Cawte,mozno tu uz tato tema bola,lenze ja mam problem,ktory uz nemozem vyriesti dost dlho...
Takze mam WIFI router Black Box, 1 WAN vstup a dalsie 4 su LAN.
na PC mi ide net hore z panelaka ale zapojil som ho do WAN,a kabel co bol k routri,tak jeden koniec som zapojil do LAN portu a druhy koniec do PC.
Na PC mi isiel net normalne ako predtym...
Na notebooku mi vyhladalo bezdrotovu siet,s plnym signalom. Samozrejme,aj antenka je v routri.
Ked sa pripojim,na liste mi vypisuje,ze som pripojeny,sila signalu je vynikajuca,ale ked idem otvarat stranky,tak ziadna nejde.Ani ICQ,ani hry po nete...proste nic...
Ked som sa pytal kamosa v com je problem,tak treba nastavit tu IP adresu na tom WAN porte,ktoru mam pridelenu na PC(nemam verejnu IP/ a este vraj treba nastavit rezim NAT na routri,aby automaticky pridaval dalsich zariadeniam IP adresy a ze treba nastavit Operation Mode na Gateway. Tak to je vlastne to iste...
Lenze na routri mam jedine vstupy WAN,LAN,adapter a antenku a nic viac.
Tak kde to mam vlastne na routri nastavit?? ako?? ved to sa neda...
Alebo sa to ma nastavit niekde v PC? Lenze aj v nom som hladal ale nikde som nic nenasiel...mozno je to mala chyba,len ja ju neviem vyriesit,tak mi PROSIM POMOZTE ak viete a mate s tym skusenosti.
Diky
WIFI ROUTER
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
BlackBox BB54G obsahuje smerovač s technológiou NAT pre zdieľanie tradičného pripojenia k internetu cez WAN ethernet port (mód Gateway) alebo bezdrôtového pripojenia k poskytovateľovi (mód Wireless ISP). Funkciu smerovania je možné vypnúť; vtedy sa BlackBox BB54G stane multimódovým bezdrôtovým AP s piatimi ethernet portami. Zariadenie podporuje niekoľko typov WAN pripojení - PPPOE, DHCP klient, PPTP klient alebo statická IP adresa
Takze nastav ho do modu Gateway
na wan rozhranie nastav ip adresy ktore ti zadal poskytovatel internetu a ktore prave pouzivas na pc,
na rozhranie lan nastav DHCP server a z pocitaca odstav tu ip adresu
po pripojeni do tohoto AP kablom/cez wifi ti ip adresu prideli router.
to ze ti internet ide na pc znamena ze mas blackbox v mode ked je vypnute smerovanie tympadom mas vsetky porty LAN tympadom port WAN neplni svoju ulohu
Takze nastav ho do modu Gateway
na wan rozhranie nastav ip adresy ktore ti zadal poskytovatel internetu a ktore prave pouzivas na pc,
na rozhranie lan nastav DHCP server a z pocitaca odstav tu ip adresu
po pripojeni do tohoto AP kablom/cez wifi ti ip adresu prideli router.
to ze ti internet ide na pc znamena ze mas blackbox v mode ked je vypnute smerovanie tympadom mas vsetky porty LAN tympadom port WAN neplni svoju ulohu
-
SNiPeR_666
Novice
Aha,tak uz chapem...len prave TO neviem,ze ako ho mam nastavit do toho modu Gateway,na routri su len tie vstupy,takze tam neviem ako to mam nastavit,tam sa to asi neda a ked sa to ma nastavit v PC,tak neviem kde a ako.a tie IP adresy neviem nastavit...proste som v tom neskuseny,nevyznam sa v tom.
A neviem ani kde mam nastavit DHCP na LAN...nechapem,ci to mam spravil NA routri alebo v PC,lebo na routri to spravim asi tazko.
A neviem ani kde mam nastavit DHCP na LAN...nechapem,ci to mam spravil NA routri alebo v PC,lebo na routri to spravim asi tazko.
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
takze v prvom rade v manuali by si mal mat navod ako sa dostanes do nastaveni routeru.
The BlackBox BB54G is delivered with the following factory default parameters on the. Ethernet LAN interfaces. Default IP Address: 192.168.1.254.
takze tvoj router v tovarnom nastaveni respektive po resete cez tlacitko bude mat IP 192.168.1.254
tuto ip zadas do prehliadaca/explorer,firefox,etc..... a dostanes sa tympadom na setup stranku routeru.
samozrejme tvoja IP adresa na pocitaci musi byt v rovnakom subnete
tympadom IP na PC bude napriklad 192.168.1.25
ked uz budes v settings snad sa v tom zorientujes.....
a ano vsetky tieto veci sa nastavuju na routri
to co sa nastavuje na PC je : nakoniec si z nastaveni odstranit tu docasnu IP adresu ktoru si tam koli nastavovaniu nastavil tym mam na mysli to 192.168.1.25
ak chces pomoct cez icq kludne mi napis a bude to mozno lepsie vysvetlit tak
The BlackBox BB54G is delivered with the following factory default parameters on the. Ethernet LAN interfaces. Default IP Address: 192.168.1.254.
takze tvoj router v tovarnom nastaveni respektive po resete cez tlacitko bude mat IP 192.168.1.254
tuto ip zadas do prehliadaca/explorer,firefox,etc..... a dostanes sa tympadom na setup stranku routeru.
samozrejme tvoja IP adresa na pocitaci musi byt v rovnakom subnete
tympadom IP na PC bude napriklad 192.168.1.25
ked uz budes v settings snad sa v tom zorientujes.....
a ano vsetky tieto veci sa nastavuju na routri
to co sa nastavuje na PC je : nakoniec si z nastaveni odstranit tu docasnu IP adresu ktoru si tam koli nastavovaniu nastavil tym mam na mysli to 192.168.1.25
ak chces pomoct cez icq kludne mi napis a bude to mozno lepsie vysvetlit tak
Re: WIFI ROUTER
ahoj pocuj ja mam tiez tento ROUTER ale ja sa snim nemozem dostat ani do SETUP-u