Mam problem ze grafika sa mi zohrieva na 70 stupnov v pohotovosti. Zdroj mam 400 W a grafika si prosí 500 W je to kvôli zdroju, alebo čím to este moze byt ? Ventilator je v pohode. Dakujem Mimochodom grafiku mam ATI Gainward 4850 ddr3, 512 mb
ak je to gainwardka s chladicom ktory je uz od vyroby meneni neviem ci je to Bliss alebo Gold Sample verzia...tj jedno ak je to ta tak chaldic ide dost pomaly.
K tymto kartam davaju aj CD teda program... instaloval som to uz na niekolko grafik od Gainwardu neviem ako sa to volaa...tj jedno nainstaluj si novy Ati CCC teda 8.12 stiahnes to tu http://ati.amd.com/support/driver.HTML zvol system a GK a stahuj.
No a v tomto novom CCC mozes menit rychlost chladica popripade si to dat na klavesove skratky a daju sa tam priamo kukat teploty alebo stiahni GPU - Z nastav chladic na nejaku teplotu hraj hry potom si kukni teploty....
je to aj tak jedno... pokial sa ti nerestartuje PC je to ok.. ako som pisal, grafika sa ti nehreje kvoli zdroju.. len tie Eurocase su take znacky ako ked si kupis nieco od Cinana na burze
radšej investovať do kvalitného zdroja, pri lepších grafikách tejto generácie je to dobá investícia lebo neskôr sa môžu objaviť problémy tiež som sa rozhodoval či kúpiť kvalitný zdroj alebo bednu s "certifikovaným" zdrojom