Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

MakeFake,

pár podstatných rozdielov tu je.......
Za prvé, s akou palebnou silu útočí Hamas a s akou Izrael????? Som si nevšimol, že by Hamas používal rakety Hellfire a samohybné húfnice M109........
Za druhé, koľko civilistov sa podarilo pre mňa za mňa aj za posledné roky zabiť Hamasu a koľko Izraelu za posledných 10 dní?????
Za tretie, ľudské štíty???? Chlapík, ktoý nesúhlasí s Izraelom je okamžite označný za teroristu z Hamasu a potom mu do baráku vletí strela z tanku, zabije jeho a ešte aj 10 iných ľudí (napr. jeho ženu, deti, susedov a tak).... Sa divíš potom tým pozostalým, že neustále bojujú proti Izraelu???? Ja nie....

"na miesto odpalenia rekety vystreli riadenu raketu"........ normálne seriózne mi povedz...... Ty máš nejaké vojenské vzdelanie???? Lebo aj ja by som si rád vypočul ako možno zamerať miesto odpálenia absolútne nečakanej neriadenej rakety malého kalibru domácej výroby......

Tak ma ešte napadlo......... skús odpovedať priamo......... každý kto sa postaví so zbraňou v ruke proti Izraelu, je podľa Teba terorista?????
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

V tom je rozdiel.. Hamas utoci na civilistov. Izrael na teroristov.
Tak potom ako vysvetlis toto
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

1. Hamas uz pouziva aj Grad/Katuse. (si to zapamatajte ked tu budete tvrdit, ze pouziva len Kaasam.
2. Izrael vedie. Lenze Hamas utoci PRIMARNE/NAROCKY na civilov a Izrael VZDY len odpoveda na tieto utoky.
3. To ,ze Hamas pouziva ludske stity je dokazane ako aj to ,ze odpaluje rakety s civilnych oblasti. To im musi byt jasne ,ze Izrael bude reagovat.
Inak davnejsie len pri 3 mesacnom boji Hamas-Fatah zomrelo viac civilov ako asi za 3/4 roka medzi Izraelom a teroristami.

Smutne je to ,ze ked Palestincania bonznu teroristov, teda urobia dobry skutok alebo sa proti nim nejako postavia Hamas ich automaticky zabije.

Na tvoju otazku odpoviem ASI NIE. Len ako vies proti Izraelu bojuje Hamas a vieme co ten robi Izraelu.

Ked chces vidiet ako sa s teroristu stal "priatel" staci sa pozriet na Fatah.
----
Kali..vo videu sa uz nespomenulo len to ,ze Arabi mohli zostat a ziskat Izraelske uzemie aj ked su moslimovia, ani to ,ze vacsina s nich utiekla na vyzvu arabskych vodcov, ze po zniceni izraela sa vratia, a ani to ,ze oni odmietli vyhlasit svoj stat...takze tak...
(suhlasim ,ze problemom je aj radikalny sionizmus a taktiez moslimsky/palestinsky terorizmus)
..

Israel Admits Child for Medical Care 31 Dec. 2008

Weapons Hidden in Mosque Neutralized by Israel Air Force 31 Dec. 2008

Mortar Bombs Shot from UN School in Gaza 29 Oct. 2007

Israeli Humanitarian Aid to Gaza 2 Jan. 2009

Weapons in Gaza Mosque Struck by Israel Air Force 1 Jan. 2009

Ako je vidiet Arabi odpaluju zo skoly raketu (Mortar Bombs Shot from UN School ) ...a potom ked Izrael zautoci keby su tam ludia by bol plac ,ze Izrael je agresor.

Odporucam sledovat tieto videa od IDF

===
Ja by som bol najradsej keby IDF tuto akciu ani nezacala a taktiez keby Hamas neostreloval uzemie Izraela. Kvoli tomu ,ze Hamas ostreloval Izrael je dnes mrtvych strasne vela nevinnych Palestinanov a aj par Izraelcanov. Konflikt medzi Izraelom a Hamasom si najvia odtrpia nevinny, ci uz na jednej strane alebo druhej.

