RC - Vselico na dialkove ovladanie
-
MarkAurel
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Blade CP skus predat na hyperinzercia.sk v sekcii hobby-modelarstvo, vela ludi si mysli ze hned bude lietat ale je to dost zlozite lietat s vrtulnikom, preto najprv treba akotak zvladnut simulator.
tu je kopa simulatorov ovladacov a usb kablov za super ceny, 1libra je okolo 32SK
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories
tu je kopa simulatorov ovladacov a usb kablov za super ceny, 1libra je okolo 32SK
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories
Ovládače sú tam cca. po 300Sk, lenže keď si započítame k tomu transport + 100Sk minimálne to máš 400 bez záruky a nie je nové ale to by nemalo vadiť.
Ja som radšej za 8stovák objednal z košíc + 100Sk dovoz.
inak potom na lamkách sosnam rc phonetix napr. a dam ovládač a lietam ? lebo to bude asi lepšie ako to e-sky alebo fms simulátor že ?
Ja som radšej za 8stovák objednal z košíc + 100Sk dovoz.
inak potom na lamkách sosnam rc phonetix napr. a dam ovládač a lietam ? lebo to bude asi lepšie ako to e-sky alebo fms simulátor že ?
No podla ohlasov na zahranicnych forach je to uz v podstate jedno, ktory z nich si vyberies, obidva su na vysokej urovni. AFPD akurat chybaju niektore funkcie, ale fyzika je tam zvladnuta dobre.GIGABYTE napísal:Odporúčam ten realflight, prípadne Aero Fly Pro Deluxe, ale skôr RealFlight.. Tento simulátor ma fakt dostal..Len tam neviem vzlietnuť s helikoptérou
K tomu vrtulniku - tusim sa tam nastavovali este otacky motora, tak sa na to skus pozriet v controls, mozno tovsak uz potrebuje 6 kanal...kedze v AFPD si to vzdy nastavi otacky motora na max a tym padom to tam nepotrebujes ovladat.
no tak to je už jedno či ten prvý alebo druhý simulátor, hlavne nech je
//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2008, 22:24 )
OK, ludia
Môžete teda poradiť rc helinu, ovládač onedlho príde a chcem mať už helinu a spíšem moje požiadavky, a snáď pomôžete
Takže požiadavky ku kúpe helikoptéry
Požiadavky
RTF 4kan. Helikoptéra - Ready to fly alebo RFT 95% a viac (Pri niektorých modeloch sa to udáva, že ho treba poskladať do istej miery ale všetky súčiatky sú v balení.)
Diaľkové ovládanie 4kan. ideálne ak by malo 2,4GHz frekvenciu kvôli bezpečnosti, a v niektorých som videl aj taký disply s dosahom - dávam taký do prílohy, na prezrietie. V usa ju máte za 170Dolárov v RTF prevedení: http://www.helipal.com/walkera-hm-4g3-h ... ition.html
Dosah cca. 1Km - vo voľnom priestranstve bez rušenia ~ Pokiaľ dovidím
Doba lietania minimálne 10minút ideálne však 15minút, najradšej by som bol ak by bola baterka Li-ion alebo Li-pol - najlepšie Li-pol. Ale nemusí byť.
Odolnosť taká, aby som nemusel hneď kupovať nové diely, čiže niečo už budem vedieť zo simulátora ale aj tak ; )
Začiatočník frendly ~ Aby nebol ťažký, že by v prípade pádu nespravil zdravotnú ujmu, aby prežil "jemné pristávanie na tráve", aby som ho nemusel montovať a montovať črevá, rád by som bol ak by bol spoľahlivý a pre začiatočníka vhodný.
Outdoor OK Nie ako tie pi***** ktoré majú infra a vonku si s nimi nezalietate : / dobré by bolo keby im zima neublížila, lebo by som chcel riadiť aj v zime
Max. Cena: 5000,-Sk ~ 165.97 €+ / - 500,-Sk ~ 16.60 €
Ďakujem pekne, môžete posielať linky na RC modely, nebránim sa ani zahraničným produktom, veľmi ma to zaujíma, a páči sa mi to ako hobby, už som aj videl jedného chalana s vrtulníkom a celkom sa mi to páčilo, jasné že som ho neriadil, proste niekto z ulice...
