Problem s motorom na Peugeote boxer
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Problem s motorom na Peugeote boxer
ahojte.. mam jeden problem minuly tyzden bol otec na jedenej ceste ako sa vracal domov motor zacal tak mierne zvonit ako ked nemate olej a nemaze valce thak sme poslatli pozreli to doliali trocha oleja a skusili ist dalej no len zarazu zacala preblikavat kontrolka mazania ze je malo oleju tak sme odstavili auto kupili olej doliali a isli nanom dalej lenze auto dalej islo ako rapotacka proste motor vydaval take klepanie.. tak sme na to dalej neisli a dali sme auto odtahnut.. no a chcel by som sa opytat co moze robyt ten zvuk vychadza to ako z hora ako je hlava ale ako na vlonobech to tak ani nebucha skor ked ide do otacok.. takze ak by mi niekto vedel poradit co by to mohlo robit aspom oriencne bol by som vdacny..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja teda neviem ale ak je tam nuteny obeh maziva, cize cerpadlom, tak by to mohlo vysvetlovat rozvody ... netocilo by sa cerpadlo, co by vysvetlovalo kontrolku mazania ( neviem ako to ma zrovna boxer vyriesene ) a ventily by robili neplechu ... inak bol to iba zvuk, laebo bol napriklad aj znacny ubytok vykonu, viditelny unik oleja, kudol dymu alebo co ? ...
-
Suffel
Guru
hm no na vykone sa to prejavilo na aute nejde hodit 5 teda neda sa dostat do takych otacok.. a unik olej tak to je tak ze tam sa dost stracal olej ale ako bol casto dolievany..nordkapp_pb napísal:ja teda neviem ale ak je tam nuteny obeh maziva, cize cerpadlom, tak by to mohlo vysvetlovat rozvody ... netocilo by sa cerpadlo, co by vysvetlovalo kontrolku mazania ( neviem ako to ma zrovna boxer vyriesene ) a ventily by robili neplechu ... inak bol to iba zvuk, laebo bol napriklad aj znacny ubytok vykonu, viditelny unik oleja, kudol dymu alebo co ? ...
ja by som sa skor priklonil k tym ventilom.. konkretkne k podfuknutemu ventilu. to znamena, ze aj ked motor odpali tak preraza tlaky popod zavrety ventil. ale to je tazko povedat, lebo mi ku tomu nijako nepasuje to mazanie co ti svieti. podla mna tam je klasicke zubove cerpadlo a to prezije aj vola. otazka je ale stale ta ist.. aky to je zvuk? plechovy? prereza na cely blok? toto treba fakt len pocut. alebo dat dole hlavy ak sa vam chce pustat do takej opravy mensej...
-
Suffel
Guru
no tak veci sa maju takto zvuk to je takyto: http://www.youtube.com/watch?v=NDh7Ii-kKv0 na tomto videu nieje to auto o ktorom sa tu hovori je to uplne ine auto ale ma presne taky isty problem teda nie len problem ale asi aj tu istu zavadu.. takze je presne taky isty zvuk ako je na tom videu.. dufam ze ti to aspom trosku pomoze a inak dakujem zatial za odpovede..Fuxxo napísal:ja by som sa skor priklonil k tym ventilom.. konkretkne k podfuknutemu ventilu. to znamena, ze aj ked motor odpali tak preraza tlaky popod zavrety ventil. ale to je tazko povedat, lebo mi ku tomu nijako nepasuje to mazanie co ti svieti. podla mna tam je klasicke zubove cerpadlo a to prezije aj vola. otazka je ale stale ta ist.. aky to je zvuk? plechovy? prereza na cely blok? toto treba fakt len pocut. alebo dat dole hlavy ak sa vam chce pustat do takej opravy mensej...
-
Suffel
Guru
hm na tom aute bola robena "generalka" v marci robila sa tam kluka a davala sa nova ojnica a ojnicne loziska proste cely spodok sa na tom aute robil.. a jeden znamy nam poradil ze aby sme dali dolu vanu a prefukali mazacie trupky teda tade kade taha cerpadlo olej a tak sme mali dolu vanu prefukalo sa to poskladalo nalial sa novy olej do neho sa dal olej na precistenie motora ktory ma uvolnit karbon teda aby sa vyplavil a tak sme to tak spravili vypustili olej a nalialy novy olej a vyskusali lenze auto robi to iste teda ten isty zvuk ako na tom viedeu..Fuxxo napísal:nepotesim ta.. to vypada na ventil alebo ojnicu.. cez videjko na tej kvalite to nie je nic moc... ale skor ojnica...
