akú myš?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Rozhodujem sa medzi tymito dvoma kuskami:
http://shop.korex.sk/zbozi/mys-logitech ... p=z:100956
http://shop.korex.sk/zbozi/mys-logitech ... ?p=z:78198

Nejake rady, pripadne skusenosti? Vyberem LEN z tychto dvoch.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

osobne bezdratove mysky nemusim..., ale na pracu sa to, samozrejme, hodi, rovnako ako laser. Teda usudzujem, ze mys chces na pracu. Obe mysky su urcite vyborne, ta Air sa mi ale akosi tvarovo nepaci... MX Revolution som mal v ruke a dobre mi sedela, tu ti teda mozem len doporucit.

a off topic: Vitam dalsieho Zilincana, co nakupuje v Korexe :D
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

Mozno by som do tvojho vyberu zaradil aj G7 ktoru mam doma, nemozem na tu mysku povedat krive slovo. Neviem ako tvoje vybrate mysky ale g7 disponuje dvoma bateriami, jednu mas v myske a druha je v dobijacom doku, ked je bat v myske slaba, mys ti to signalizuje a mozes kludne vymenit za nabitu bateriu, cely tento proces trva tak 2 sekundy, takze sa ti nemoze stat ze by sa ti mys vybila a nemohol by si ju pouzivat.

Inak 2,4ghz wireless technologia je bezchybna, VIAC nez plnohodnotna nahrada kabla. Pri tej mx revolution som nepostrehol aku technologiu pouziva. Air zas neni obycajna mys to je skor taka haluz, neviem preco potrebujes v tomto radit lebo sam musis vediet co budes viac vyuzivat, to ti nikto neporadi.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Zvazoval som aj G5 a G9, ale nakoniec som sa rozhodol pre bezdrotove riesenie. Mysku chcem predovsetkym na pracu (z casu na cas rekreacna polhodka CS). Teraz mam Genius Ergo555 - skvela myska co sa tyka HW, bohuzial technicke prevedenie trosku nestaci. Zacina sa mi z nej supat pogumovany "skin" a navyse mi nedobre sadne do ruky, malickom driem po podlozke. Takze som si povedal ze stacilo. Inac ten Air vyzera tak hodne nadcasovo, troska sa bojim, aby design nebol na ukor pouzitelnosti. MXko je OK, len neviem, ako by sedelo v mojej relativne velkej ruke.

johny_sk: Ja tam nakupujem, kedze ako zamestnanec mam fajn ceny :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

mx air je urcena predovsetkym na pohodlne pouzitie pri prezentaciach, inak absolutne nevhodna na bezne pouzitie pri PC, ci nedajboze hranie. MX Revolution je mys na bezne pouzitie dobra, na hranie ozaj iba rekreacne (tazka, s citelne horsou odozvou). Ale kedze vyberas len medzi tymi dvoma - tak MX Revolution je jasna volba - pri praci s nou ocenis microgear, dokonca aj bocne kolecko si najde vyuzitie (u mna hlasitost). Co sa ergonomie tyka - tvarovana je pre pravakov, dalo by sa povedat ze je na tom po ergonomickej stranke dobra, no MX1000 mi v ruke sedela lepsie. Toto ale bude velmi zavisle od kazdej jednej ruky. Momentalne na hranie (vlastne uz na vsetko) pouzivam SS IKARI Laser, a drzi sa mi lepsie.

K spominanej G7 - je to asi najlepsi bezdrat na hranie, avsak uz je to nedostupna zalezitost bez priameho nastupcu. Pribalovane 2 baterie su len kvoli tomu, ze kvoli rychlej komunikacii s PC (pre co najnizsiu odozvu) sa bateria dokaze vybit uz behom jedneho hrania, tak staci len rychlo vymenit a hra sa dalej. V sucasnosti neviem o ziadnom bezdrate, ktory by bol na hranie vhodny, ak sa nieco najde, urcite ma upovedomte :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

