NTLDR nenalezen
NTLDR nenalezen
Dnes som na PC silno "upratoval", celkom som si pochvaľoval ako som si urobil poriadok, všetko som korektne ukončil a venoval som sa inej činnosti. Ale keď som teraz večer zapol PC (W-XP prof) tak mi po úvodnej obrazovke vypíše PCI Devices Listing, zobrazí Verifying DMI Pool Data, ukáže tabuľku a na jej konci vypíše "NTLDR nenalezen" "Restartujte Ctlr+Alt+Del"
Toto ovšem ide dokola a ďalej sa nedostanem. Pri ďaľšom reštarte a stláčaní F9 - For Expres Recovery mi ponúkne veľké logo mojej dosky GIGABYTE a pod ním možnosti:
1. Execute Backup Utility
2. Execute Restore Utility
3. Remote Backup Image
4. Exit and restart
Čo by som mal urobiť? Ešte že mám aj notebook a nie som úplne odrezaný.
Toto ovšem ide dokola a ďalej sa nedostanem. Pri ďaľšom reštarte a stláčaní F9 - For Expres Recovery mi ponúkne veľké logo mojej dosky GIGABYTE a pod ním možnosti:
1. Execute Backup Utility
2. Execute Restore Utility
3. Remote Backup Image
4. Exit and restart
Čo by som mal urobiť? Ešte že mám aj notebook a nie som úplne odrezaný.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
C disk
Nuž na C oddieli som vymazal nejaké súbory o ktorých som bol presvedčený, že sú pozostatkami starých nepotrebných programov. Presne to neviem definovať ani teraz. No a potom som ešte v Program Files ručne vymazal zvyšky niektorých nepoužívaných programov, ktoré som predtým odinštaloval cez Odinštalovanie, ale aj tak tam obálky zložiek tých programov zostali. Dokumenty mám všetky na samostatnom HDD tohoto PC, navyše sú zálohované aj na prenosnom HDD, takže z tohoto nervózny nie som.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
No toto sa stalo aj mne na notebooku a ja som nemohol prísť na iné riešenie ako formát a nainštalovanie Windowsu
No ale mne sa to stalo z ničoho nič, že mi padol Windows...
Viem, že takáto rada Ti príliš nepomôže pri Tvojom probléme, ale neviem, čo iné by sa s tým dalo robiť.
// Heh, audiotrack Ti asi dal trošku prijateľnejšiu radu...
Viem, že takáto rada Ti príliš nepomôže pri Tvojom probléme, ale neviem, čo iné by sa s tým dalo robiť.
// Heh, audiotrack Ti asi dal trošku prijateľnejšiu radu...
Execute Restore
Tak keď zvolím 2. Execute Restore Utility, vypíše mi: This program will recover your system to previous status. All data on the hard disk will be lost. Vyzve ma k stlačeniu písmena R a po jeho stlačení mi vypíše "Error signature" následne Press any key to Continue a tak dookola.
C formát
Snaha bola, keď som aplikoval postup uvedený na tej českej stránke chovalo sa to celé čudne. Tak som sa rozhodol pre novú inštaláciu, hlavne keď na C mám len OS a Programy. je to síce na nervy, venovať sa novým nastaveniam, oživeniam, ovládačom, ale čo už. Myslel som si že sa to stáva len ostatným...
Ďakujem srdečne.
Ďakujem srdečne.
Cafko,
ja mam podobny problem - nedavno som si chcel urobit zalohu windowsu pomocou Norton Ghost, ale po tom ako som to spustil a restartoval sa komp sa strasne dlho nic nedialo, iba tam bola ta obrazovka pripravujuceho sa nortonu, aj s nejakym tym GUI, presypacie hodinky ale dlho dlho nic.
Tak som ho tlacitkom vypol, a skusil sa dostat normalne do windowsu - pri bootovani to dalo ponuku Return to Windows. No ani ta vobec nefungovala, dal som enter a zas dlho dlho nic.
Kedze davnejsie sa mi uz cosi podobne stalo, supol som tam cdcko s winom, a cez repair konzolu skusal prikazy fixmbr a fixboot. No ked som restartoval komp, tak mi to dalo chybu NTLDR is missing.
Potom som to skusal zase, aj rucne kopirovat ntldr a ntdetect.com z cedecka, ale ani to nepomohlo, stale hlasi NTLDR is missing.
Ale doteraz som mal windows na pismenku C, ked som si pozrel v repair konzole map, tak dana particia bola oznacena H, moze s tym byt problem?
Jak by sa to dalo vyriesit, hlavne teda aby som neprisiel o tie data?
Dik moc
ja mam podobny problem - nedavno som si chcel urobit zalohu windowsu pomocou Norton Ghost, ale po tom ako som to spustil a restartoval sa komp sa strasne dlho nic nedialo, iba tam bola ta obrazovka pripravujuceho sa nortonu, aj s nejakym tym GUI, presypacie hodinky ale dlho dlho nic.
Tak som ho tlacitkom vypol, a skusil sa dostat normalne do windowsu - pri bootovani to dalo ponuku Return to Windows. No ani ta vobec nefungovala, dal som enter a zas dlho dlho nic.
Kedze davnejsie sa mi uz cosi podobne stalo, supol som tam cdcko s winom, a cez repair konzolu skusal prikazy fixmbr a fixboot. No ked som restartoval komp, tak mi to dalo chybu NTLDR is missing.
Potom som to skusal zase, aj rucne kopirovat ntldr a ntdetect.com z cedecka, ale ani to nepomohlo, stale hlasi NTLDR is missing.
Ale doteraz som mal windows na pismenku C, ked som si pozrel v repair konzole map, tak dana particia bola oznacena H, moze s tym byt problem?
Jak by sa to dalo vyriesit, hlavne teda aby som neprisiel o tie data?
Dik moc