V podstate nech to je prístupné pre neplnoleté dieťa čiže nie nejaké benzináky inak dnes som videl helinu za 40litrov fantasticky vyzerala
Aby to dokázalo riadiť dieťa ktorá má 15rokov, a celkovo nech je príjemné a OK
Ďakujem
//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2008, 22:24 )
OK, ludia
Môžete teda poradiť rc helinu, ovládač onedlho príde a chcem mať už helinu a spíšem moje požiadavky, a snáď pomôžete
Takže požiadavky ku kúpe helikoptéry
Požiadavky
RTF 4kan. Helikoptéra - Ready to fly alebo RFT 95% a viac (Pri niektorých modeloch sa to udáva, že ho treba poskladať do istej miery ale všetky súčiatky sú v balení.)
Diaľkové ovládanie 4kan. ideálne ak by malo 2,4GHz frekvenciu kvôli bezpečnosti, a v niektorých som videl aj taký disply s dosahom - dávam taký do prílohy, na prezrietie. V usa ju máte za 170Dolárov v RTF prevedení: http://www.helipal.com/walkera-hm-4g3-h ... ition.html
Dosah cca. 1Km - vo voľnom priestranstve bez rušenia ~ Pokiaľ dovidím
Doba lietania minimálne 10minút ideálne však 15minút, najradšej by som bol ak by bola baterka Li-ion alebo Li-pol - najlepšie Li-pol. Ale nemusí byť.
Odolnosť taká, aby som nemusel hneď kupovať nové diely, čiže niečo už budem vedieť zo simulátora ale aj tak ; )
Začiatočník frendly ~ Aby nebol ťažký, že by v prípade pádu nespravil zdravotnú ujmu, aby prežil "jemné pristávanie na tráve", aby som ho nemusel montovať a montovať črevá, rád by som bol ak by bol spoľahlivý a pre začiatočníka vhodný.
Outdoor OK Nie ako tie pi***** ktoré majú infra a vonku si s nimi nezalietate : / dobré by bolo keby im zima neublížila, lebo by som chcel riadiť aj v zime
Max. Cena: 5000,-Sk ~ 165.97 €+ / - 500,-Sk ~ 16.60 €
Ďakujem pekne, môžete posielať linky na RC modely, nebránim sa ani zahraničným produktom, veľmi ma to zaujíma, a páči sa mi to ako hobby, už som aj videl jedného chalana s vrtulníkom a celkom sa mi to páčilo, jasné že som ho neriadil, proste niekto z ulice...
V podstate nech to je prístupné pre neplnoleté dieťa čiže nie nejaké benzináky inak dnes som videl helinu za 40litrov fantasticky vyzerala
Aby to dokázalo riadiť dieťa ktorá má 15rokov, a celkovo nech je príjemné a OK
Ďakujem
Pekne spisane, vidim, ze si cital pozorne, to sa dnes velmi nevidi, ale mam par uprav:
-to na vysielaci nie je ukazovatel dosahu, ale ukazovatel nabitia baterii, ma to takmer kazdy vysielac a kazdy vysielac signalizuje nizku uroven nabitia
-odolnost "velkeho" vrtulnika nemoze byt taka, ze s nim budes moct rypat do zeme, rotor sa otaca rychlo a mechanika ovladania je pomerne jemna, takze hladaj radsej nieco s kovovymi castami (neviem ako je to s pouzivanim plastovych casti - videl som to, mozno to maju iba najlacnejsie modely, no chcem na to upozornit)
-o dosah sa neboj, vsetko od znaciek Hitec, Futaba, Graupner alebo Spektrum ho ma dobry.
-s vrtulnikom je takmer nemozne odletiet do vzdialenosti 1km a bezpecne sa vratit
Tam uz poriadne nevidis lietadlo s rozpatim 3m 
-to na vysielaci nie je ukazovatel dosahu, ale ukazovatel nabitia baterii, ma to takmer kazdy vysielac a kazdy vysielac signalizuje nizku uroven nabitia
-odolnost "velkeho" vrtulnika nemoze byt taka, ze s nim budes moct rypat do zeme, rotor sa otaca rychlo a mechanika ovladania je pomerne jemna, takze hladaj radsej nieco s kovovymi castami (neviem ako je to s pouzivanim plastovych casti - videl som to, mozno to maju iba najlacnejsie modely, no chcem na to upozornit)
-o dosah sa neboj, vsetko od znaciek Hitec, Futaba, Graupner alebo Spektrum ho ma dobry.