k6: Niekedy na jar som kupoval mysku, je to Logitech MX 1000, laser, dobre padne do ruky, ale...!!! Mys treba casto nabijat, priblizne kazde tri dni, nie moc dobre beha po stole, teda je mi to divne pisat, ale pokial svietim, tak to ide dobre. Ale ked zhasnem, tak je to viacmenej nepouzitelne. Je mi to zahada, kedze pod myskou by nemalo byt ziadne svetlo, zial, je to tak. Preto som si musel kupit podlozku, obycajnu latkovu, teda taky material, ktory by mal byt vhodny pre laserove mysky. Ale po tristvrte roku zacinam pocitovat, ze uz mys nie je taka presna, je problem sa posunut o jeden px. Navyse je mys dost tazka, co mi vsak nevadi, aj ked po tej podlozke klze o dost tazsie ako po stole. Lutujem, ze som nekupil MX518 ako som mal v plane, ale ze som sa nechal ulakomit na vysoky pocet DPI, na to, ze je to laser a na to, ze je bezdrotova (pri telefonovani mys skace, resp. vobec nereaguje).

Boli to velmi zle investovane peniaze a mrzi ma, ze som nekupil kabel, hoci len kvalitnu optiku, aspon by odpadli problemy s podlozkou a nabijanim.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

teda hojko, to neni dobra reklama pre tak drahu mysku, necakal som ze tisicka je takato problemova.

Z toho vyplyva ze pokial chces kvalitny wireless tak urcite 2,4 ghz.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

Runes napísal:kukal vobec dakto tu X7 co som ja dal :-) sak ta stoji 600sk a ma 2500dpi laerovka a nikto nanu nenadaval co poznam a to poznam par ludi co ju ma jak gameri tak aj ludia co robia z grafikou (nie primarne)
je to super myška...mám ju skoro 2 roky a vôbec nie je vyklikaná a koho poznám a má túto myš je spokojný...razerky sú iba zbytočne predražené na to ako nie sú až tak skvelé a po chvílke sa vyklikajú a zoderú a to nehovorím o ich povestnom lámaní káblov... :wink:
Guczmann
Star
Star

Príspevok od používateľa Guczmann »

Vrelo odporúčam A4Tech XL-750BF 2500Dpi. Za tie peniaze je to úžasná myška. Na jemny matny povrch som si prve musel zvyknut ale ma super tvar a kvalitne tlacitka. Vybornou vecou je zmena dpi priamo pri hrani.

Za 700 sk je fakt brutus :wink: X7 :wink:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

A4 tech x750 : Vaša cena vrátane DPH a poplatkov a poplatkov v SKK: 587,43 SKK
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rattata: Tazko povedat, ze ci je to problemova myska alebo nie, osobne mi najviac vadi to caste nabijanie. Ak ide o snimanie, tak jednoznacne zalezi od povrchu a teda ak ma niekto kvalitnu podloznku, tak tam nevidim problem. Ale kedze som par rokov pouzival optiku od Geniusu, ktora stala okolo 800 korun niekedy v roku 2003 ci 2004 (dnes sa predavaju po 150-200 korun), tak ta mi na stole behala uplne skvele, neskakala, bola presna..., ibaze rolovacie koliesko bolo uz dost znicene, aj lave tlacitko obcas nefungovalo, nebola prijemna do ruky... a tak som si povedal, ze treba nieco nove a poriadne, preto som sa rozhodol do mysky investovat, kedze po monitore je to asi druhej zariadenie na ktorom sa peniaze setrit neoplati. Lutujem vsak, ze som neostal pri optike, mohol som vziat MX510 alebo MX518.
salami
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa salami »

mx510 ?? mhmm,dal by som si.
ak mate dakto nejaku informaciu, kde by sa dala kupit - nemysim ebay-condition:used, budem mu prenesmierne vdacny. :D
kupoval som ju pred "par" rokmi v libre. vystriedal som 4 zostavy a tato mys bola sucastou kazdej z nich. zial, uz sa zacina pytat na odpocinok-najme kolecko :cry: a ozaj ak by bola este aj v cervenej farbe :smt009
inak pre tych co ma odkazu na dostatelnu mx518 - tvar by bol ok ale ten senzor(na 800 dpi je uplne iny ako 510) a hlavne setpoint su veci co mi moc nesedia
Napísať odpoveď