Krvný tlak

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
bell
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bell »

Adulko1 napísal:Caute! Takze? :) Ale ja mavam taky tlak, ze ten spodny nikdy nepresiahne 60!! A vrchny vzdy stupne ako sa mu zachce .. Aj niekedy 140-150 .. Takze ako s tym?? Tamto mas normalne, ze mas co ja viem 150/80 .. ale ja mavam 150/56 alebo tak .. viac nez 60 ten spodny nemavam .. v tom je rozdiel ..
a co tvoji rodicia ? alebo stari rodicia, maju vysoky krvny tlak ?

Peter15 ma geneticku predispoziciu pre HT, ked jeho otec tiez berie lieky na HT .
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

No u nas nemal nikto s tym problemy, len teraz nedavno oco berie tabletky na vysoky krvny tlak. Ale tam nejde o to, ide o to, ze aj ked ja mam vysoky, tak ten spodny je nizky a to je divne . :( Pretoze nemoze byt predsa medzi nimi taky veliky rozdiel .. On aj ked ma tych 150-160 ten vrchny tlak, ale ma adekvatne k tomu aj ten spodny. A ked mava napr. ze 130 (co je uz normalnejsi), tak spodny ma asi 80-90 .. no proste tlaky sedia, a nema taky rozdiel v tom ako ja, ze mam rozdiel aj 60-70 vo vrchnom a spodnom ..
PageRank
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PageRank »

Adulko1 napísal:Ahoy! :) konecne niekto, kto je v mojom pripade :) Noo, tak to je teda riadne dlho .. Takze to je normalne mat taky rozdiel? A co by si odporucal aky sport?
V prvom rade odporucam spravit vsetko pre to aby si nesypal lieky do seba.
Je toho dost co sa da robit s tlakom.

1. Zmen myslenie, to je najdolezitejsie, treba ovladat emocie a hnev, optimisticky postoj k zivotu a pod ...
2. Sportuj .. beh, plavanie, hokej, fotbal 3 x do tyzdna pohyb aspon 1 h .... nerob zatazove sporty ako napr. kultiristika atd ..
3 Zmen stravu ... viac vlakniny, zelenina ... menej tucneho ...
4. Sleduj si vahu a tuky

Toto ked budes aplikovat rok, tak budes pozorovat zmenu na sebe urcite k lepsiemu.

Ja som bol u kardiologa, zmeral mi tlak mal som 150/90 , povedal mi, ze to je pocitovy tlak a spytal sa ma ci mam zavrate ( v zivote som nemal ) a poslal ma domou, ze som zdravy.

Dalsia vec je ta, ze tlakomer nemusi merat presne tlak, staci ze mas mazetu posunutu a mas tlak 180/100

Inak ja uz 5 rokov sa snazim zit nejako v tomto duchu a predtym som mal 150/90 pravidelne a tep 80 ... teraz tlak tak do 140/90 a tep 55 :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

AHoy ! :) Fuha no nebude to take lahke, ale posnazim sa .. Skvele rady! :) Inak ta vaha ani problem nebude .. Mam totiz tych 59-60 Kg :( A neda sa pribrat .. Ale aj tak velmi rad posilujem, ale zasa neposilujem az tak, ze sa silim, alebo ze by som si daval nadmernu zataz ...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

PageRank:nemas tak celkom pravdu. kulturistika je menej zatazova ako ked hras 2 hodiny hokej. skor ide o to, aby si tu zataz nemal v 1 momente (kulturistika), ale aby bola rovnomerne rozlozena (hokej, futbal, plavanie)
inak velky rozdiel v tlaku si nenadobudol :) 140/90 tiez nie je zrovna prirodzene

Kód: Vybrať všetko

staci ze mas mazetu posunutu a mas tlak 180/100
to chcem vidiet :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No s tym posunutim plne suhladim! Tam ide aj o to, ze ked mas aj ruku nizsie ako srdce a uz mas iny tlak .. treba pri tom rovno sediet ..
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

chodil som na futbal, mal som v pohode tlak

prestal som, trocha som pribral, zvisil sa mi (je pravda ze som nervozny pri u doktora, takze mi namerali vyssi)
namerali mi aj nejakych 160/80, vzdy ten horny tlak som mal vyssi

tazko povedat ze ci mam stale taky vysoky tlak, len vzdy ked som si vedomy ze mi niekto mera tlak, tak znervozniem, moze to byt aj tym

nepocitujem nejake bolesti hlavy alebo co, aj chodim cvicit a neni to najvhodnejsia kombinacia, no neni mi pri tom zle ani nic takze.. : )
PageRank
Amateur
Amateur

ades napísal:PageRank:nemas tak celkom pravdu. kulturistika je menej zatazova ako ked hras 2 hodiny hokej. skor ide o to, aby si tu zataz nemal v 1 momente (kulturistika), ale aby bola rovnomerne rozlozena (hokej, futbal, plavanie)
inak velky rozdiel v tlaku si nenadobudol :) 140/90 tiez nie je zrovna prirodzene

Kód: Vybrať všetko

staci ze mas mazetu posunutu a mas tlak 180/100
to chcem vidiet :)
presne o tom pisem, nepisem tu o svalovici co budes mat na 3-ti den :) ak mas tlak mozes cvicit, ale telu neprospievas ... su to narazove tlaky, chlapcom v posilovkach sa pusta krv z nosa ked zdvihaju :)

hokej hravam rad uz od 6 r. a je to pekna makacka ked sa ti napije vystroj potom .... je to + 20 kg na tele
:D
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

