PHP upload s AJAXOM (progress barom)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Shakal
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PHP upload s AJAXOM (progress barom)

Príspevok od používateľa Shakal »

Zdravim.
Moze mi niekto prosim ozrejmit situaciu okolo PHP upload scriptu, ktory ukazuje priebeh uploadu suboru na server?

Uz brazdim po internete nejaky ten den a furt mi z toho vychadza, ze na strane servera (php) je treba aplikovat nejaky patch na tuto funkcionalitu. Doteraz ziadny zo stiahnutych php-scriptov, demonstrujucich AJAXovy progress bar nefungoval dobre na mojom lokalnom serveri.

Neexistuje nieco kde by som si vystacil aj zo svojim origos, nepatchnutym PHP 5.2.8?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ak sa nemýlim, tak ten patch už v php 5.2.8 je. To však nič nemení na to, že bez modulu, ktorý tú funkcionalitu dokáže využiť to fungovať nebude (a zatiaľ som nevidel žiadny webhosting, kde by taký modul mali nainštalovaný).
Shakal
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Shakal »

ok. neviete mi odporucit nejaky lahky a jasny example ktory dokaze fungovat s tym co mam?
chrono
VIP
VIP

Použiť sa bude dať iba nejaký spôsob, ktorý na odosielanie údajov používa Flash.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nikdy som progress bar nerobil, ale nieco ma napadlo.
vytvorit script, ktory sa bude pustat kazdych 5 sekund a porovnavat velkost suboru a velkost suboru, ktory je uz na ftp. mam pocit, ze pri uploadovani sa meni nazov suboru na subor.pripona.part. na zaklade lahkeho vypoctu by sa dalo vypocitat kolko percent je uz hotovych. ajax+php
chrono
VIP
VIP

Problém je, že nemáš ako zistiť, ako sa volá súbor, do ktorého sa tie uploadnuté údaje ukladajú (php mu môže dať akékoľvek meno, aby nebol problém v prípade, ak by sa súčasne uploadovalo viac súborov s rovnakým názvom; ten názov sa dozvieš až po skončení toho uploadu).
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

toto sa vacsinov riesi skor cez cgi skripty....
Napísať odpoveď