Programátorský kútik: prejavte sa!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Prosím vás, nedávajte sem každú kktinu čo napíšete typu hello world. A už vôbec nie 30x kde sa lýšia iba tým že nejaká premenná je inak deklarovaná. Dávajte sem normálne programy ktoré za niečo stoja. Ak nájdeš chybu, aktualizuj si prílohu a nedávaj novú. Napríklad rád by som videl ten program na výpočet obsahu kocky, nakoľko ja viem vyrátať iba obsah štvorca a objem kocky (možno myslel obsah povrchu kocky, ale to je stále len obsah štvorca krát 6)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

no ono ani nejde oto ze to je na Viste ale, ze to nejde na 64bit OS :)
//ako ja som to len tak zosrandy vyskusal... taze v poho :)
Prílohy
euro.gif
(18.24 KiB) 1238 stiahnutí
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

pre upravu nastavenia display settings pre counter strike 1.6 - nonsteam
Prílohy
regControl_v1.rar
(252.9 KiB) 185 stiahnutí
Frigo112
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frigo112 »

Hra v c#.
potrebny net framework 2.0 a vyssi.
Prílohy
Racer.rar
(69.15 KiB) 217 stiahnutí
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

sice to je len .vbs...ale som rad že sa mi niečo take aspon podarilo
Prílohy
polomer.rar
(353 Bajtov) 183 stiahnutí
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

DeJF s tym Cancel skus nieco urobit... ja sa do toho nevyznam lebo take robit neviem :-D Ale je to cudne ze dam Cancel a hodi mi ze "Kruznica s polomerom ma obvod cca 0" Isto sa tam da dat normalne ukoncenie programu.
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

Predstavujem vám starú známu hru s Sokoban v1.1, ktorú som odovzdával ako semestrálnu prácu na VŠ, predmet základy informatiky 1.
Hra obsahuje vo forme externých súborov textúry a levely.
Kto by mal záujem o editor textúr (aby si mohol vytvoriť vlastný grafický dizajn hry), POPR. zbierku ĎALŠÍCH STOVIEK LEVELOV nech ma kontaktuje prostredníctvom SS

Hra má nasledujúce požiadavky:
OS: DOS 4.22 - WIN XP, POZOR, pre systém WIN VISTA je nutné použiť DOSBox

Informácie o vývoji:
Hra bola napísaná v jazyku Pascal s inline assembler (assembler bol použitý na inicializáciu režimu, priamy prístup k VideoRAM práve z dôvodu rýchlosti kreslenia grafických objektov a všetko spojené s grafikou) a kompilovaná v prostredí Borland Pascal 7.

Odkaz na stiahnutie: http://vvano.gaya.sk/programs/Sokoban_game_v1.zip

Odkaz na ďalšiu dávku levelov (náročnejších): http://vvano.gaya.sk/programs/Sokoban_levels.zip
- Archív obsahuje aj postup pri inštalácii.

Prosím všetkých, ktorý si hru stiahnu o komentár s návrhom na vylepšenie/odstránenie chyby/...
BX
Addict
Addict

aj pre winXP treba nieco? Pretoze mi to nejde

//300 prisp.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

na xp to ide, inak je to velmi pekná práca, rád by som nakukol aj do útrob kódu :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Mne to vobec nejde. Zapnem to, spyta sa ci chcem loadovat save (y/n) a uz sa nic neda robit. Stlacin N alebo Y a nic sa nezobrazi ani to nic neurobi.
BX
Addict
Addict

Mas Vistu? Ak hej tak urob to co tam pise... ak XP tak neviem :-P (pre istotu);
Inak je to super... zle som predtym mackal klavesy... velmi dobre naprogramovane (podla mna magora programatora hej? :) )
Jednine co by som tam mozno vylepsil, je to "orezanie" co je postranach cierne je hore a dole sive :)
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Upravil som vstupné čakanie na kláves (jednoducho prepísaním do starého dobrého assembleru - istota je guľomet :) ). Nemal by byť s tým problém, program jednoducho reaguje iba na klávesy y/Y/n/N/ESC.
Archív s hrou je aktualizovaný + DO ĎALŠIEHO ARCHÍVU PRIDANÉ NOVÉ (náročnejšie) LEVELY NA STIAHNUTIE (viď prvý príspevok)

to audiotrack: Ďakujem za hodnotenie, samozrejme, môžem poskytnúť aj zdrojový kód, snažil som sa ho písať úhľadne aj s komentármi, takže nie je problém. Stačí napísať, ktorý unit chceš (pretože je celý zdrojový kód rozdelený do troch unít - grafika, konštanty a samotná hra), popr. celý zdrojový kód.

to moosha: Chyba by mala byť opravená, viď úvod tohoto príspevku.

to BX: Áno, máš pravu, tie okraje by mali byť čierne ako zvyšok, no je veľmi obtiažne tento problém riešiť, pretože level sa kreslí po riadkoch - zamýšľal som sa nad tým. Každopádne ďakujem za tip.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Viacfarebné maľované krížovky
Program Viacfarebné maľované krížovky slúži na generovanie a riešenie viacfarebných maľovaných krížoviek.

