neviem o com pisem,nemam skusenosti,prosim zhovievavost
Mam system do ktoreho ked zadam napr 01 tak mi vyhodi hash 5544454554454(vymyslene)
zadam 02 vyhodi hash zase iny..mozem ziskat nekonecne vela takychto parov
zadanie->hash
Co potrebujem?
Potrebujem hash hodnotu cisla napr 99(system mi umoznuje zadat nekonecne vela cisel ale je tam iste obmedzenie na niektore cisla)
proste potrebujem nejaky "kluc" ktorym to robi hash, aby som si mohol zadat lubovolne cislo a tymto klucom mi to zistilo hash...
Chapete ma?
Este jeden priklad:
zadam cislo 555 system mi vyhodi hash tohto cisla
zadam cislo 455 system napise ze toto cislo nie je mozne spracovat
kontrola prebieha urcite len potialto,keby som mal hash tohto cisla,mozem pokracovat a to potrebujem.
Dakujem
rozlusknutie hashu
-
Pufo Callo
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
Pufo Callo
Star
-
audiotrack
VIP
ja som tam nespomínal žiaden soft, pretože žiaden nemusí byť. Ak je to vlastná funkcia ktorú si vymysleli tak ten vzor musíš nájsť "rozumom". Ak je to sha1, md5 alebo niečo iné, tak by to bolo velmi jednoduché. (pretože ti stačí to tvoje číslo prehnať touto funkciu a nemusíš vôbec poznať algoritmus). Veď ukáž ten hash. Možno je to nejaký známi hash
Ak to ale je ich vlastná funkcia, predpokladám že je spätne dkodovatelný ten hash aby vedeli o aké číslo ide. Takže by to zas také náročné nemuselo byť.
Ak to ale je ich vlastná funkcia, predpokladám že je spätne dkodovatelný ten hash aby vedeli o aké číslo ide. Takže by to zas také náročné nemuselo byť.
-
audiotrack
VIP
čítali ste aj čo sa pýta? Ak so asi tých milion hashov má vytvoriť keď nemá funkciu ktorú používajú? A keby ich mal, načo by ich s niečim provnával? Rainbow table a porovnávania je riešenie v prípade že ide o známu funkciu. ALe keby bola známa (napríklad to md5) tak si ten hash z toho čísla 405 spraví behom sekundy. Oni tam používajú niečo svoje, čo zrejme prevádza s tým číslom nejaké operácie. Ale nevie aké, a v akom poradí. A práve to chce zistiť aby si také hashe mohol robiť sám.