Preco nemoze sa Hamas zmenit tak ako je dnes Fatah?
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

žeby tento začínajúci konflikt mal nejakú súvislosť s terajšou globálnou ekonomickou krízou?aj v roku 1929 padla burza a onedlho sa v Europe vyrojilo miliony rudých teroristov.kotvie,kto a čo sa tým sleduje teraz :mnam:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No, 500 mrtvych civilov, pekny vysledok :roll: . MakeFake, suhlasim s tebou, Izraelcania len odpovedaju, ale ze by nejako dbali na civilistov sa neda povedat. Ak teda ako ty vravis vedia z kade idu rakety, preco tam nehodia satelit, vsak je jasne ze ci to ide zo skoly alebo z kade... Ked to ide z lesa nech im to tam aj vypalia ale takto, tazko mi mozes nanunit ze Hammas ma v skolach schovane Katuse a Grady...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Vyssie mas video ako Hamas odpaluje raketu zo skolskeho arealu...

Nehovorim ,ze len tam su ukryte zbrane ale aj tam. Aj v skolach a mesitach...a toto je velmi necestne ci uz to ze tam skladuju zbrane alebo s tade odpaluju..

Ale je to smutne ,ze napriek najmodernejsiej technike nevie Izrael znizit riziko civilnich strat.
kali520
Darca
Darca

Ale je to smutne ,ze napriek najmodernejsiej technike nevie Izrael znizit riziko civilnich strat.
To bude tym ze ani nechce.

Len tak pre zaujimavost:
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

kali bol si niekedy v palestine? ja hej na pracovnej ceste pred rokom a niektori tam boli naozaj ako zvieratka :lol: ale zasa toto by si vojak pred kamerou dovolit nemal
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

taurus666 napísal:žeby tento začínajúci konflikt mal nejakú súvislosť s terajšou globálnou ekonomickou krízou?aj v roku 1929 padla burza a onedlho sa v Europe vyrojilo miliony rudých teroristov.kotvie,kto a čo sa tým sleduje teraz :mnam:
nie, ma to suvis s bliziacimi sa volbami v izraeli ked sa par starych impotentov musi ukazat ako najvacsi bojovnici... :smt078
http://www.flickr.com/photos/effarania/
http://palestinian.ning.com/forum/topic ... -the-story
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Izraelská podmínka pro příměří s Hamasem: mezinárodní pozorovatelé na hranici

http://eretz.cz/content/view/7653/41/

Hamas chce poprvé od ofenzivy Izraele diplomaticky jednat

http://eretz.cz/content/view/7652/41/

Ejha co sa stalo...najprv nechceli vyjednavat a ako sa dari izreaelskej operacii uz zrazu chcu.

Palestinští ozbrojenci zneužívají k přesunům sanitky (video)
http://eretz.cz/content/view/7651/125/

Tak toto video je drzost drzsoti, pouzivat sanitky ako ukryt.

15 sekund. Pouhý okamžik v lidském životě. Pouhý okamžik, který v izraelském městě Sderot a dalších obcí u hranic s Pásmem Gazy rozhoduje o tom, zda budete žít. Zda doběhnete včas do krytu, než dopadne raketa palestinských teroristů.

Videoklip, ukazující každodenní realitu civilních obyvatel jihu Izraele před tím, než Izraelské obranné síly udeřily proti zločineckým bandám v Gaze.

http://eretz.cz/content/view/7650/125/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

medzinarodni pozrovatelia: Osetsko ukazalo ze na to dnes kazdy zvysoka moci....
IMNSHO na svete nie krajina, ktora by mohla nestranne pozorovat na izraelsko-palestinskej hranici... vsetci su bud v Axis of Evil, alebo su babkami v rukach ludi, ktorych predkovia nemaju daleko od Izraela...