-s vrtulnikom je takmer nemozne odletiet do vzdialenosti 1km a bezpecne sa vratit
Tie dva modely 
Čo myslíš je niečo z tadiaľto lepšie ?
Klikni na www.tatramodel.com a daj vyhľadať EASYCOPTER XS METAL Mode1 2,4GHz
Mysliš (a aj pre ostatných) že je to lepšie ?
a ešte si daj vyhľadať WALKERA R/C 37 komplet
Myslíte že je to ok ? alebo sa dá nájsť aj dačo iné ?
k tým americkým tak strašne slabé akumulátory mi pripadajú ... a ešte k tomu tá 110V nabíjačka a clo, ale asi sa to stále viac oplati ? inak ten helipad predáva iba zopár drahších helikoptér, jedna za 309USD: http://www.helipal.com/walkera-creata-4 ... ition.html ale to je už brutalita, v prepočte to stojí 6600Sk + 19% CLO + dovoz
Tak radte
Čo myslíš je niečo z tadiaľto lepšie ?
Klikni na www.tatramodel.com a daj vyhľadať EASYCOPTER XS METAL Mode1 2,4GHz
Mysliš (a aj pre ostatných) že je to lepšie ?
a ešte si daj vyhľadať WALKERA R/C 37 komplet
Myslíte že je to ok ? alebo sa dá nájsť aj dačo iné ?
k tým americkým tak strašne slabé akumulátory mi pripadajú ... a ešte k tomu tá 110V nabíjačka a clo, ale asi sa to stále viac oplati ? inak ten helipad predáva iba zopár drahších helikoptér, jedna za 309USD: http://www.helipal.com/walkera-creata-4 ... ition.html ale to je už brutalita, v prepočte to stojí 6600Sk + 19% CLO + dovoz
Tak radte
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
No v tatramodely som objednával, prišla mi odtial zlá nabíjačka... Nevravím, mohla sa poškodiť aj prepravou, poslal som ju späť 30 dní prebehlo a poprosil som o vrátenie peňazí. No peniaze týždeň nechodili.. Tak som tam volal a volal a volal, až po 5 týždnoch od prijatia reklamácie mi prišli od nich peniaze.. 
Tu som obzeral aj ja, je krasna....nadhera....hned mi padla do oka.....inac neboj sa toho 110V. Na tej stranke helipal.com pisu, ze ti poslu vsetko urcene pre tvoju krajinu, myslim tym tu nabijacku ci co to je....cize ked si to objednas s tym, ze si na SVK, tak by ti mali poslat slovensku zastrcku na 120V cize toho sa neboj....
A tie 2 modely sa ti nepacia koli 2.4Ghz? Ved vysielacku si pri objednavani mozes vybrat mam pocit, ze v helihuy.com sa to da zamenit za tu 2.4GhZ vysielacku, cize s tym by nemal byt problem....
A tie 2 modely sa ti nepacia koli 2.4Ghz? Ved vysielacku si pri objednavani mozes vybrat mam pocit, ze v helihuy.com sa to da zamenit za tu 2.4GhZ vysielacku, cize s tym by nemal byt problem....
Sorry som sa sekol je to heliguy.com. moja chyba sorry.
A ked si pozries pri nejakom vrtulniku na helipal....tak dole ti pise:
Co znamena nieco v skratke, ze na svete je vela roznych typov a druhov zastrciek, Napriklad adapter z Britanie nemoze byt pouzity v USA. My vieme standard v tvojej krajine a preto ti posleme spravny adapter. Frekvencia je orzdielna pre rozne krajiny takisto. Cize ked netusis aku frekvenciu by si mal pouzivat v tvojej krajine, my ti posleme spravnu.
Tod z mojho prekladu...
A ked si pozries pri nejakom vrtulniku na helipal....tak dole ti pise:
Kód: Vybrať všetko
HeliPal.com Sends You Correct Power Adapter and Frequency!
There are too many types of power adapters in the world. For example, the power adapter for UK cannot be used in USA. We know the standard of your country and we will send you the correct one. The frequency is different for different countries as well. If you have no idea on what frequency should be used for your country, we will send you the correct one.Tod z mojho prekladu...