V programe je možné vyfarbiť hracie pole až piatimi rôznymi farbami a z tohto poľa sa dajú následne vygenerovať nápovedné čísla, z ktorých sa má riešiť krížovka. Takéto vyplnené hracie pole sa môže uložiť do formátu *.mk1 a kedykoľvek neskôr nahrať do programu.

Ďalej je možné vložiť do programu len nápovedné čísla a uložiť ich do súboru typu *.mk2. Z týchto nápovedných čísel je možné automaticky vyriešiť tajničku, alebo ju riešiť samotným používateľom. Automatické riešenie krížovky závisí od zložitosti krížovky. Ak nie je možné vyriešiť krížovku, vyrieši sa len čiastočné riešenie.

Túto aplikáciu som robil v rámci zadania na našej škole (FEI TUKE). Je napísana v jazyku C#, pre správny beh je potrebné mať nainštalované knižnice .Net Framework2.0. V archíve sa nachádzajú aj príklady na niektoré krížovky. Niektoré krížovky (pri náročnej zložitosti) sa nedajú celkovo vyriešiť - zobrazí sa len čiastočne riešenie.
Prílohy
Malovane krizovky.zip
Viacfarebne malovane krizovky
(115.79 KiB) 253 stiahnutí
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ppt, zaujimavy projekt...
poznas stranku griddlers.net? Tam sa daju riesit vsetky mozne (aj nemozne) typy krizoviek, je to robene v Jave.
BX
Addict
Addict

Pekny program, no mne sa najviac paci veta
ppt napísal:Program Viacfarebné maľované krížovky slúži na generovanie a riešenie viacfarebných maľovaných krížoviek.
:-D Ale inak pekne, budem mat co robit par dni 8)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Mek, nepoznam tu stranku podrobne, akurat co som trosku guglil (pocas robenia zadania), tak som na nu tusim nadabil. Ale nejak vyrazne som ju nestudoval.

BX: ten text som skopiroval z pouzivatelskej prirucky. :lol: V tej vete je podstatne to, ze mozes krizovky generovat aj lustit. :D

edit: 2 audio: no zase velmi samozrejme to nie je. Nasiel som mnoho programov na nete, ktore dokazali krizovku len generovat (nevedeli ju riesit). Moja dokaze aj generovat a aj riesit (aspon ciastocne)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ppt napísal:Mek, nepoznam tu stranku podrobne, akurat co som trosku guglil (pocas robenia zadania), tak som na nu tusim nadabil. Ale nejak vyrazne som ju nestudoval.

BX: ten text som skopiroval z pouzivatelskej prirucky. :lol: V tej vete je podstatne to, ze mozes krizovky generovat aj lustit. :D
ak si z dokumentácie vybral najpodstatnejšie vety, a z tých viet treba ešte vyberať najpodstatnejšie slová ktoré sú vlastne samozrejmé, tak by som si tú príručku rád pozrel :D
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Takze...Konecne sem pridavam aj ja nieco. Alfa verziu programu kalendarik. Mozno si poviete,ze je takych na internete milion, ale moj okrem menin dnesnych ci zajtrajsich zobrazuje aj rozne zaujimave dni, ako napr. Svetovy den televizie, Den bez masa,atd. Cize budete vzdy v obraze, co je za specialny den. :D
Tento program je skinovatelny, zatial ponuka 7 skinov.
Pre spustenie je potrebny .NetFramework 3,5, kedze je to robene vo Visual Studiu 2008 Professional.
:)

p.s. Defaultne je pouzite pismo Segoe Script, cize ak nemate Vistu zobrazi sa vam podobne Arialu, avsak v nastaveniach sa da zmenit za krajsie/efektnejsie.

EDIT: pridana najnovsia verzia (23.6.09).. opravene drobne chybicky + pridana podpora vyhladavania, ci uz podla mena alebo datumu + podpora obnovenia predchadzajucej pozicie 2klikom na rám :wink:
Prílohy
Nahlad
Nahlad
Kalendaarik.zip
ClickOnce instalacka-from 23.6.09

do 23.6.09 stiahnute celkovo 36krat
(226.71 KiB) 149 stiahnutí
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Skoda ze to neponukas aj pre platformu Win32, nielen .NET, aby si ju vyskusali aj ini uzivatelia :-)
Kubek
Novice
Novice

zaujimave

Príspevok od používateľa Kubek »

Velmi zaujimave mne ukazuje 1 januar Novy rok XD stvrtok
Napísať odpoveď