domaci server
domaci server
Zdravim, na PC mam nainstalovany xampp. Mam verejnu IP a potreboval by som aby mi po zadani vonkajsej IP do prehliadaca zobrazilo server xampp, teda vsetky dokumenty v priecinku htdocs, presne tak ako keby som zadal do prehliadaca http://localhost/.
Teraz mi po zadani IP otvara ADSL router.
Co som pozeral po nete, tak by sa to mohlo vyriesit presmerovanim xamppu na iny port, ale podla tych navodov som to nerozbehal.
Vedel by mi s tym niekto pomoct?
Teraz mi po zadani IP otvara ADSL router.
Co som pozeral po nete, tak by sa to mohlo vyriesit presmerovanim xamppu na iny port, ale podla tych navodov som to nerozbehal.
Vedel by mi s tym niekto pomoct?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
ako sam pises jedna z moznosti je spustit apache na nestandardnom porte, co ale sebou prinasa komplikaciu v podobe explicitneho zadavnia portu ak sa clovek chce na stranku dostat. Dalsim riesenim by malo byt vypnutie vzdialeneho managementu routra (z vonkajsich sieti, alebo zmena portu na ktorom vzdialeny management funguje). Priklad z mojho D-linku
napisalo mi tofortes napísal:Ja som to skusal zvonka, napojil som sa na nejaku wifi cize som nebol pripojeny k mojej domacej sieti.
IP je: 84.47.76.126
Kód: Vybrať všetko
odasdoamdoapsmdopdno fajn, skusal som viac veci tak este zistit co pomohlo,dik za pomoc...
//inak mal by som vykonat nejake bezpecnostne opatrenia,alebo uz su nastavene automaticky?
napr. ked otvaram porty v NAT pre nejaku aplikaciu zadam urcity port.
Co by sa stalo keby som rovno nastavil rozsah portov od 1 po 40000?
//inak mal by som vykonat nejake bezpecnostne opatrenia,alebo uz su nastavene automaticky?
napr. ked otvaram porty v NAT pre nejaku aplikaciu zadam urcity port.
Co by sa stalo keby som rovno nastavil rozsah portov od 1 po 40000?