Pomoc: Zo sieťou (DSL Router a AP)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc: Zo sieťou (DSL Router a AP)

Príspevok od používateľa chronix »

Zdravím,
Už si neviem rady ako zosietovat Počítače cez APčká tak, by som potreboval vašu pomoc...
Topologia siete je v prílohe...

Potrebujem aby sa PC5 za WIFIčkom PANWL 1302 pripojil na net...
Už sa s tým babrem asi 4 hodiny a stále mi to neche ist...

Microcom ma gateway na IP 10.0.02
ZyXEL ma gateway na IP 192.168.1.1

Moje PC je PC3 a PC4 s tými sa nedostanem na GW zyxelu jedine na GW microcomu... Jedine jak sa možem dostat na GW zyxelu je cez mobil -> wifi, ten wifi router ma na tej GW aj svoju web administráciu...
Prílohy
top.jpg
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

musi ten zyxel splnat funkciu routeru?
pokial je to nutne tak sa do neho dostanes z pocitacov cislo 1234 jedine z lan strany tympadom pripojit sietovy kabel zo swichu do jedneho z lan portov na zyxeli, nastavit a spet pripojit na wan

imho najjednoduchsie by bolo
zapojit ten zyxel tak ze wan port nepouzijeme, vypnes na nom dhcp server (pokial tam je pusteny) pripojis do zyxelu to dalsie AP ako klienta a tympadom mas vsetko v jednom subnete sikovne a jednoduche na spravu odkialkolvek, routovat nieco koli jednemu Pc je zbytocne pokial to skutocne nieje treba
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

V podstate zopakujem len kolegu predomnou.

Teda bud pouzijes zyxel ako router, teda pocitace sa pripoja pomocou wifi na internet, ale budu v inej sieti ako ostatne.

Alebo ho pouzijes ako AP, kedy sa pripoja pocitace pomocou wifi na net, a budu v rovnakej sieti s ostanymi PC, ktore su pripojene kablom.

A na koniec ich mozes pouzit ako bridge, teda ako imaginarny kabel.

V tvojom pripade bude asi ta posledna moznost najlepsia.
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

OKI spravil som tak, do ZyXELu som odpojil wlan port a zapojil som ho len do LAN portu... ale aj tak som sa nedostal do tej ZyXEL administracie, aby som vypol DHCP...
Skušal som sa aj pripajat cez wifi, opet z mobilom som sa napojil ale z PC nie... IPčky som dal:
IP: 10.0.0.10
Maska podsiete: 255.0.0.0
GW: 10.0.0.2 (to je vlasten GW toho DSL routeru MICROCOM)
DNS: 10.0.0.2

A ani tak nešlo, ake IPčky mam teda zadat... ?

//edit 2.1.2008 - 0:24

Tak ešte sa s tým hral zyxel som dal zo strechy dole doniesol som ho do izby aby som sa mohol napojit nan aj s LAN kablom...
Teraz som zapojil to tak, že WAN = pripojenie priamo zo SWITCHU.
LAN1 som zapojil moje PC... Tak teraz sa cez moje PC dostanem do tej administracie ZyXEL na adrese 192.168.1.1 a tam som to ponadstavoval asi takto: (v prílohe) , to DHCP musí byt zapaté kvoli mobilu, lebo inak sa zase nepripojim z mobilom nan
:roll: . Tak teraz už len ostáva že odpojim kabel z LAN1 (moj PC) a zapojim ten kabel do toho druheho APčká a neviem teraz ake mam dat IPadresy...
BTW: to druhe AP je toto: http://www.zcomax.cz/Wl1302.aspx ma tak ešte napadá netreab aj v tomto druhom APčku niečo nadstavit nejake tie IPčky???
Ďakujem za rady zatiaľ.
Prílohy
zyx.JPG
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

takze prva vec. to DHCP na zyxelli vypnut musis a to je bez debat nakolko 2 dhcp servery v jednej sieti je blbost,
dalej musis mat respektive by si mal mat na vsetkych zariadeniach v sieti ip adresy z rovnakeho rozsahu, to znamena take ip adresy ake prideluje tvoja jedina brana a tou je adsl router
takze nieco v tvare ako tak pozeram 10.0.0.x

taketo ip adresy nastavis na LAN rozhranie v zyxell swichi toto pomenovanie pouzivam zamerne lebo Wan rozhranie nepouzijes, dalej ip adresu rovnakeho rozsahu nastavis aj na to posledne APcko a pocitac za nim.
neviem kde je taky strasny problem to spojazdnit lebo je to v podstate uplne primitivne zapojenie,

PS: to s tym mobilom ze ho nepripojis pokial nemas DHCP je hlupost jak mraky, maximalne ti neprideli nic IPadresu ale tu si mozes hocikedy pridelit a napisat do mobilu sam takze ten dhcp server vypnut musis.

PS2: v podstate to ako to mas na tom obrazku je viacmenej spravne spravene ale mas to odroutovane takze je to ten stav ktory som ti neradil ja tympadom sa na ten router z pocitacov pred nim nedostanes (respektive dostanes cez ip adresu 10.0.0.8 ak tvoj router povoluje spravu cez wan)
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za rady, siet som uspešne rozbehal, hned jak do dokončím do finishu tak prihodím sem screeny z nadstaveniami aby to mohlo aj iným pomoct...

Ešte sa chcem spýtat že kde možem robit chybu ked na moje PC napojim to WIFI tak mi všetko ide, aj ledka svieti na APčku 2, ale ked tam zapojim jedno PC čo tam má byt tak sa to tvári že sietový kábel byl odpojen píše windows a aj APčko ukazuje že nieje pripojené. Napadlo ma že chybná sietovka, tak som to skusil zapojit hned na SWITCH a tam to v pohode ide, kde by ešte mohla byt chyba? Doska je tam http://www.alza.cz/SK/msi-845gvm2-v-ms-d52654.htm je to take staršie PC može to byt aj tým?? Na mojom PC je SP2, na tom staršom je SP3.

// FUNGUJE už aj na tom staršom PC, chyba bola v kabli, že tam bol priamy kabel a moj PC ho dokazal použivat ale to stare PC muselo mat krežený kabel... prekriptoval som koncovku ejdnu a už ide všetko super na 315M ma ping na ZyXEL 1-4ms, čo ja som pripojený na switch cca 5m od ZyXELu a amm ping 1-3ms takže všetko šlape pekne... :)
Napísať odpoveď