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 22:54 )
a este som zabudol napisat ze zo spodu ako sme tocili s klukov tak tam vypadalo vsetko v poriadku aj valce vypadali byt dobre..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
fruxo, ja neviem, ale keby slo o ojnicu tak motor nezere olej (ak tam neni jasny priesak cez vanu, ale to je hadam prva vec na ktoru detailne pozres, ked ti aut zacne zrat olej ... ) ... tie ventily co si na zaciatku spominal ma napadli .. keby boli v haji aj ventilove tesnenia, tak by zralo olej, klepalo ( ale asi nie az takto :-/ ) ... ak dymi tak nasavaci, ak nijako strasne tak vyfukovy ..ale stejne je ten zvuk prihlasny by som povedal ...
... pokles vykonu a olej by vysvetlovali aj piestne kruzky ... ale zas niesom si isty co by tam malo potom klepat ... a dymilo by to ...
... pokles vykonu a olej by vysvetlovali aj piestne kruzky ... ale zas niesom si isty co by tam malo potom klepat ... a dymilo by to ...
-
Suffel
Guru
len ta opravym ten uzivatel co pisal je Fuxxo a nie Fruxonordkapp_pb napísal:fruxo, ja neviem, ale keby slo o ojnicu tak motor nezere olej (ak tam neni jasny priesak cez vanu, ale to je hadam prva vec na ktoru detailne pozres, ked ti aut zacne zrat olej ... ) ... tie ventily co si na zaciatku spominal ma napadli .. keby boli v haji aj ventilove tesnenia, tak by zralo olej, klepalo ( ale asi nie az takto :-/ ) ... ak dymi tak nasavaci, ak nijako strasne tak vyfukovy ..ale stejne je ten zvuk prihlasny by som povedal ...
neviem ako je robene lozisko na ojnici .. teda ulozenie ojnici na kluke. ale najpravdepodobnejsie tam budu klzne loziska, tzv "šálky" a tie budu podla mna na jednom valci vymrdane. Ak je to taky zvuk ako na tom videjku, tak potom urcite. ved to sa ozyva celym blokom motora.. a to sa dosiahne len ak klepe kluka alebo ojnica. no ja ti neviem. ale ked blikalo to mazanie... to mohol byt problem. neviem presne kde je cidlo na mazanie ale zvykne byt niekde pri olejovom filtry. a ked sa ti zapcha nejaky kanalik a prestane mazat, tak prve co ti odide su tie šálky na ojnici... lebo su potiahnute nejakym bronzom alebo mosadzou... to sa zoderie a pak ide vsetko dole vodou... podla mna fakt ta ojnica... a darmo ze ste robili generalku... ja som robil takych 100 generalok a po 6 mesiacoch motor odisiel...
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 23:06 )
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 23:06 )
ono to stale vypada v pohode. ten budhot ti bude robit aj tak len vtedy ked budes mat piest v hornej uvrati a udes mat na neho prudky spatny naraz ako pri odpale. normalne taky tlak nevyvinies. to je jasne. a volu nezbadas, lebo na salkach by ti mala ostat tenka vrstva oleja, ktora neskurocne tlmi zvuk a ciastocne drzi tu ojnicu prilepenu na kluke. a nemysli si ze tam je fuga pol metra.. hh.. staci 1 mm medzera.. aj to som vela povedal...Suffel napísal: //autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 22:54 )
a este som zabudol napisat ze zo spodu ako sme tocili s klukov tak tam vypadalo vsetko v poriadku aj valce vypadali byt dobre..
