, ako blondínkou, čo vie akurat ktorý telefon je za korunu (žiadať si kompetentného, čo ti pomože problem vyriešiť).
Treba ich predsvedčiť, že chybu urobili oni a ty za to nebudeš platiť 13 000. Našťastie na tieto firmy ešte ako-tak platia média, takže v prípade núdze sa nimi treba ohnať.
Moja mama tak vyriešila pol roka trvajúci problem s poistkou v kooperative. Stale ju odbíjali, vedúci je zaneprázdnený. Ok. Volam do jojky, do pol hodiny tu su. A už to šlo ako po masle :D
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dik za radu:)

btw mam viac info..

odo dna 29.12 kedy mi to prislo aby som to zaplatil tak som volal na linku 905 uz asi 15x :) stym ze im v kuse hustim do hlavy ze je to ich chyba a nie moja...dokonca dnes som si vytiahol fakturu ktora je zaplatena do 14.1.09 stym ze je to za ten stary net resp.program ktory som mal doposial cize dalsi dokaz k dobru ze je chyba u nich. Proste prisla faktura na OI expres nie na ten start tak ako to ma aj byt. Dnes prisla ani nie ze faktura ale take vyrozumenie o tom ze treba zaplatit 13000sk ale prislo to bez dokladu, a bez samotnej zlozenky proste len tak na papiery kde je nejake cislo uctu a podpis samozrejme prefoteny proste taky papier, doklad ktory sa posiela asi hromadne...su tam kecy o odpojeni ale fakt ma to vobec netrapi..dnes som opet volal opet inej vznesej operatorke a tato bola celkom ochotna a povedala ze mi osobne zavolaju ako dopadla reklamacia, jedno je vsak iste ze to nezaplatim a pri troske zdraveho rozumu a prejdeni si vsetkych skutocnosti by to nezplatitl asi nikto ked je to aboslutna hlupost to co chcu.
Este sa vratim ktym operatom...cca 3 co som im volal ma uistili ze to treba proste zaplatit..ok fajn...len jedna jedina s mojim ustnym suhlasom spravila reklamaciu a bola fakt aj prijemna co sa tyka komunikacie...dalej som narazil na jednu este v pondelok co mala asi kramy a spravala sa cez telefoon asi takto: je to vasa chyba, mate si na to davat pozor ja vam nepomozem atd..proste hroza...potom som sa dovolal este jednemu chlapovi ktory mi dal dokonca priamo cislo do kancelarie kde sa vybavuju a riadia zmluvy to vsak tie uzasne operatorky samozrejme nevedeli a ked som sa ich opytal ze ci ma mozu niekde prepojit odpovedali ze nie ze toto je maximum...ako fakt lol ked je nejaky problem tak treba volat a vzdy vam povie kazdy nieco ine, dokonca to vyzera tak ze niekedy vam budu ochotny aj pomoct, vid spisanie reklamacie a prepojenie na ludi ktory sa tomu priamo venuju...btw to cislo co som dostal tak tam ma pani ubezpecila aby som zatial nic neplatil ze oni mi zavolaju a daju mi vediet...tak cakam:)
btw internet pouzivam dalej pretoze do 14.1.2009 je zaplateny a to cez ten povodny program orange internet express kde po prekroceni limitu dat este nie je nic spoplatnene...ak budu problemy fakt pouzijem nieco ako ste aj vy spominali a to ten tah s mediami:))
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

ked je nejaky problem, treba ist priamo do spolocnosti a nie riesit veci a reklamacie cez telefon, taketo veci sa riesia cez osobny kontakt. a to ze ti vybavila nejaku reklamaciu cez telefon, s tym by som si nebol isty. Mas potvrdenie, ze si nieco reklamoval ? abo ze naozaj spisala tu reklamaciu ? co vies ci vtedy nelustila akurat tak krizovky. tak neries cez telefon a uz vobec nie cez operatora(-ku) ale zober sa do pobocky a tam ich zjazdi.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

to mas pravdu...ta reklamacia tam ale je mi to potrvdili ti operatori ktorym som volal potom ze je to tam, neviem ako proste mi povedal ze je to tam zazanamenane a dokonca mi tu reklamaciu aj precitali co pisala ta zenska den predtym...tak to tam snad je ale urcite sa tam vidam aj osobne ale este si pockam na telefonat resp.ma vyjadrenie od tych co maju na starosti tu reklamaciu pretoze si myslim ze by mi to iste povedali aj priamo v orangi v predajni ze sa caka na to momentalne..
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

tak ked ti tu reklamaciu precitali aj ini ludia, tak potom by tam naozaj mala byt. no nic ine ti neostava len cakat a urcite nic neplat.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

asi tak...zatial sa nikto neozval tak uvidime...urcite to nezaplatim uz len koli tomu ze faktura je do 14.1.09 normalne zaplatena stym ze na fakture je uvedeny este stary program orange internet express t.j bez obmedzenia resp.po prekroceni ti maximalne znizia rychlost..urcite napisem ked budem vediet daco nove

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 11:18 )
Tak nakonieco to dopalo dobre:) chalpci z orangu poslali dobropis na uvedenu ciastku, samozrejme nie v plnom rozshahu ale ziadna tragedia, naviac som zaplatil asi o 500sk co som uz neriesil, nakoniec preco aj ked povodne som mal zaplatit vyse 13000sk :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mne sa to tiez stalo ... Taktiez som bol v Cechach bez internetu. Tak som vyuzival 3G Huawei Modem a bol som tam pripojeny denno denne
Po tyzdni dosla SMS Upozornujuca ze mam fakturu vo vyske 12000Sk

Neskor mi to stiahli na 3000Sk ... s tym ze v Zahranici sa plati aj za dobu pripojenia nie len stiahnute data. A to dost slano.
Cize mi odratali poplatok za dobu pripojenia a nechali mi len poplatok za stiahnute data zo zahranicia.
Cize bacha na to ... Orange 3G sa oplati len na Slovensku ... Akonahle ides mimo tak su to strasne palky.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nj to verim, net cez roaming by som fakt neriskoval, hlavne nie cez orange...v kazdom pripade som rad ze to skoncilo a tu nezaplatenu faktutu na 13000sk si odlozim ako upozornenie ze ked budem o 2 roky podpisovat zmluvu urcite to nebude v orangei
Napísať odpoveď