Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Môžeš sa vyjadriť aj k fíglu s živnostenským listom? Počul si o tom?
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

//: masaker: Bez úražky ale ľudom ako ty by som zbroják nedával, z každého tvojho príspevku cítiť ako militantne si zameraný a svojou zbraňou sa chceš len vyťahovať. Pozlátený Desert??? Sorry.
no tak neviem ako ty ale ja ked idem na strelnicu tak strielam tak ze mam pistol v rukach a vidno ju... alebo ty mas pistol len preto aby si ju mal chovanua bol rad ze mas pod bundou (al. kdekolvek inde) kus zeleza ktory ani nepouzijes? sry ale neviem ako to robis... ja vzdy musim pistol vytiahnut tak aby ju bolo vidno a tak vystrelit..
Hore vyššie spomínal pinhead, že náboj do Deserta stojí cca 50 sk.
(ináč neviem, čo na nom vsetci vidite je to sice zbran budiaca respekt, ale v mnohych veciach nedokonala).
ked s tym ide clovek 3-krat za rok na strelnicu tak to podla mna az taky napor na zivotnost nieje.. inac.. neviem ci z mojich prispevkov vyznelo ze deserta by som nosil pod bundou al. co.. tak to uvediem na pravu mieru.. pod bundu a bezne nosenie by som glock.. ako zberatel sa mi paci desert...
kapiš?! :D a ukazovat alebo vytrcat zbran bez dovodu na verejnosti je trestne nie? tak co tu rozpravas o nejakov vytrcani... :evil:
Pinhead: a aky bol tvoj pravy dovod chcenia A-cka? taky ako si uviedol. .ale proste si to chcel a nemal si blizsie dovody? alebo robis vo fachu kde to treba? abo mas kopu nepriatelov?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Pinhead napísal:Takže tak......... u nás v TN viem, že A-čko dosť neradi vydávajú, ale pokiaľ sú jasné zákonné argumenty, dá sa to........ Napríklad v PD údajne problémy nerobia a v BA (hlavne v Petržalke) pokiaľ človek nie je s policajtom kamarát či rodina, tak je to skoro nemožné........ Proste je to všade inak..... a veľa záleží aj na samotnom žiadateľovi, na jeho vystupovaní, prejave a tak.......
Takze v Prievidzi zbytocne neprovokovat? :P To ako vseobecne.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Mateq,

z toho čo viem ja........ pokiaľ živnostenský list máš či podnikáš, tak by to malo byť dostatočné odôvodnenie na akceptáciu žiadosti na ZP. sk A.

Masaker,

môj pravý dôvod???? No budem úprimný...... Trochu sa vži do mojej kože, prvýkrát som strieľal z ostrej zbrane keď som mal 5 rokov (v roku 1991), proste strieľanie a zbrane ma začali baviť a bavia ma dodnes...... K tomu sa časom pridali aj bojové umenia a neskôr práca v bezpečnostnej problematike (tým nemyslím nejaké drbnuté stráženie Tesca)........ Takže moje dôvody na ZP boli o tom, že proste som ho chcel (a keď niečo chcem, tak vždycky zapracujem na tom aby som to aj dostal)........ To že budem chcieť zbrojný preukaz a budem nosiť zbraň som si uvedomil už po tom čo som prvý krát strieľal (síce rozumom 5-ročného decka, ale dostatočne jasne)....... Takže tak, to ostatné ako práca a všetko s tým súvisiace sa už postupne nabalilo, ale základná idea tam bola už 16 rokov predtým než som urobil skúšky........
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

jasne.. uplne ta chapem.. dakedy sa podstata chcenia neda slovne definovat.. skratka si chcel.. a mas k tomu blizko..
:)
Pinhead
King
King

Tak tak......... :)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Pinhead napísal:marat01,

skús sa pozrieť sem, pár postrehov tam je:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=940708#940708

Inak čo na získanie ZP sk.B potrebuješ????? 21 rokov, bezúhonnosť, spoľahlivosť, potvrdenie od doktora, nejaké prachy na kolky a pochopiteľne treba sa naučiť na skúšky, teda Trestný zákon, zákon o zbraniach, prvú pomoc a manipuláciu so zbraňami.......
Nič ťažké....
to potvrdenie od lekara potrebujem na nejakom specialnom tlacive? jt to tlacivo niekde na webe?
Pinhead
King
King

Toto tlačivo nájdeš na oddelení zbraní a streliva na polícii, je to úplne jednoduchý formulár. Meno, osobné údaje, vyjadrenie lekára (zdravotne spôsobilý, zdravotne nespôsobilý), a miesto pre pečiatku lekára......
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

lekar ma byt obvodny ci aky? ako je to s psychotestami - su ci nie su a je to riesene pohovorim na kriminalke? alebo je to odstupnovane podla typu zbrojaku? rozmyslam o zbrojaku len tak na strelnicu, tak sa zacinam informovat
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Kibo napísal:lekar ma byt obvodny ci aky? ako je to s psychotestami - su ci nie su a je to riesene pohovorim na kriminalke? alebo je to odstupnovane podla typu zbrojaku? rozmyslam o zbrojaku len tak na strelnicu, tak sa zacinam informovat
1.potvrdenie od obvodneho treba zakladne vysetrenia (oci atd..)
2.psychotesty su a to mas aj formou testu myslim aj uste.
3.a samozrejme ku kazdemu druhu zbrojaku potrebujes nejake tlacivo - napr. na polovnicke ucely - ze si zlozil skusky z polovnictva strelectva...
a ty chces zbrojak na strelnicu ? drzanie zbrane pre ochranu majetku -alebo neviem do ktorej kategorie by som to zaradil

este ak ches tu je nieco :arrow: http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 004/10681P
Pinhead
King
King