-
Suffel
Guru
no ta kontrolka kde je presne ani ja neviem otec by mozno vedel povedat.. no ale po doliati toho oleja tak kontrolka uz neblika ona blikala iba vtedy ked nebol dostatok toho oleja a vtedy ako to zacalo buchat..Fuxxo napísal:neviem ako je robene lozisko na ojnici .. teda ulozenie ojnici na kluke. ale najpravdepodobnejsie tam budu klzne loziska, tzv "šálky" a tie budu podla mna na jednom valci vymrdane. Ak je to taky zvuk ako na tom videjku, tak potom urcite. ved to sa ozyva celym blokom motora.. a to sa dosiahne len ak klepe kluka alebo ojnica. no ja ti neviem. ale ked blikalo to mazanie... to mohol byt problem. neviem presne kde je cidlo na mazanie ale zvykne byt niekde pri olejovom filtry. a ked sa ti zapcha nejaky kanalik a prestane mazat, tak prve co ti odide su tie šálky na ojnici... lebo su potiahnute nejakym bronzom alebo mosadzou... to sa zoderie a pak ide vsetko dole vodou... podla mna fakt ta ojnica... a darmo ze ste robili generalku... ja som robil takych 100 generalok a po 6 mesiacoch motor odisiel...
no a este ze ako vtedy ked ten motor odisiel tak to bol iny buchot a vtedy bola chytena kluka a ojnica ked to odislo a inak to buchalo takze fakt neviem..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Suffel
Guru
no hey mozes mat pravdu ako lebo tam bola davana kluka ktora bola po 3 vybruse a davali sa tam loziska na 3 vybrus.. takze ta kluka nieje tiez 100% takze sa mohlo stat to iste co predtym..
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 23:17 )
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 23:17 )
ako to auto zralo olej od tedy ako sme ho kupili takze to bolo tak ze skoro stale sa tam dolieval olej.. na cierno nedymi.. a hej je to merane na tej tycke co je na kontrolu oleja ..nordkapp_pb napísal:ta ojnica je logicka, lenze na zaciatku spominal ze zere olej ...
... ked sa tak zamylsim skutocne zere olej ? ked nedymi na cierno a tak ... mate to namerane na kontrolnej tycke ? ... lebo kontrolka mazania nemusi signalizovat iba nedostatok oleja ... potom je to jednoznacne kluka ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
aj to zranie oleja... moze pomalinky vytekat ... alebo stieracie kruzky su v haji a preto zerie olej... nemusi az tak extremne dymit aby zral olej.. ale dalsia otazka je, ze kolko oleja zral na 100 km napr... bo ak si tam dolieval kazdy den pol litra oleja tak dakujem pekne.. a urcite sa stalo. ze sto ho niekedy aj nenaliali... ale aj tak... kluka... hmm.. ja neviem.. ak by isla kluka do prdele, tak by tam toho zacalo buchat podstatne viac.. a ak by to boli tie klzne loziska na ojnici, tak moholo chytit vsetky ale niektore to nemuselo vydrzat a preto to bucha... a kluka je osadena v bloku na valcekovych alebo gulikovych loziskach.. to uz neviem presne. ak by sa rozsypalo jedno z nich, tak by isli do prdele vsetky a aj cely motor...
-
Suffel
Guru
no to auto olej zerie cca na tych 1000km pol litra..takze cca kazde 3 dni sa tam dolieva olej.. no zacali sme od trisiek vybrali sa a dali sa skontrolovat ci to nerobia trisky.. zatial este neviem ako to je s tymy triskamy a ked to nebudu ony robit tak potom dalej dat dolu hlavu alebo fakt neviem co potom dalej..Fuxxo napísal:aj to zranie oleja... moze pomalinky vytekat ... alebo stieracie kruzky su v haji a preto zerie olej... nemusi az tak extremne dymit aby zral olej.. ale dalsia otazka je, ze kolko oleja zral na 100 km napr... bo ak si tam dolieval kazdy den pol litra oleja tak dakujem pekne.. a urcite sa stalo. ze sto ho niekedy aj nenaliali... ale aj tak... kluka... hmm.. ja neviem.. ak by isla kluka do prdele, tak by tam toho zacalo buchat podstatne viac.. a ak by to boli tie klzne loziska na ojnici, tak moholo chytit vsetky ale niektore to nemuselo vydrzat a preto to bucha... a kluka je osadena v bloku na valcekovych alebo gulikovych loziskach.. to uz neviem presne. ak by sa rozsypalo jedno z nich, tak by isli do prdele vsetky a aj cely motor...