ano, som paranoidny, ak to dakomu pomoze lepsie spat :wink:
ej_do_dabla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ej_do_dabla »

včerajšiu reláciu Téma dňa na TA3 bola o konflikte Izraelu a Hamásu. zaujímaví hostia, odporúčam pozrieť v archíve
jackb
Redeemer
Redeemer

dnes sa utocilo aj na skolu zriadenu OSN... preco mam pocit ze za poslednych 9 rokov sa tato institucia odstala na uroven Spolocnosti narodov z pred 70rokov?
eMPiko
Addict
Addict

Myslis na uroven statistov bez vykonnej moci, ktori dokazu maximalne tak 3 mesiace po konflikte oznamit svetu ze Izrael pouzil neprimerane prostriedky?
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Myslis na uroven statistov bez vykonnej moci, ktori dokazu maximalne tak 3 mesiace po konflikte oznamit svetu ze Izrael pouzil neprimerane prostriedky?
presne tak.
kedysi sa bez mandatu OSN nemohla vyhlasit vojna nikomu... teraz sa na BR OSN kasle... a rovnako sa ignoruju jej nariadenia, hlavne co sa peace-keepingu tyka... teraz akurat tak povie ze je to zle a to je vsetko :(
kali520
Darca
Darca

OSN, slobodomurarske zriadenie

Neni sa cudovat k ich krokom
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Pritom to ,ze tento konflikt zacal Hamas s Arabov povedal nahlas asi len Fatah.

Odporucam tento clanok ako Hamas nuti obyvatelov Gazy bojovat

Kód: Vybrať všetko

Hamas popravuje obyvatele Gazy za pomoc Izraeli

„Máme zprávy o Palestincích, držených, aby mohli být posláni na frontu, aby se zvýšil počet obětí na gazanské straně,“ sdělil Lerner. „Hamas tohle dělá celou dobu.“

Podle zpráv zpravodajských služeb brání teroristé obyvatelům Gazy v opouštění domů, když chtějí prchnout před boji. „Hamas jim to nedovoluje,“ řekl. „Chtějí pro kamery zvýšit počet zraněných a mrtvých Palestinců.“ 

Teroristé Hamasu také kradou potraviny, léky a zdravotnické potřeby a další věci, dodávané do Gazy ke zlepšení situace obyvatel mezinárodními organizacemi.

Během posledních dnů byly teroristy Hamasu uneseny nejméně 2 konvoje nákladních aut – jeden vezl palivo a druhý základní potraviny a léčiva. Nákladní auta byla zabavena Hamasem a spřátelenými teroristickými organizacemi jakmile vjela do Gazy před přechod Kerem Šalom (Kerem Shalom). 

Izraelské obranné síly varují obyvatele, aby opustili oblasti bojů

Izrael od počátku pozemní fáze operace věnuje velké úsilí varování obyvatel, aby se nepletli do cesty a přesunuli se do bezpečnějších oblastí, aby se snížil počet civilních ztrát.

Armáda uskutečnila okolo 90.000 telefonátů na mobilní telefony obyvatel Gazy a v arabštině je varovala, že se vojenské síly blíží k jejich oblasti. 
http://eretz.cz/content/view/7691/41/

Izrael přistoupil na 3hodinové jednostranné humanitární přerušení bojů
http://eretz.cz/content/view/7689/41/[/code]
eMPiko
Addict
Addict

MakeFake napísal:Pritom to ,ze tento konflikt zacal Hamas s Arabov povedal nahlas asi len Fatah.
No to je necakane teda... A pritom sa maju tak v laske, to ako by si chcel brat Slotove hlasky na adresu Madarov vazne. A ked sme pritom, vzajomne obvinovanie kto co urobil je uplne nemiestne, tento konflikt je len vyvrcholenie niecoho co trva uz cele roky a nikto ti objektivne nepovie kto to cele zacal.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Vsak ja viem..ale Hamas a Fatah su ti isti Arabi...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A Slovaci a Madari su ti isti Europania.
Napísať odpoveď