Nová mena AMERO?

Diskusie na politické témy...

Je reálne Amero?

Hlasovanie ukončené 14 máj 2009, 20:46

ANO
9
47%
NIE
10
53%

Celkom hlasov: 19

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

http://ekonomika.sme.sk/c/4243452/bohat ... -mene.html

ZeitGeist tvrdil nieco o viacerych menach pre velke regiony :?
draco
Light Star
Light Star

mena

Príspevok od používateľa draco »

Ja to vidim tak, ze tak isto ako v Europe postupne budu prechadzat aj ostatne kontinenty na spolocnu menu, tie Amera su teda realne no tazko v roku 2009 a ani v dalsom roku. Dovolim si predpokladat ze dalsia mena spolocna "Asio" vznikne v Azii ekonomickym spojenim azijskych tygrov a "zvysku sikmookych" (sory za vyraz :oops:), mena s pracovnym nazvom "Arabo" je uz na ceste ako kolega pripomenul o prispevok vyssie. Skratka postupne sa na svete bude pouzivat menej a menej mien. Nakoniec vznikne jedna spolocna mena pre celu Zem, skratka pre vsetkych.
A kto na tom bude najlepsie? No predsa kmene africke lebo peniaze v zivote nevideli, ani ich nepotrebuju a na vsetko z vysky seru. :lol:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Taka mala uvaha pre bullshitakov a neveriacich Tomasov.

Amero si mozete pozriet aj na wikipedii. Prvy napad vznikol uz v roku 1999.
Ja som o tom cital uz niekedy v 2004 na zvedavec.org, kde si mozete o.i precitat kopec prekladov z cudzich medii.
Vobec to nieje nejaky vymysel ani nic podobne. Keby vam dakto povedal pred 15rokmi, ze budeme mat nejake euro, na ktorom sa zacalo pracovat v par zapadnych statov, tak sa smejete na plny kotol.

USA maju momentalne verejny dlh financi cez 10bilionov USD. Tu je pocitadlo http://www.brillig.com/debt_clock/ ktore si mozete kazdu sekundu obnovit a bude tam vzdy vyssie cislo.
Uz len keby Cina si povedala, ze posle dolarove rezervy (2.5bil. USD) prec a nebude dalsie dolare prijimat, USA su v tom momente v dost velkej riti a dolar pada mozno na polovicu hodnoty.

Z pohladu fungovania firmy, ako sa zbavite najlahsie obrovskeho dlhu, ked uz dlzite celemu svetu a fungujete len na poziciavanie a dlhy je tak velky, ze nedokazete splacat ani len uroky?? No vyhlasite bankrot. Myslite si, ze stat nemoze zbankrotovat??? Velky omyl, blizko k tomu uz boli nedavno Madari, pokial by nedostali 24mld financnu pomoc.

Ked firma zbankrotuje, ostatni im mozu lizat rit. Produkcia a kapital, ktory ostal sa bud rozpreda alebo "zostatni", jednoducho sa prevezme naspat a fungujeme dalej, avsak zmena je na vsetkych postoch a hlavne nazve.
Toto sa moze udiat v USA, ze sa az budete divit. Je dost pravdepodobny aj pred necelym tyzdnom ruskym politologom predpovedany rozpad USA na nejake mensie celky, asi 3.

Kazdopadne do konca roka uvidime zmeny a bude jasne, kto sa bude divit a kto padne na hubu.
Tym jedincom zijucim v USA sa to samozrejme nepaci, vidno to podla horliveho obhajovania, ale je im to prd platne. Bezny american nema sajn, co sa v politike deje, zije si svoj zivot a ma klud....doteraz.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

krija napísal:kacjak116
1. chapem :wink: (ale ak by si nevytrhaval z kontextu, tak by si pochopil aj ty)

"Americká vláda míňa tak veľké množstvá peňazí, že si musí požičiavať 80 až 90% z celého sveta, aby pokryla svoj výdavkový deficit."

tych 10 az 20% je "pozicanych" z domacich zdrojov.

2. spytaj sa nas ako moze mena prestat existovat 17.1.2009!

1USD a 2c: preco tu asi beardie spominal ten rok 1953 :roll: .

//21.12.08 15:05
krija stačí si pozrieť príspevok v TVhttp://rutube.ru/tracks/1837911.html?v= ... 06cb13bfb5
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

Petoo napísal:tlieskam STV!

http://www.protiprudu.info/maj09.html#k
tak toto som od našej STV nečakal lol :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nadl napísal:krija stačí si pozrieť príspevok v TV http://rutube.ru/tracks/1837911.html?v= ... 06cb13bfb5
skoda, ze nepovedal nic, co by som pred tym nevedel :wink: .
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

taketo nieco sa ale nikdy nedostane do hlavnych sprav ;)
Pokial viem, toto nebolo nahodou telerano?
nadl
Medium Star
Medium Star

re

Príspevok od používateľa nadl »

krija napísal:skoda, ze nepovedal nic, co by som pred tym nevedel :wink: .
krija myslím si že je toho viacej len TV a printové média toho málo napíšu! Už len to je zaražajúce keď sa povie " Dajte mi politickú moc a nezaujíma ma kto tlačí peniaze" podla tohoto výroku akú hodnotu môže mať mena. Nad US dolárom majú osobitný patronát MMF a Svetová banka tým je všetko povedané !
Tomasito
VIP
VIP

Re: re

Príspevok od používateľa Tomasito »

nadl napísal:Už len to je zaražajúce keď sa povie " Dajte mi politickú moc a nezaujíma ma kto tlačí peniaze " podla tohoto výroku akú hodnotu môže mať mena. Nad US dolárom majú osobitný patronát MMF a Svetová banka tým je všetko povedané !
Len pre upresnenie:
  • "Dovoľte mi vydávať a kontrolovať peniaze národa a ja sa nebudem zaujímať o to, kto tvorí jeho zákony"

Mayer Amschel Rotschild(zakladatel bankovej dynastie Rotschildovcov)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nadl ja viem aku maju peniaze (papierove, mince su na tom o trochu lepsie) hodnotu, a vedel to uz aj voltaire :wink: .

"Paper money eventually returns to its intrinsic value - zero."

"Papierové peniaze sa nakoniec vrátia do svojej vnútornej (podstatnej, ozajstnej) hodnoty - nula."
Napísať odpoveď