No neviem vážení presne ako je to teraz, keď som si ja robil ZP (február-apríl 2007) vtedy to bolo s tými psychotestami tak.... Lekár ma tam mohol poslať, ale nemusel...... Záležalo aj od toho či dotyčný trpel psychickými problémami a tak..... Pokiaľ mal lekár pochybnosti o duševnom stave žiadateľa, tak ho tam mohol poslať....... Keď som prišiel k doktorovi, že chcem ZP, tak ma doktor normálne vyšetril (oči, sluch, farbocit, meranie tlaku a tak), dlho čítal moju zdravotnú kartu a potom sa som mnou asi 10 minút zhováral o zbraniach, o obrane a tak..... zámerom tohto rozhovoru bolo to, aby zistil či som normálny a nie nejaký potrhlý adolescentný psychopat...... Ale či sú teraz psychotesty na 100% povinné, netuším......
Vlado6230
Star
Star

Pinhead napísal:No neviem vážení presne ako je to teraz, keď som si ja robil ZP (február-apríl 2007) vtedy to bolo s tými psychotestami tak.... Lekár ma tam mohol poslať, ale nemusel...... Záležalo aj od toho či dotyčný trpel psychickými problémami a tak..... Pokiaľ mal lekár pochybnosti o duševnom stave žiadateľa, tak ho tam mohol poslať....... Keď som prišiel k doktorovi, že chcem ZP, tak ma doktor normálne vyšetril (oči, sluch, farbocit, meranie tlaku a tak), dlho čítal moju zdravotnú kartu a potom sa som mnou asi 10 minút zhováral o zbraniach, o obrane a tak..... zámerom tohto rozhovoru bolo to, aby zistil či som normálny a nie nejaký potrhlý adolescentný psychopat...... Ale či sú teraz psychotesty na 100% povinné, netuším......
ako doktor ta aj teraz vysetri takto ako si napisal, ale mas aj psychotest ale to je nieco takeho typu ako ze ci ta znervoznuje ze sa pozera pri praci niekto na teba atd.. aspon takto mi to vravel ujo ja idem na zbrojak (polovne ucely) tento rok tak som sa informoval a toto mi vravel.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

myslel som to tak, ze napriklad dusevne si zdravy, ale lahko sa nechas vyprovokovat, alebo sa nevies kontrolovat... alebo nieco v tom zmysle, kde nieco taketo odhalia a na zaklade toho ti nemusia vydat ZP. ze ci to dako dopodrobna skumaju, alebo ako na vacsinu veci aj na toto dlabu
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Neboj Kibo, proste si predtym das nejake tabletky :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

valium a sirup na spanie :lol:
Vlado6230
Star
Star

Kibo napísal:myslel som to tak, ze napriklad dusevne si zdravy, ale lahko sa nechas vyprovokovat, alebo sa nevies kontrolovat... alebo nieco v tom zmysle, kde nieco taketo odhalia a na zaklade toho ti nemusia vydat ZP. ze ci to dako dopodrobna skumaju, alebo ako na vacsinu veci aj na toto dlabu
fuha, to neviem ale myslim ze natom teste to zistia alebo pohovore. ty si taky typ? :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

neviem, snad sa to dozviem :P
Vlado6230
Star
Star

a kedy sa chystas? a o ktoru skupinu mas teda zaujem ?
* A - nosenie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku,
* B - držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku,
* C - držanie zbrane a streliva na výkon zamestnania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu,
* D - držanie zbrane a streliva na poľovné účely,
* E - držanie zbrane a streliva na športové účely,
* F - držanie zbrane a streliva na múzejné alebo zberateľské účely.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no chystat sa chystam uz dlho, ale tak teraz to vyznieva realne, chcel by som A, ale k tomu sa asi nedopracujem... ved uvidime, pojdem za kamaratovym otcom na pokec a uvidi sa, on je tak mierne militantne zalozeny, tak pokecam. majetok som uz parkrat musel ochranovat, ale posluzila baseballka :D a zivot ako taky som ochranovat nastastie este nemusel, ale raz uz boli vytasene noze a islo o to, ze kto z koho. postavili sa proti mne dvaja a isli jasne po mne, tak som vytasil noz, aby som dorovnal presilu a s revom ako medved som sa po nich rozbehol. potom zhodou okolnosti nabehol na pomoc kamarat tak sa to "vyriesilo" (bez noza). plus raz som dostal poriadnu nakladacku od jedneho dementa co pravdepodobne vyliezol z karate filmu, ale nenahlasil som to, iba viem, ze som vraj lezal na zemi asi 15 min :? to co ma prepadli a policajti to riesili, neriesim, leboko*oti to uzavreli tak, ze som mal chut vypali fizlicu :evil:
takze neviem, mozno len zbytocne vela premyslam a nakoniec to nebudem potrebovat a vystacim si s pastami, nozom alebo palkou ako doteraz ked bude potreba...
obcas by sa mi mozno zisla, ale nevyhodou je, ze ked uz raz vytasim, musim strelit, lebo ked nahodou druhy bude mat, streli on :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Kibo, ked vytasis, strielat nemusis, co ked sa zlakne, obrati a utecie?

Neviete mi povedat ake su podmienky na ziskanie Ecka v porovnani s Bckom? Co by sa stalo keby som ako drzitel takehoto ZP pouzil legalne drzanu zbran na ochranu osoby/majetku v sulade s upravujucim zakonom?
Napísať odpoveď