PageRank napísal:presne o tom pisem, nepisem tu o svalovici co budes mat na 3-ti den :) ak mas tlak mozes cvicit, ale telu neprospievas ... su to narazove tlaky, chlapcom v posilovkach sa pusta krv z nosa ked zdvihaju :)

hokej hravam rad uz od 6 r. a je to pekna makacka ked sa ti napije vystroj potom .... je to + 20 kg na tele
:D
ani raz som to nevidel a to som v posilke stravil dost casu..
nehovorim ze nemoze,no to iste mozem povedat aj ja pri hokeji, s tym nosom to nie je dobry argument xD

..ked chce niekto psa bit, palicu si najde :?

nakoniec, ide o to ako cvicis, preco cvicis, ake cviky cvicis, aku mas stravu.. vseeetko mozne, takze.. - . -
PageRank
Amateur
Amateur

DeFeAt napísal:ani raz som to nevidel a to som v posilke stravil dost casu..
nehovorim ze nemoze,no to iste mozem povedat aj ja pri hokeji, s tym nosom to nie je dobry argument xD

..ked chce niekto psa bit, palicu si najde :?

nakoniec, ide o to ako cvicis, preco cvicis, ake cviky cvicis, aku mas stravu.. vseeetko mozne, takze.. - . -
ja netvrdim, ze kazdy co ma hypertenziu mu strieka z nosa krv ked zdvihne 2 kg :D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som chodil dlho do posilky a teraz mam taku doma .. ale nikdy som nevidel niekoho komu by striekala krv z nosa :) A ja rad posilujem a aj je to vidiet na mne .. Ale necvicim ako blazon .. Mal som trenera, ktory pekne vsetko vysvetlil, cize ja si nedavam nejake hrozne zavazia .. Proste primerane a nemam vobec ziadnu svalovku :) Je to parada, ked skonci clovek s posilovanim a ma úprekrveny mozog, telo ma uplne inu odolnost .. A navyse okrem toho zavazie, necvicim tak aby som mal napnutu hlavu od talku .. :) uplne lahko .. :)
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Re: Krvný tlak

Príspevok od používateľa segenica »

Adulko1 napísal:Caute! Chcem sa spytat na jednu otazku. Hladal som odpovede na internete kadial sa len dalo a stale som nenasiel odpoved. Otazka je:
A vy mate krvny tlak ten horny (systolicky) vysoky a dolny (diastolicky, ci ako sa to pise), ten srdcovy nizky?? Ide o to, ze clovek, ked ma zvyseny krvny tlak, tak ma rozdiel emdzi tymito dvoma cca. 30, ale ja mavam aj 60-70 .. A uz som raz bol na pozorovani a aj mal taky tlakomer na den, ale blbi doktori mi nic neporadili a nepomohli .. Ved podla mna nie je normalne, aby mal mlady clovek, tak blby krvny tlak. Ked je vysoky, nech je vysoky, a ked je niezky nech obe hodnoty su adekvatne .. Ale ked som mal napr. 140/56 alebo tak nejak .. niekedy som maval aj 150/60 .. Tak to je obrocsky rozdiel ..

Nevie mi niekto poradit co s tym? :( Aj posilujem (ale mavam obdobia, kedy sa mi nechce, ale o to nejde), nejem nejake mastne jedla velmi. Mam 23 .. Co s tym? DAKUJEM za odpoved.
Hm, určite skús zmeniť doktora, aj keby si pre neho mal cestovat niekolko km navyse...
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Uf, dnes som si zmeral tlak a mam 150-160/80. Je to normalne u 15 chalana ? Bojim sa toho , chcel by som stym nieco urobit.

Sportujem dost, vaha v normalne.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja by som s tým rad niečo urobil. Ale aj po zmene lekára nič.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

DeFeAt napísal:chodil som na futbal, mal som v pohode tlak

prestal som, trocha som pribral, zvisil sa mi (je pravda ze som nervozny pri u doktora, takze mi namerali vyssi)
namerali mi aj nejakych 160/80, vzdy ten horny tlak som mal vyssi

tazko povedat ze ci mam stale taky vysoky tlak, len vzdy ked som si vedomy ze mi niekto mera tlak, tak znervozniem, moze to byt aj tym

nepocitujem nejake bolesti hlavy alebo co, aj chodim cvicit a neni to najvhodnejsia kombinacia, no neni mi pri tom zle ani nic takze.. : )
def, podobne aj u mna ;)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale co s tym?? :) Ani zmena lekara nepomaha ... Co si mam sam nasadit nejake lieky?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Adulko1 napísal:Ale co s tym?? :) Ani zmena lekara nepomaha ... Co si mam sam nasadit nejake lieky?
Kup si v lekarni cesnakove kapsule a ber 2 krat denne. Cesnak znizuje tlak.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Super by bolo dobre, ak by to fungovalo.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

jj cesnak ho upravuje k lepsiemu, ale nejak vyrazne to nepomaha :)) uz som to skusal.. ale mozno je to tym, ze som ho jedol iba kratsie obdobie
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hmm tak potom asi uz len tabletky original na ltak :)
Napísať odpoveď